Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάθεση μέσω χρηματιστηρίου νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ
- Κοσμογονία στο χώρο των τραπεζών
- Εναλλακτικές προτάσεις για τη μη εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο
- ΝΔ: Πολιτικό το μήνυμα των επικείμενων νομαρχιακών εκλογών
- Μείωση του πληθωρισμού
- Συνομιλίες Τσοχατζόπουλου - Κοέν για εξοπλισμούς
- Τελεσίγραφο Ιεράς Συνόδου σε καταχραστές

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Υπέγραψε ο Νικολαίδης
- Ποδόσφαιρο-ΠΑΟΚ-Παραίτηση Αναστασιάδη
- Μπάσκετ-Παναθηναϊκός-Τζεντίλε

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάθεση μέσω χρηματιστηρίου νέου πακέτου μετοχών του ΟΤΕ

Ενα τρισεκατομμύριο δραχμές θα αντλήσει ο ΟΤΕ απο τη κεφαλαιαγορά με την μετοχοποίηση και τρίτου πακέτου, την αύξηση κεφαλαίου και την έκδοση ομολογιακού δανείου. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, θα διατεθεί μέσω των χρηματιστηρίων της Αθήνας και της Νέας Υόρκης το 15% των μετοχών του με το οποίο θα ανέλθει σε 45% το ποσοστό μετοχοποίησης του ΟΤΕ. Τα ποσά, που θα εισρεύσουν στον ΟΤΕ θα διατεθούν για επενδύσεις και εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.

Κοσμογονία στο χώρο των τραπεζών

Νέες σημαντικές ανακατατάξεις στο τραπεζικό σύστημα επέφερε η μεταβίβαση στον τραπεζικό όμιλο EFG Eurobank του Ομίλου Λάτση, "πακέτο" 2,9 εκατομμυρίων μετοχών της Τράπεζας Eργασίας. Ο Ομιλος Λάτση πρόσφατα εξαγόρασε έναντι 93 δισεκατομμυρίων δραχμών την Τράπεζα Κρήτης. Χθες δημοσιοποιήθηκαν οι προκηρύξεις των διαγωνισμών πώλησης της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδος και των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών (Duty Free).

Εναλλακτικές προτάσεις για τη μη εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο

Ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων πανω απο την Κύπρο με την εγγύηση του ΝΑΤΟ, όπως στο Ιράκ ως εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση των πυραύλων S-300 θα προτείνει η ελληνική πλευρά, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Η Λευκωσία επανέλαβε οτι η εγκατάστασή τους θα ματαιωθεί μόνον αν σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συνομιλίες ή γίνουν πρακτικά βήματα στον αφοπλισμό. Χθες πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία νότια της Μόσχας, η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου S-300.

ΝΔ: Πολιτικό το μήνυμα των επικείμενων νομαρχιακών εκλογών

Τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας ζήτησε εν όψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι οι εκλογές αυτές ειναι πολιτικές και προέβλεψε οτι θα εκφραστεί η λαϊκή δυσφορία έναντι της κυβέρνησης. Σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.

Μείωση του πληθωρισμού

Ελαφρά μείωση σημείωσε ο πληθωρισμός κλείνοντας στο 5,2% τον Ιούνιο, έναντι 5,3% τον Μάϊο. Η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων για την πτώση του πληθωρισμού. Ηδη ανακοινώθηκαν μέτρα με στόχο για τη συγκράτηση των τιμών αγαθών στα σούπερ μάρκετ, αλλά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον κλάδο πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ορυκτελαίων.

Συνομιλίες Τσοχατζόπουλου - Κοέν για εξοπλισμούς

Το έντονο ενδιαφέρον της αμερικανικής κυβέρνησης αλλά και των μεγάλων εταιριών των ΗΠΑ έχει προσελκύσει το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατέστησε σαφές οτι οι τελικές προσφορές για τα F-15 και F-16, πρέπει να επιτρέπουν στην Ελλάδα να αγοράσει ταυτόχρονα και τα πυρομαχικά που εκείνη επιθυμεί. Στο μεταξύ, συμφωνήθηκε η αγορά απο τη χώρα μας 20 μεταχειρισμένων F-16. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι διαπραγματεύσεις για την αγορά τεσσάρων αντιτορπιλικών τύπου KIDD.

Τελεσίγραφο Ιεράς Συνόδου σε καταχραστές

Να επιστρέψουν 600 εκατομμύρια δρχ που έχουν καταχραστεί, ζητά η Ιερά σύνοδος από δύο επιχειρηματίες, που είχαν αναλάβει έργα αποκατάστασης εκκλησιαστικών κτιρίων. Στην Ιερά σύνοδο συνεχίσθηκε η συζήτηση του πορίσματος από τον διαχειριστικό έλεγχο που έγινε και όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Μάξιμος, προκύπτουν ευθύνες και σε κληρικούς για ελλειπή άσκηση των καθηκόντων ελέγχου των διοικητικών υπαλλήλων της εκκλησίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Υπέγραψε ο Νικολαίδης

Εκλεισε χθες και τυπικά το σίριαλ της παραμονής του Ντέμη Νικολαίδη στην ΑΕΚ, με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου διάρκειας 1+2 ετών, έναντι 770 εκατομμυρίων δραχμών συνολικά. ''Ο Ντέμης απέδειξε ότι εκτός από τον δικέφαλο που έχει στο μπράτσο, τον έχει και μέσα στην καρδιά του'', είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου ενώ ο παίκτης είπε ότι δεν ήταν θέμα χρημάτων η παραμονή του στην ''Ενωση''.

Ποδόσφαιρο-ΠΑΟΚ-Παραίτηση Αναστασιάδη

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η προετοιμασία της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ, επήλθε σύγκρουση μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή, Αγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του και φέρεται αποφασισμένος να επιμείνει σ αυτή. Ο Ελληνας τεχνικός εξακολουθεί να προπονεί την ομάδα, στα "τρία-πέντε πηγάδια" της Νάουσας, αλλά έχει θέσει προθεσμία μέχρι αύριο, προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του.

Μπάσκετ-Παναθηναϊκός-Τζεντίλε

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα χθες την απόκτηση του Ιταλού πλέι μέικερ Νάντο Τζεντίλε από την Στεφανέλ Μιλάνο. Στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού δεν αναφέρεται το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική ομάδα κατέβαλε στην ιταλική για να τον αποδεσμεύσει ποσό 150.000 περίπου δολλαρίων, ενώ ο παίκτης θα εισπράξει για συμβόλαιο ενός συν ενός χρόνου, 450.000 δολάρια για τον πρώτο και 520.000 για τον δεύτερο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,46, γαλλικό φράγκο προς 50,54, λίρα Αγγλίας προς 505,16, ελβετικό φράγκο προς 201,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,68, τη λίρα Κύπρου προς 575,50 και την ECU προς 335,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και τα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 13 με 25 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 31 και στο Αιγαίο 19 με 28 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 18 με 30 και 17 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 10 July 1998 - 7:00:08 UTC