Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατηγορηματικό "οχι" Σημίτη στις πιέσεις Βρετανίας-ΗΠΑ στο Κάρντιφ.
- Τέσσερα ελληνικά μαχητικά προσγειώθηκαν χθες στη βάση της Πάφου.
- Ελεγχο των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
- Αυξάνεται η υποχρεωτική θητεία στα σύνορα.
- Προσφυγές εκπαιδευτικών που εμποδίστηκαν να διαγωνισθούν.
- Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Ιονική.
- Επτά μέχρι τώρα οι αιτήσεις χορήγησης αδειών ψηφιακής τηλεόρασης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Βραζιλία,νίκησε άνετα με 3-0 το Μαρόκο και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου.
- Σε τέσσερις ξένους παίκτες, δύο επιθετικούς και δύο επιτελικούς μέσους, έχει καταλήξει ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.
- Δεν τα ``βρήκαν`` ΑΕΚ και Μπάνε Πρέλεβιτς στην πρώτη συνάντηση που είχαν με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατηγορηματικό "οχι" Σημίτη στις πιέσεις Βρετανίας-ΗΠΑ στο Κάρντιφ.

Αμετακίνητος παρέμεινε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ παρά τις ισχυρότατες πιέσεις, που του ασκήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής του Κάρντιφ απο Ευρωπαίους εταίρους μας, αλλά και απο τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπιλ Κλίντον, με τον οποίο είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία. Ο πρόεδρος Κλίντον ανέφερε οτι ενδεχόμενη αλλαγή της ελληνικής θέσης θα διευκόλυνε την άσκηση πιέσεων απο αμερικανικής πλευράς στην Αγκυρα, ενω άφησε να εννοηθεί οτι σε αντίθετη περίπτωση ηταν πολύ πιθανή η δημιουργία θερμού επεισοδίου.

Τέσσερα ελληνικά μαχητικά προσγειώθηκαν χθες στη βάση της Πάφου.

Για πρώτη φορά απο τη λειτουργία της αεροπορικής βάσης της Πάφου στην Κύπρο προσγειώθηκαν χθες τέσσερα ελληνικά μαχητικά F-16 και ένα μεταγωγικό τύπου C-130. Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου τόνισε οτι η στάθμευση των πέντε αεροσκαφών αποτελεί ένα συγκεκριμένο πολιτικό μήνυμα. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε ενδεχόμενη εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στην Κύπρο "επικίνδυνο σφάλμα", που απειλεί την ασφάλεια όλων στην περιοχή. Ωστόσο, επέκρνε την Τουρκία για τις απειλές της.

Ελεγχο των Μαρμάρων του Παρθενώνα ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο θα επισκεφθεί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, με επιστολή του, που επέδωσε χθες στο Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα προτείνει τη σύσταση διεθνούς επιστημονικής επιτροπής, που θα ελέγξει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, για να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών, που υπέστησαν στη διάρκεια εργασιών καθαρισμού τους.

Αυξάνεται η υποχρεωτική θητεία στα σύνορα.

Δεκάμηνη υποχρεωτική θητεία σε παραμεθόριες περιοχές για όλους τους στρατιώτες από την επόμενη ΕΣΟ, ανακοίνωσε ο υπουργός Αμύνης από το Διδυμότειχο, που βρίσκεται με την επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής. Ο κ. Τσοχατζόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών.

Προσφυγές εκπαιδευτικών που εμποδίστηκαν να διαγωνισθούν.

Δύο ακόμη προσφυγές απο εκπαιδευτικούς κατατέθηκαν χθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ή τη συμπληρωματική εξέτασή τους, γιατί, όπως αναφέρουν, αν και είχαν δηλώσει συμμετοχή σε αυτόν εμποδίστηκαν να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο. Ο υπουργός Παιδείας απέκλεισε και χθες το ενδεχόμενο επανάληψης του διαγωνισμού.

Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Ιονική.

Οι εργαζόμενοι στην Ιονική συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι και την Παρασκευή, ημέρα πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εμπορικής Τράπεζας, όπου θα συζητηθεί η πώληση της Ιονικής. Στο Πρωτοδικείο θα συζητηθούν ακόμη δύο νέες προσφυγές της διοίκησης της Ιονικής, που ζητεί να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Επτά μέχρι τώρα οι αιτήσεις χορήγησης αδειών ψηφιακής τηλεόρασης.

Δώδεκα κανάλια ψηφιακής τηλεόρασης λειτουργούν παράνομα αποκάλυψε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών καταθέτοντας χθες στην επιτροπή της Βουλής. Ο γγ δήλωσε οτι το υπουργείο προτείνει πως όσοι πάρουν άδεια για ψηφιακή τηλεόραση να εγκαταλείψουν τις επίγειες συχνότητές τους. Μέχρι στιγμής εχουν υποβληθεί στην ΕΡΤ επτά αιτήσεις για αδειες εκπομπής ψηφιακών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων ειναι απο τη NOVA, NEW, Κουρή, Εκδοτικός Οργανισμός Τεγόπουλου κ.ά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βραζιλία,νίκησε άνετα με 3-0 το Μαρόκο και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου.

Παλιές-καλές εποχές θύμισε η Βραζιλία, που νίκησε άνετα με 3-0 το Μαρόκο σε αγώνα του Α' ομίλου και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους ``16`` του παγκοσμίου κυπέλλου. Επίσης, για τον ίδιο όμιλο, η Νορβηγία και η Σκοτία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

Σε τέσσερις ξένους παίκτες, δύο επιθετικούς και δύο επιτελικούς μέσους, έχει καταλήξει ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς.

Σε τέσσερις ξένους παίκτες, δύο επιθετικούς και δύο επιτελικούς μέσους, έχει καταλήξει ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Πρόκειται για έναν Κροάτη, έναν Σέρβο, έναν Γερμανό και έναν Αφρικανό. Ο νέος προπονητής της ``Ενωσης`` έχει ρίξει το βάρος του στην απόκτηση ενός επιτελικού μέσου, ο οποίος θα μπορέσει να γίνει ο ``ηγέτης`` της νέας ΑΕΚ.

Δεν τα ``βρήκαν`` ΑΕΚ και Μπάνε Πρέλεβιτς στην πρώτη συνάντηση που είχαν με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας του.

Δεν τα ``βρήκαν`` ΑΕΚ και Μπάνε Πρέλεβιτς στην πρώτη συνάντηση που είχαν με θέμα την ανανέωση της συνεργασίας του.Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές δεν συμφώνησαν ούτε στον οικονομικό τομέα αλλα ούτε και στο χρονικό διάστημα του νέου συμβολαίου. Για το λόγο αυτό, θα υπάρξει και νέο ραντεβού, στο τέλος της εβδομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,88, γαλλικό φράγκο προς 51,56, λίρα Αγγλίας προς 512,67, ελβετικό φράγκο προς 207,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,55, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,02, τη λίρα Κύπρου προς 589,20 και την ECU προς 341,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός ,αλλά απο το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 15 με 34 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς. Αίθριος καιρός θα επικρατήσει στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 33 και στη Θεσσαλονίκη 17 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 17 June 1998 - 7:00:08 UTC