Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων.
- Δίκη στο Ηράκλειο για τα επεισόδια στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών.
- Νέες διαστάσεις προσέλαβε η υπόθεση τραυματισμού του Δ. Κουσουρή.
- Επίσκεψη στην Κύπρο απο σήμερα του προέδρου της Δημοκρατίας.
- Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στα Οινόφυτα.
- Δεύτερη ψηφοφορία χθες στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Γαλλία προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου καθώς στον τρίτο αγώνα της,για τον Γ'όμιλο,νίκησε την Δανία με 2-1.
- Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αποκλειστεί από το κύπελλο UEFA.
- Αλλη μία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός,καθώς απέκτησε τον 20- χρονο Βραζιλιάνο Κάρλος Μάουρο Παρέϊρα Ντα Σίλβα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτη μέρα σήμερα των γενικών εξετάσεων.

Συνεχίζονται σήμερα για έκτη μέρα οι γενικές εξετάσεις, που ολοκληρώνονται το Σάββατο. Σήμερα διαγωνίζονται μόνο οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης στο μάθημα της Ιστορίας. Χθες οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης, διαγωνίσθηκαν στα Μαθηματικά και τη Βιολογία, αντίστοιχα. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν δύσκολα. Αντίθετα εύκολα και αναμενόμενα ήταν τα θέματα της Ιστορίας, στην οποία διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι της Γ' δέσμης. Σήμερα στη Βουλή θα διεξαχθεί συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για την Παιδεία.

Δίκη στο Ηράκλειο για τα επεισόδια στο διαγωνισμό εκπαιδευτικών.

Θα ξαναζωντανέψουν σήμερα στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου τα βίαια γεγονότα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Τρείς φοιτητές, οι Μπάμπης Αυγουστάκης, Δημήτρης Γάκης και Γιώργος Βεριγάκης, που είχαν συλληφθεί στις 12 Ιουνίου, δικάζονται σήμερα. Επίσης αναγνωρίστηκε οτι δράστης του βίαιου επεισοδίου, σε βάρος υποψήφιας του διαγωνισμού, την οποία απομάκρυνε από το εξεταστικό κέντρο, αφού πρώτα της έσκισε το φόρεμα ειναι ο 37χρονος αδιόριστος καθηγητής Τηλέμαχος Λαχανής.

Νέες διαστάσεις προσέλαβε η υπόθεση τραυματισμού του Δ. Κουσουρή.

Αστυνομικός βρισκόταν, χωρίς ομως να παρέμβει, σε απόσταση μόλις τριών μέτρων απο το σημείο, όπου ο φοιτητής Δημήτρης Κουσουρής δέχθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων την άνανδρη επίθεση ροπαλοφόρων. Πρόκειται για τον Βασίλη Σωτηρίου, του τμήματος Εξαρχείων, ο οποίος σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έπινε εκείνη τη στιγμή καφέ. Ο Σωτηρίου τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα. Ο Κουσουρής αναγνώρισε εναν απο τους δράστες της επίθεσης, τον Αντώνη Ανδρουτσόπουλο της "Χρυσής Αυγής".

Επίσκεψη στην Κύπρο απο σήμερα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Την πρώτη επίσημη επίσκεψη αρχηγού ελληνικού κράτους στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος. Ο κ. Στεφανόπουλος, στον οποίο επιφυλάσσεται μεγαλειώδη υποδοχή, εκτός απο τη Λευκωσία θα επισκεφθεί και άλλες πόλεις, ενω θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή, πολιτική και θρησκευτική ηγεσία της Κύπρου.

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο χρωμάτων στα Οινόφυτα.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 06.20 το πρωί στο εργοστάσιο επεξεργασίας και κατασκευής χρωμάτων ΜΑΛΤΟΡΑΚ, στα Οινόφυτα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 οχήματα με 63 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε απο το χώρο παραγωγής του εργοστασίου.

Δεύτερη ψηφοφορία χθες στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πραγματοποιήθηκε χθες η δεύτερη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος, μια ψηφοφορία που επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα της πρώτης ψηφοφορίας που διεξήχθη προ μηνός, στις 20 Μαϊου. Κρίθηκε εκ νέου αναθεωρητέα, αυτή για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Αναθεωρητέες κρίθηκαν επίσης οι διαταξεις για τους αντιρρησίες συνείδησης και της κατάργησης της θανατικής ποινής. Συνολικά 83 διατάξεις έλαβαν πάνω από 180 ψήφους, ενώ άλλες 7 συγκέντρωσαν από 151 έως 179 ψήφους.

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.

Η δημιουργία νέας βαθμολογικής κλίμακας και ο "τερματισμός του καθεστώτος ατιμωρησίας", είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ποινή της προσωρινής παύσης από τρεις έως έξι μήνες, η υποχρεωτική δήλωση της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων η αύξηση των ημερών κανονικής άδειας από 22 σε 25 εργάσιμες ημέρες, η αύξηση της άδειας λοχείας από δυο σε τρεις μήνες και η μείωση του ωραρίου για τη μητέρα για τέσσερα χρόνια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Γαλλία προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου καθώς στον τρίτο αγώνα της,για τον Γ'όμιλο,νίκησε την Δανία με 2-1.

Η Γαλλία προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου καθώς στον τρίτο αγώνα της, για τον Γ' όμιλο, νίκησε την Δανία με 2-1 και παρέμεινε αήττητη.Στους "16" προκρίθηκε και η Δανία,αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Νότιος Αφρική έμεινε στο 2-2 με την Σαουδική Αραβία και δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ήττα της Δανίας. Η Παραγουάη ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά, προκρίθηκε στους "16"του Μουντιάλ, αφού στον τρίτο αγώνα της για τον Δ' όμιλο της διοργάνωσης νίκησε με 3-1 την Νιγηρία και έφτασε τους πέντε βαθμούς, αφήνοντας εκτός αγώνων την Ισπανία, που στο άλλο παιχνίδι του ομίλου συνέτριψε την Βουλγαρία με 6-1, αλλά έμεινε στους τέσσερις βαθμούς. Ετσι, η Νιγηρία που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση θα παίξει τώρα με την Δανία, ενώ η Παραγουάη θα αντιμετωπίσει την Γαλλία.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αποκλειστεί από το κύπελλο UEFA.

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να αποκλειστεί από το κύπελλο UEFA. Οπως δήλωσε ο Βρετανός Ευρωβουλευτής Γκλίν Φόρντ μετά από συνάντηση που είχε με τους ιθύνοντες της ENIC στο Λονδίνο, η UEFA ενημέρωσε την ENIC γιά την απόφαση της να αποκλείσει την ΑΕΚ προς όφελος της Σλάβια Πράγας, με βάση τις επιδόσεις τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τα 5 τελευταία χρόνια. Η επίσημη ανακοίνωση της απόφασης αυτής θα γίνει τις επόμενες ημέρες από την UEFA.

Αλλη μία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός,καθώς απέκτησε τον 20- χρονο Βραζιλιάνο Κάρλος Μάουρο Παρέϊρα Ντα Σίλβα.

Αλλη μία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός, καθώς απέκτησε τον 20- χρονο Βραζιλιάνο Κάρλος Μάουρο Παρέϊρα Ντα Σίλβα, ο οποίος την περίοδο που έληξε, αγωνίσθηκε στην β' κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος, με την Σπορτ Ντε Λε Μοντ, πετυχαίνοντας περισσότερα από 20 γκολ. Ο νεαρός άσος, που έχει ελβετικό διαβατήριο, υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην χώρα μας προκειμένου να ενσωματωθεί στους ''πράσινους''.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,28, γαλλικό φράγκο προς 51,09, λίρα Αγγλίας προς 512,67, ελβετικό φράγκο προς 205,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 584,64 και την ECU προς 339,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα ηπειρωτικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 17 με 35, στα κεντρικά 19 με 37 και στα νησιά 21 με 34 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 37 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί καταιγίδα στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο θα δείξει 20 με 35 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 25 June 1998 - 7:00:08 UTC