Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της Ιονικής Τράπεζας.
- Στην Eurobank κατακυρώνεται η πώληση της Τράπεζας Κρήτης.
- Δέσμη μέτρων για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.
- Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο σύμβουλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
- Στο Γραμμικό Σχέδιο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των Ειδικών Μαθημάτων.
- Συνάντηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών στο Οσλο.
- Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Γερμανία και Ολλανδία προκρίθηκαν στους"8" του παγκοσμίου κυπέλλου.
- Ο Κώστας Κιάσσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.
- Παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι και πλέον, ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της Ιονικής Τράπεζας.

Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η πώληση της Ιονικής Τράπεζας. Σήμερα πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών η γενική συνέλευση των μετόχων της Ιονικής, η οποία αναμένεται να δρομολογήσει τις διαδικασίες πώλησής της. Στη γενική συνέλευση θα παραστούν μόνο 14 εκπρόσωποι των εργαζομένων, όπως αποφάσισε χθες το δικαστήριο. Οι εργαζόμενοι στην Ιονική θα πραγματοποιήσουν σήμερα 4ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω απο το χώρο της γενικής συνέλευσης, ενω για την Παρασκευή έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Στην Eurobank κατακυρώνεται η πώληση της Τράπεζας Κρήτης.

Αναψε η μάχη στον τραπεζικό χώρο με εξαγορές και επεκτάσεις τραπεζών. Στη Eurobank του Ομίλου Λάτση έναντι 93 δισ. δρχ. θα κατακυρωθεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πώληση της Τράπεζας Κρήτης. Η προσφορά της Eurobank ειναι σαφώς κατά πολύ μεγαλύτερη των αντιστοίχων 48,1 δισ. δρχ. της Τράπεζας Εργασίας και 52,3 δισ. δρχ. της Πειραιώς και Μακεδονίας - Θράκης.

Δέσμη μέτρων για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ειναι η κυβέρνηση. Σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων αποφασίστηκε δέσμη μέτρων με στόχο τον "σκληρό" πυρήνα του πληθωρισμού. Ανάμεσα στα μέτρα, που ενδέχεται να λάβει η κυβέρνηση ειναι και η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, τα αυτοκίνητα, τα ανταλλακτικά μείωση μέχρι και 10% σε μια σειρά προϊόντων ευρείας κατανάλωσης κ.α. Παράλληλα, εκτεταμένους ελέγχους διενεργεί το ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Στον εισαγγελέα κατέθεσε ο σύμβουλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Με καταθέσεις στον εισαγγελέα, κ. Γεράκη, συνεχίζεται η έρευνα για το περιεχόμενο των φακέλων που κατάσχεσε απο την Κρατική Ασφάλεια. Χθες κατέθετε επι πέντε ώρες ο σύμβουλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης, κ. Φλωρεντίνης. Χθες διαβιβάσθηκε στον εισαγγελέα ΑΠ έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, με το οποίο ζητεί να περατωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα.

Στο Γραμμικό Σχέδιο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των Ειδικών Μαθημάτων.

Συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται απο το πρωί στο Γραμμικό Σχέδιο. Χθές είχαν διαγωνιστεί στο Ελεύθερο Σχέδιο και στα Αγγλικά. Οι εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Οι βαθμολογίες όλων των γραπτών των γενικών εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου.

Συνάντηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιχειρηματιών στο Οσλο.

Προσωπικότητες του επιχειρηματικού και του πολιτικού κόσμου απο την ελληνοκυπριακή και την τουρκοκυπριακή κοινότητα της Κύπρου θα συναντηθούν σήμερα και αύριο στο Οσλο με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για να προσπαθήσουν να μειωθεί η ένταση στο νησί. Οι συνομιλίες αποτελούν συνέχεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες τον Νοέμβριο.

Ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ στη Δ. Μακεδονία.

Με περιοδεία στο νομό Κοζάνης και ομιλία το βράδυ σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας του νομού ολοκληρώνεται η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, στη Δυτική Μακεδονία. Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση στην Καστοριά τόνισε οτι το κόμμα του "δεν έχει δεσμεύσεις ή εξαρτήσεις από συμφέροντα σαν αυτά που κερδίζουν από το συντηρούμενο φαινόμενο της σημερινής ελληνικής παρακμής. Μόνη δέσμευσή μας είναι να μπει η Ελλάδα στο δρόμο της εθνικής αναγέννησης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία και Ολλανδία προκρίθηκαν στους"8" του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η Γερμανία και η Ολλανδία προκρίθηκαν στους "8" του παγκοσμίου κυπέλλου επικρατώντας με το ίδιο σκορ (2-1) επί του Μεξικού και της Γιουγκοσλαβίας αντίστοιχα. Και οι δύο αγώνες ήταν συγκλονιστικοί και κρίθηκαν κυριολεκτικά την δωδεκάτη ώρα.

Ο Κώστας Κιάσσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Κιάσσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Ο πρόεδρος των "πρασίνων", Γιώργος Βαρδινογιάννης, παρουσίασε χθες κατά την διάρκεια της πρώτης συγκέντρωσης, που έγινε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας παρουσία 2000 περίπου θεατών, τον νεαρό άσο στους νέους συμπαίκτες του, χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο σχετικά με το οικονομικό μέρος της μεταγραφής.

Παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι και πλέον, ο Παντελής Κωνσταντινίδης.

Παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι και με την "βούλα" πλέον, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 200 περίπου εκατομμυρίων δραχμών. Με την υπογραφή διετούς συμβολαίου συνεργασίας, αντί του ποσού των 46 εκατομμυρίων δραχμών, ο Αρης απέκτησε τον Απόστολο Μάντζιο από τον Πανιώνιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,57, γαλλικό φράγκο προς 51,19, λίρα Αγγλίας προς 518,15, ελβετικό φράγκο προς 203,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,81, τη λίρα Κύπρου προς 586,44 και την ECU προς 340,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα αν και στη Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 18 με 37,στο Ιόνιο 20 με 34 και στο Αιγαίο 21 με 32 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 36 και 20 με 35 βαθμους αντίστοιχα,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 30 June 1998 - 7:00:08 UTC