Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το Πρωτοδικείο έδωσε τη λύση για τη ΓΣ της Εμπορικής τράπεζας.
- Ηρεμα κύλησε η πρώτη μέρα των γενικών εξετάσεων.
- Φραστικό πόλεμο απειλών κατά της Ελλάδας έχει εξαπολύσει η Τουρκία.
- Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για το ξυλοδαρμό του φοιτητή.
- Ανοιξε η διαθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Μικρή βελτίωση παρουσίασε η υγεία των τριών κοριτσιών.
- Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
- Αυτοκτονία στρατιώτη σε μονάδα στη Λέσβο.
- Τον Ρόμπερτ Φ.Κένεντι δέχθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το Πρωτοδικείο έδωσε τη λύση για τη ΓΣ της Εμπορικής τράπεζας.

Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η έκτακτη γενική συνέλευση της Εμπορικής τράπεζας, που διακόπηκε πρίν αρχίσει το πρωί, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν συνδικαλιστές της Ιονικής, οι οποίοι μετέτρεψαν την αίθουσα του ξενοδοχείου Κάραβελ σε πεδίο μάχης Το πράσινο φώς για την διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης, στα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής στη Σοφοκλέους, άναψε το πράσινο φως το πρωτοδικείο στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της Ιονικής ζητώντας να πάρουν μερος στη συνέλευση μόνο 5 εκπρόσωποι των εργαζομένων, να γίνει σήμερα και στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας.

Ηρεμα κύλησε η πρώτη μέρα των γενικών εξετάσεων.

Ηρεμα και χωρίς προβλήματα κύλησε η πρώτη μέρα των γενικών εξετάσεων, στο πλαίσιο των οποίων οι υποψήφιοι των τριών πρώτων δεσμών διαγωνίσθηκαν στην έκθεση. Το θέμα, χαρακτηρίσθηκε πρωτότυπο και εντός των δυνατοτήτων των μαθητών και αφορούσε το γέλιο και την επιδρασή του στη ζωή μας. Στο μάθημα της έκθεσης θα διαγωνιστούν αύριο και οι υποψήφιοι της τέταρτης δέσμης.

Φραστικό πόλεμο απειλών κατά της Ελλάδας έχει εξαπολύσει η Τουρκία.

Φραστικό πόλεμο απειλών κατά της Ελλάδας έχει εξαπολύσει η Τουρκία, η πολιτική ηγεσία της οποίας έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την Ελλάδα, οτι ετοιμάζει επίθεση εναντίον της. Η Αθήνα αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις και την προσπάθεια έντασης με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και σύνεση και αποδίδει τις προκλήσεις στη ρευστή πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για το ξυλοδαρμό του φοιτητή.

Ποινική δίωξη για περισσότερα από 10 αδικήματα, ορισμένα εκ των οποίων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας κατά του 25χρονου φοιτητή Κώστα Μητροπέτρου, που συνελήφθη στα θλιβερά επεισόδια στην πλατεία Κάνιγγος. Στα ίδια επεισόδια τραυματίστηκε στην κοιλιά, από σφαίρα, ο 37χρονος Απόστολος Γκαγκόμηρος, η οποία όπως αποδείχθηκε προερχόταν από το όπλο του αρχιφύλακα Ηλία Αθανασόπουλου, ο οποίος πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό, όταν νεαροί προσπάθησαν να τον εγκλωβίσουν στο πυροπολικό που είχε πάρει φωτιά από μολότοφ.

Ανοιξε η διαθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Στα τρία ανήψια του και στο ίδρυμα που φέρει το ονομά του, αφήνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την κινητή και ακίνητη περιουσία του, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του, που επικυρώθηκε και δημοσιεύθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Μικρή βελτίωση παρουσίασε η υγεία των τριών κοριτσιών.

Μικρή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας των τριών μικρών κοριτσιών από τη Χαλκιδική, που ήπιαν φυτοφάρμακο. Η κατάσταση τους χαρακτηρίζεται κρίσιμη, αλλά σταθερή, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για να αποβληθούν οι τοξικές ουσίες από τον οργανισμό τους. Και τα τρία κοριτσάκια είναι διασωληνωμένα και οι γιατροί θα είναι σε θέση να γνωρίζουν αν έχει ξεπεραστεί ο κίνδυνος για τη ζωή τους, μετά από ένα δεκαήμερο.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Τις θέσεις του κομματός του για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, διατύπωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Σε δηλώσεις του ο κ.Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι στο Κάρντιφ το κλίμα ήταν ιδιαίτερο πιεστικό για την Ελλάδα. Για την εσωτερική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση για δεξιά στροφή και την κάλεσε να εργαστεί, ώστε να εξασφαλιστούν όροι συναίνεσης και συνεννόησης.

Αυτοκτονία στρατιώτη σε μονάδα στη Λέσβο.

Και νέο κρούσμα αυτοκτονίας στρατιώτη, σημειώθηκε αυτή τη φορά σε μονάδα της Λέσβου. Θύμα και αυτόχειρας ο 25χρονος Γρηγόρης Τόγκας, ο οποίος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο, τη στιγμή που εκτελούσε σκοπιά σε μονάδα της Μυτιλήνης. Από το ΓΕΣ διατάχθηκε ένορκη προανάκριση.

Τον Ρόμπερτ Φ.Κένεντι δέχθηκε στο Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε σήμερα τον Ρόμπερτ Φ. Κένεντι, γιό του δολοφονηθέντος γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι. Ο κ. Κένεντι, προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη το βιβλίο του με τον ττίτλο ``Οι φύλακες των ποταμών`` και δέχτηκε την πατριαρχική ευλογία και ευαρέσκεια για το έργο που επιτελεί. Ο κ. Κένεντι θα μιλήσει το απόγευμα σε οικολογικό σεμινάριο στη Χάλκη των Πριγκιπονήσων, με θέμα "Οι περιβαλλοντικές μας προοπτικές".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους "16" προκρίθηκε η Νιγηρία, μετά τη νέα νίκη της, αυτή τη φορά επί της Βουλγαρίας με 1-0, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, για το Δ' όμιλο του Μουντιάλ ποδοσφαίρου. Τα λιοντάρια της Νιγηρίας, αν και στο πρώτο ημίχρονο έδειξαν ότι θα έκαναν μία... μπουκιά τα "γεροντάκια" της Βουλγαρίας, καθώς όλα τους πήγαιναν ευνοϊκά, μετά το γκολ του Ικπέμπα στο 27'. Εχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, ενώ αντιθέτως οι Βούλγαροι δύσκολα μπορούσαν να τους παρακολουθήσουν. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, η Βουλγαρία με τις λίγες δυνάμεις που τους είχαν απομείνει βγήκαν στο προσκήνιο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των ταλαντούχων αλλά απερίσκεπτων αφρικανών. Μάλιστα, στο 90' ο βετεράνος Κοσταντίνοφ έχασε την ευκαιρία του αγώνα, αφού μετά από έξοχη ενέργεια ο κεραυνός που εξαπέλυσσε τράνταξε το δοκάρι του Ρουφάι. Πάντως, το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηρισθεί δίκαιο, όπως βέβαια και η πρόκριση της Νιγηρίας στον επόμενο γύρο.

Ως αύριο θα έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με τη συμμετοχή του Λιαδέλη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας, ο τεχνικός της εθνικής μας ομάδας Γιαννάκης. Πάντως ο Λιαδέλης εξακολουθεί να βρίσκεται στη Νάουσα, όπου προετοιμάζεται το εθνικό μας συγκρότημα και συνεχίζει τη θεραπεία του, μετά τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη μέση.

Στον πάγκο της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή θα κάθεται τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Σάκοτα. Ο Σέρβος τεχνικός είχε από το πρωί σήμερα συνεργασία με τους διοικούντες του "γηραιού" για τα μεταγραφικά θέματα και εισηγήθηκε την απόκτηση παικτών που περιλαμβάνονται στα σχέδιά του. Εξάλλου, τη λύση της συνεργασίας με τον Κακιούση, ανεξάρτητα από την εξέλιξη της υπόθεσης του Μπουντούρη, πρότεινε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο Σερφ, στην περίπτωση που φύγει από την ομάδα ο Μπουντούρης θα ήθελε ένα καινούργιο πλέι μέικερ από τη ξένη αγορά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,75, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 517,67 ελβετικό φράγκο προς 206,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,51, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,32, τη λίρα Κύπρου προς 589,45 και την ECU προς 342,33 δραχμές.

Συνεδρίαση "θρίλερ" πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο, με τις τιμές των μετοχών να παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις ανάλογα με τις πληροφορίες που έφταναν απο τη Γενική Συνέλευση της Εμπορικής Τράπεζας. Οι τιμές των μετοχών αρχικά κινήθηκαν έντονα ανοδικά για να υποχωρήσουν όμως σημαντικά στη συνέχεια, όταν έγινε γνωστό ότι η Γενική Συνέλευση της Εμπορικής ματαιώνεται. Προς το τέλος όμως επεκράτησαν ψυχραιμότερες αντιδράσεις, ο γενικός δείκτης περιόρισε σημαντικά τις απώλειές του και έκλεισε στις 2.451, 82 μονάδες, μειωμένος κατά 0,94%. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αξιόλογη άνοδο έκλεισαν οι μετοχές της Εμπορικής και της Ιονικής. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 88 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα αλλά στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 20 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 19 με 30 και 19 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 19 June 1998 - 19:00:08 UTC