Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Αίγιο,τη Χαλκιδική και τη Γορτυνία
- Τουρκικές προκλήσεις με τη συμπλήρωση 24 χρόνων απο την εισβολή
- Προτάσεις Χρήστου Πρωτόπαπα για τις ΔΕΚΟ
- Στόχος της Εθνικής η διατήρηση της ηγετικής της θέσης
- Στα Τίρανα σήμερα και αύριο ο Θεόδωρος Πάγκαλος
- Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεμελίωσε τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου
- Εκατόμβη θυμάτων σε τροχαία απο την Παρασκευή

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη εθνικής ομάδας μπάσκετ
- Ηττα εθνικής ομάδας μπάσκετ Ελπίδων

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Αίγιο,τη Χαλκιδική και τη Γορτυνία

Χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων εξακολουθούν να κατακαίουν οι πυρκαγιές στο Αίγιο,στη Χαλκιδική και στην ορεινή Γορτυνία.Η μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο έχει τεθεί υπο έλεγχο ,αφού προηγουμένως έκαψε 10.000 στρέμματα δασικής αλλά και καλλιεργήσιμης έκτασης.Τα ξημερώματα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης στην κοινότητα Αργυρά Πατρών.

Τουρκικές προκλήσεις με τη συμπλήρωση 24 χρόνων απο την εισβολή

Εικοσιτέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.Το πρωί θα τελεσθεί το επίσημο μνημόσυνο των πεσόντων στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη, παρουσία του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη.Θα μιλήσουν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο Ελληνας υπουργός Εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος. Στα κατεχόμενα οι Τούρκοι, συνεχίζουν τις προκλήσεις τους, με εκδηλώσεις και αποστολή πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων,ενώ αναμένεται σήμερα για επίσκεψη ο Τούρκος πρωθυπουργός Μεσούτ Γιλμάζ.

Προτάσεις Χρήστου Πρωτόπαπα για τις ΔΕΚΟ

Τέσσερις προτάσεις για τη λειτουργία των Τραπεζών, αλλά και όλων των ΔΕΚΟ θέτει ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.Οι προτάσεις αυτές αφορούν ελαστικοποίηση του καθεστώτος προσλήψεων, αλλαγή της δομής της ιεραρχίας, ορθολογικοποίηση των αμοιβών.Ο κ. Πρωτόπαπας παραδέχεται οτι οι κυβερνητικές κινήσεις στην Ιονική δεν ήταν αρχικά οι ενδεδειγμένες ενώ για την Ολυμπιακή αναφέρει οτι αν δεν πετύχει και αυτό το πρόγραμμα εξυγίανσης,η κυβέρνηση θα πρέπει να κόψει τον γόρδιο δεσμό.

Στόχος της Εθνικής η διατήρηση της ηγετικής της θέσης

Γνώμονας της Εθνικής Τράπεζας θα είναι η διατήρηση της ηγετικής της θέσης στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό κλάδο και η εξυπηρέτηση του συμφέροντος των μετόχων της ,τονίζει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο διοικητής της Θόδωρος Καρατζάς.Αναφέρει επίσης οτι θα ολοκληρωθεί σύντομα η λειτουργική συγχώνευση με την Εθνική ,Κτηματική τράπεζα και δηλώνει πως η Εθνική θα παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο και τις ευκαιρίες ή τους κινδύνους που αυτές γεννούν.

Στα Τίρανα σήμερα και αύριο ο Θεόδωρος Πάγκαλος

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα πραγματοποιεί απο σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γείτονος χώρας για όλο το φάσμα των διμερών θεμάτων καθώς και εκείνων που αφορούν την κατάσταση στη Βαλκανική και ιδιαίτερα την κρίση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θεμελίωσε τη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου

Θεμελιώθηκε χθές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο το έργο κατασκευής της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου και πλήθους κόσμου. Το έργο χαρακτηρίστηκε από όλους ως έργο πνοής που θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της δυτικής Ελλάδας.

Εκατόμβη θυμάτων σε τροχαία απο την Παρασκευή

Αιματηρή ήταν και αυτή η τριήμερη έξοδος.Απο το απόγευμα της Παρασκευής μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 370 τραυματίστηκαν σε 288 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη εθνικής ομάδας μπάσκετ

Την έκτη ευκολότερη νίκη στην ιστορία της, πέτυχε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη, σαν σε πρόνηση συνέτριψε με 98-49 την ομάδα της Ιαπωνίας, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη νίκη στο 12ο τουρνουά Ακρόπολις που ξεκίνησε χθες στο ΟΑΚΑ και ολοκληρώνεται αύριο Τρίτη.

Ηττα εθνικής ομάδας μπάσκετ Ελπίδων

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των Ελπίδων γνώρισε νέα ήττα και αποκλείστηκε από την προημιτελική φάση του 4ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Τράπανι της Ιταλίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα γνώρισε τη συντριβή χθες, χάνοντας από την εθνική Γαλλίας με 81-64.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,57 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,59, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 494,14, ελβετικό φράγκο προς 199,55, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,84, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,38 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι στα δυτικά,στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 20 July 1998 - 7:22:31 UTC