Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας με το θερμόμετρο στους 40βαθμούς.
- Μέχρι τέλη Ιουλίου η εξυγίανση των ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ και ΟΣΕ.
- Οι ελληνικές προτάσεις για το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
- Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Περιορισμένη σύγκρουση κατηγορεί την Ελλάδα οτι επιθυμεί η Τουρκία.
- Συνεδριάζει στις 24 του μηνός το ΚΥΣΕΑ.
- Συνέντευξη αρχηγού της ΕΛΑΣ για κυκλώματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ξεκίνησε με την πώληση των εισιτηρίων,η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας.
- Τον αντικαταστάτη του Αρτούρας Καρνισόβας ψάχνουν στον Ολυμπιακό.
- Μετά από απουσία 2,5 χρόνων ο Κώστας Λαγωνίδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται και σήμερα ο καύσωνας με το θερμόμετρο στους 40βαθμούς.

Νέα άνοδο θα σημειώσει σήμερα ο υδράργυρος του θερμομέτρου, αγγίζοντας ακόμη και τους 40 βαθμούς. Ο καύσωνας θα συνεχιστεί και τις επόμενες δυο μέρες με το θερμόμετρο να φτάνει τους 42 βαθμούς και θα αρχίσει να υποχωρεί απο την Κυριακή. Ολες οι κρατικές υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών. Νομαρχίες και Δήμοι στην Αττική έχουν διαμορφώσει ειδικούς κλιματιζόμενους χώρους. Ο καύσωνας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο, οπότε σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί.

Μέχρι τέλη Ιουλίου η εξυγίανση των ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ και ΟΣΕ.

Αποφασισμένη ειναι η κυβέρνηση να ολοκληρώσει μέχρι τα τέλη του μηνός την εξυγίανση των ζημιωγόνων ΕΛΤΑ, ΟΑΣΑ και ΟΣΕ. Ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υλοποίηση των στόχων αυτών, υπογραμμίζοντας το συναινετικό κλίμα, που υπάρχει ήδη απο πλευράς εργαζομένων στα περισσότερα θέματα. Το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τα κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μέλη του τομέα συνδικαλιστικού του Κινήματος.

Οι ελληνικές προτάσεις για το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συζητηθεί το σύνολο των προτάσεων της Ελληνικής Προεδρίας για την ειρήνευση στο Κοσσυφοπέδιο. Μεταξύ άλλων ελληνικές προτάσεις προβλέπουν την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των αντιμαχομένων, την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στην περιοχή, από εκπροσώπους του Συμβουλίου της Ευρώπης και την καταγραφή των αποκλίσεων, μεταξύ του νομικού καθεστώτος της Γιουγκοσλαβίας και του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν θα υπάρξουν νέοι φόροι δηλώνει ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Ελαφρύτεροι θα ειναι οι επόμενοι προϋπολογισμοί και δεν θα υπάρξουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, σε ομιλία του χθες στο "Κάραβελ". Ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση από 1.1.2001.

Περιορισμένη σύγκρουση κατηγορεί την Ελλάδα οτι επιθυμεί η Τουρκία.

Νέες προκλητικές δηλώσεις υψηλόβαθμου Τούρκου στρατιωτικού, ο οποίος υποστηρίζει οτι η ηγεσία της Τουρκίας ειναι απόλυτα πεπεισμένη πως η Ελλάδα επιδιώκει "περιορισμένη" σύγκρουση με την Τουρκία. Τη σχετική δήλωση δημοσίευσε η εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ, χωρίς όμως να κατονομάζει τον Τούρκο αξιωματούχο. Ομως ανάλογες απόψεις έχει διατυπώσει επανειλημμένα ο υπαρχηγός του τουρκικού επιτελείου Τσεβίκ Μπιρ.

Συνεδριάζει στις 24 του μηνός το ΚΥΣΕΑ.

Επιταχύνεται η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Στις 24 του μηνός θα συνεδριάσει ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα επικυρώσει σειρά αποφάσεων σχετικά με την αγορά σύγχρονου στρατιωτικού υλικού. Το θέμα αυτό εξετάστηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο. Επίσης, συζητήθηκε και το επικείμενο ταξίδι του κ. Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ.

Συνέντευξη αρχηγού της ΕΛΑΣ για κυκλώματα διαφθοράς στην Αστυνομία.

Τη βεβαιότητά του οτι υπάρχει διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία όμως καλύπτεται οχι απο υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά απο κυκλώματα της νύχτας, εκφράζει σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ ο αρχηγός του Σώματος, αντιστράτηγος Αθανάσιος Βασιλόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες να καταγγέλουν στις αρχές και προσωπικά στον ίδιο τέτοιες περιπτώσεις εμπλοκής υφιστάμενων του σε παρανομίες, ανεξάρτητα απο το οικονομικό μέγεθος, διαβεβαιώνοντας οτι θα διασφαλίσει και την ανωνυμία και την προστασία τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκίνησε με την πώληση των εισιτηρίων,η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας από 29 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου, ξεκίνησε με την έναρξη πώλησης των εισιτηρίων. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, τόνισε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου, θα είναι όλα έτοιμα προκειμένου η χώρα μας να διοργανώσει το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός του 1998.

Τον αντικαταστάτη του Αρτούρας Καρνισόβας ψάχνουν στον Ολυμπιακό.

Τον αντικαταστάτη του Αρτούρας Καρνισόβας ψάχνουν ήδη στον Ολυμπιακό, καθώς ο Λιθουανός φόργουορντ θεωρείται σχεδόν τελειωμένος για τους "ερυθρόλευκους". Στο στόχαστρο του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχουν μπει τέσσερις παίκτες. Πρόκειται για τον Σέρβο Νίκολα Μπέριτς που πέρυσι αγωνίστηκε στην Ταουγκρές, τον ΛαΦόνσο Ελις των Ντένβερ Νάγκετς, τον Αντονι Μπούι των Νιου Γιορκ Νικς και τον Τζάρεν Τζάκσον των Σάν Αντόνιο Σπερς.

Μετά από απουσία 2,5 χρόνων ο Κώστας Λαγωνίδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ.

Μετά από απουσία 2,5 χρόνων ο Κώστας Λαγωνίδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον "δικέφαλο του Βορά" μετά την θετική εισήγηση που έκανε γι' αυτόν ο προπονητής της ομάδας Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Λαγωνίδης, μετά την φυγή του από τον ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε σε Ηρακλή και Καλαμαριά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,62, γαλλικό φράγκο προς 50,91, λίρα Αγγλίας προς 515,13, ελβετικό φράγκο προς 202,99, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 224,10, τη λίρα Κύπρου προς 581,77 και την ECU προς 338,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και πολύ ζεστός θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα είναι βόρειοι μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 21 με 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς, στο Ιόνιο 23 με 37 και στο Αιγαίο 23 με 35 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 26 με 39 και πιθανώς 40 και 24 με 38 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 2 July 1998 - 7:00:07 UTC