Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, κατά επτά νεαρών για την επίθεση με μολότοφ, εναντίον του 17χρονου Δερβετζή.
- Παρέμβαση υπουργού Δικαιοσύνης για την απροειδοποίητη έφοδο εισαγγελέων στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας.
- Συνάντηση Σημίτη-Πρόντι στην Κέρκυρα.
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο.
- Αρχίζουν αύριο οι εξετάσει στα Ειδικά Μαθήματα.
- Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Δυτική Μακεδονία.
- Επτά μήνες με τριετή αναστολή για τα επεισόδια έξω από το εξεταστικό κέντρο της Πατησίων, στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
- Αύριο η κηδεία του Κωστή Μοσκώφ από τον ιερό ναό του Θεού Σοφίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, κατά επτά νεαρών για την επίθεση με μολότοφ, εναντίον του 17χρονου Δερβετζή.

Ποινική δίωξη για τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά κατά επτά νεαρών, ηλικίας από 16 μέχρι 19 ετών, για την επίθεση με μολότωφ εναντίον του 17χρονου Μιχάλη Δερβετζή, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. Από την αστυνομία καταζητείται και ο 18χρονος Κώστα Κριεμπάρδης που φέρεται ότι πέταξε τη βόμβα μολότοφ. Οι επτά πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη, ενώ μέχρι τότε κρατούνται στην αστυνομία.

Παρέμβαση υπουργού Δικαιοσύνης για την απροειδοποίητη έφοδο εισαγγελέων στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας.

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε η απροειδοποίητη έφοδος εισαγγελέων στην υπηρεσία κρατικής ασφάλειας, απ' όπου πήραν 17 φακέλους, που αφορούν τη χορήγηση αδείας παραμονής αλλοδαπών, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Ο κ. Γιαννόπουλος με εγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά την ταχεία περαίωση της έρευνας, καθώς και να εξεταστεί αν οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν δεοντολογικά σύννομες.

Συνάντηση Σημίτη-Πρόντι στην Κέρκυρα.

Συνάντηση μίας ώρας είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Ιταλό ομόλογό του Ρομάνο Πρόντι, που βρίσκεται για διακοπές στην Κέρκυρα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο και οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν οτι πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Την ευχή να πέσουν τα τείχη που όρθωσε στη Λευκωσία ο Αττίλας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, που ολοκλήρωσε την επίσημη επισκεψή του στην Κύπρο, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πράσινη γραμμή και το Παραλίμνι όπου συναντήθηκε με τις οικογένειες των Ισαάκ και Σολωμού, κάλεσε τον πολιτισμένο κόσμο να σταματήσει την αδιάφορη στάση του, στο δράμα του Κυπριακού λαού.

Αρχίζουν αύριο οι εξετάσει στα Ειδικά Μαθήματα.

Αρχίζουν αύριο οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα. Οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν αύριο το πρωί στο Ελεύθερο Σχέδιο και τα Αγγλικά. Οι βαθμολογίες των γραπτών θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μαθήματα κλειδιά για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θεωρούνται η φυσική στην Α' και Β' δέσμη, τα αρχαία την Τρίτη και τα μαθηματικά στην τέταρτη.

Περιοδεία Κώστα Καραμανλή στη Δυτική Μακεδονία.

Το νομό Φλώρινας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία. Ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη παρακμή και άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τη σύμβαση που αφορά την κατασκευή εργοστασίου της ΔΕΗ στη Φλώρινα.

Επτά μήνες με τριετή αναστολή για τα επεισόδια έξω από το εξεταστικό κέντρο της Πατησίων.

Σε φυλάκιση 7 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο δικαστήριο τα πέντε από τα έξι άτομα που είχαν συλληφθεί για τη συμμετοχή τους στα γνωστά επεισόδια, έξω από το εξεταστικό κέντρο της Πατησίων κατά το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών. Ο έκτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Αύριο η κηδεία του Κωστή Μοσκώφ από τον ιερό ναό του Θεού Σοφίας.

Από τον ιερό ναό του Θεού Σοφίας στη γενέτειρά του τη Θεσσαλονίκη κηδεύεται αύριο ο ιστορικός, λογοτέχνης και διανοούμενος Κωστής Μοσκώφ, που πέθανε σε ηλικία 59 ετών ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Μορφωτικός ακόλουθος της ελληνικής πρεσβείας στην Αίγυπτο τα δέκα τελευταία χρόνια, ο Κωστής Μοσκώφ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1939 και εντάχθηκε πολύ νωρίς στο χώρο της Αριστεράς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ιωνικός ανακοίνωσε νέο προπονητή του, που είναι ο Ουρουγουανός, Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο ξένος προπονητής, που αναμένεται την Τρίτη στην χώρα μας, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``κυανόλευκους`` θα εισπράξει συνολικά 150 εκατομμύρια δραχμές. Αναφερόμενος στην πρόληψη του Ουρουγουανού τεχνικού, ο πρόεδρος του Ιωνικού, Νίκος Κανελλάκης, δήλωσε πως καθυστέρησε να επιλέξει τον αντικαταστάτη του Γιάτσεκ Γκμοχ, αφού είχε επαφές με πολλούς και καλούς τεχνικούς.

Ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι θα κερδίσει τη ''μάχη'' για την απόκτηση του Βούλγαρου διεθνή Βολεϊμπολίστα, Νικολάι Ζελιάσκοφ. Ο Βούλγαρος κεντρικός, που βρίσκεται στη Σόφια, δήλωσε ότι συμφώνησε σε όλα με τον Ολυμπιακό και θα έλθει στον Πειραιά για να υπογράψει το συμβόλαιο στις αρχές Ιουλίου. Πάντως αναμένονται εξελίξεις δεδομένου ότι τον αθλητή διεκδικεί και η Ορεστιάδα, στην οποία αγωνίστηκε τα τρία τελευταία χρόνια.

Στους αγώνες της 22ης και τελευταίας ημέρας της κανονικής περιόδου για το πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Χαλκίδα- Πανιώνιος 17-6 Πάτρα-Χανιά 11-5 ΟΦΘ-Γλυφάδα 11-10 Εθνικός-Χίος 9-13 Κέρκυρα- Ολυμπιακός 5-14 Βουλιαγμένη-Ηλυσιακός 8-10 Ετσι την πρώτη πήρε ο Ολυμπιακός με 42 βαθμούς και ακολούθησαν Βουλιαγμένη 33, Χίος 32, Χαλκίδα , Πάτρα και Χανιά 27, Γλυφάδα 22, Ηλυσιακός 20, Εθνικός 14, ΟΦΘ 11, Κέρκυρα 9, ενώ ο Πανιώνιος δεν κέρδισε βαθμό. Στην Α2 εθνική κατηγορία υποβιβάσθηκαν Κέρκυρα και Πανιώνιος, ενώ το πρόγραμμα της πρώτης φάσης των πλέϊ οφ , που θα διεξαχθεί 1, 4 και 6 Ιουλίου έχει ως εξής : Ολυμπιακός-Ηλυσιακός, Βουλιαγμένη-Γλυφάδα, Χίος-Χανιά, Χαλκίδα-Πάτρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,87, γαλλικό φράγκο προς 51,28, λίρα Αγγλίας προς 516,10, ελβετικό φράγκο προς 204,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,10, τη λίρα Κύπρου προς 587,07 και την ECU προς 340,70 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα Βόρεια Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 18 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 35 και στα νησιά 21 με 31 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 και 20 με 33 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 28 June 1998 - 18:00:08 UTC