Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τρεις πυροσβέστες και ένας πολίτης νεκροί στη φωτιά του Υμηττού.
- Διέγραψε τον Γιοβανούδα η ΝΔ. Εννέα μήνες εκτός και ο Γιακουμάτος.
- Απεργίες και στάσεις εργασίας θα ταλαιπωρήσουν τους Αθηναίους.
- Αύριο οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Το εξοπλιστικό πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.
- Δύο Ελληνες κρατούνται από τους Τουρκοκυπρίους.
- Προφυλακίστηκε ο Βασίλης Ζαχόπουλος.
- Συνάντηση με ομογενείς βουλευτές είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τρεις πυροσβέστες και ένας πολίτης νεκροί στη φωτιά του Υμηττού.

Τρεις πυροσβέστες και ένας πολίτης απανθρακώθηκαν στην προσπαθειά τους να σβήσουν την πυρκαγιά στον Υμηττό. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Μαυροειδή, Δημήτρη Μαλούκο και Αλέξανδρο Διαβολή που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και κάηκαν ζωντανοί την ώρα του καθήκοντος. Τα στοιχεία του πολίτη δεν έγιναν γνωστά. Τη θλίψη τους για το θάνατο των τεσσάρων ατόμων εξέφρασαν τα πολιτικά κόμματα και ο πρωθυπουργός, οποίος ματαίωσε την προγραμματισμένη για απόψε δεξίωση στους εκπροσώπους του τύπου. Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκαν οι μεγάλες φωτιές στον Υμηττό και τη Σαρωνίδα, αφού προηγουμένως κάηκαν τρία σπίτια και ισάριθμα ΙΧ, ενώ ένας εθελοντής πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Διέγραψε τον Γιοβανούδα η ΝΔ. Εννέα μήνες εκτός και ο Γιακουμάτος.

Την οριστική διαγραφή του βουλευτή Χαλκιδικής Βαρσάμη Γιοβανούδα, αποφάσισε ομοφώνως το Πειθαρχικο Συμβουλιο της ΝΔ, κρίνοντας ως αντικοινοβουλευτική τη συμπεριφορά του και οτι έβλαψε το κόμμα. Για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο αποφάσισε προσωρινή διαγραφή εννέα μηνών, λαμβάνοντας υπόψη την έμπρακτη μεταμέλειά του. Ο Γιοβανούδας δήλωσε ότι είναι θύμα σκοπιμοτήτων και άφησε αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή.

Απεργίες και στάσεις εργασίας θα ταλαιπωρήσουν τους Αθηναίους.

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει αύριο το κοινό, λόγω των στάσεων εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Στις αστικές συγκοινωνίες θα γίνουν στάσεις εργασίας στην αρχή και το τέλος κάθε βάρδιας, στην Ολυμπιακή η στάση εργασίας θα γίνει 12 με τρείς το μεσημέρι, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Αύριο οι βαθμολογίες των υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Αναρτώνται αύριο το μεσημέρι στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των υποψηφίων που πήραν μέρος στις γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βαθμολογητών αναμένεται άνοδος των βάσεων της τέταρτης δέσμης, πτώση της πρώτης, ενώ οι βάσεις στη δεύτερη και τρίτη θα κυμανθούν στα περυσινά επίπεδα.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα εξετάστηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων, ενόψει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, την Παρασκευή, όπου πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, συζητήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων εξωτερικών και Αμύνης. Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και κυρίως το θέμα των ρωσικών πυραύλων, σε συνδυασμό με τις απειλές και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Δύο Ελληνες κρατούνται από τους Τουρκοκυπρίους.

Δύο Ελληνες από τη Λάρισα κρατούνται από τους Τουρκοκύπριους και η κυβέρνηση της Λευκωσίας προβαίνει σε παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Εθνη για την απελευθέρωσή τους. Πρόκειται για τους Θώμα Νιακόπουλο, 36 χρονών και τη φίλη του Ασπασία Σαϊτη, που βρίσκονταν από τις 16 Ιουλίου για διακοπές και χωρίς να το καταλάβουν πέρασαν με το αυτοκινητό τους τη διαχωριστική γραμμή.

Προφυλακίστηκε ο Βασίλης Ζαχόπουλος.

Προφυλακιστέος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, μετά την απολογία του, ο 57χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών Βασίλης Ζαχόπουλος, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Ο Ζαχόπουλος κατηγορείται ότι έριξε στο σπίτι της πρώην φίλης του στο Μπραχάμι δύο χειροβομβίδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η μητέρα της και ο αδελφός της.

Συνάντηση με ομογενείς βουλευτές είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συνάντηση με τους ομογενείς βουλευτές που απαρτίζουν τη Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού, είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Στην ομιλία του προς τους βουλευτές, ο κ. Στεφανόπουλος απάντησε στις απειλές Γιλμάζ κατά της Κύπρου, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμείνει εσαεί απαθής απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις και κάλεσε τους φιλοξενούμενους πολιτικούς της Ομογένειας, να προωθήσουν στα Κοινοβούλια στα οποία μετέχουν, τις αρχές του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στην αγωνία των ανθρώπων της ΑΕΚ έδωσε ο Τζο Αρλάουκας, ο οποίος έστειλε υπογεγραμμένο το νέο του συμβόλαιο και θα είναι ο ένας από τους δύο ξένους του ''Δικεφάλου'' στη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη Ρεάλ Μαδρίτης, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``Ενωση`` έναντι 600.000 δολαρίων.

Ο ομογενής σέντερ, Ιάκωβος Τσακαλίδης, θα υποβληθεί αύριο σε τεστ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα ενισχύσει την εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας. Πάντως όλα δείχνουν ότι τελικά θα ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και θα συμμετάσχει στη μεγάλη διοργάνωση. Η εθνική μας στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα δώσει Πέμπτη και Παρασκευή δύο φιλικούς αγώνες στο ΣΕΦ με αντίπαλο την ομάδα επιλέκτων του NCAA, που έπαιξε και στο Ακρόπολις.

Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Τζαννή Σταυρακόπουλο μετά από ένα χρόνο παραμονής στην Γαλλία και τη Λε Μαν. Ο διεθνής φόργουορντ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Πανιώνιο, έναντι 150 εκατομμυρίων δραχμών περίπου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,47, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 494,30, ελβετικό φράγκο προς 199,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 213,68, τη λίρα Κύπρου προς 572,25 και την ECU προς 332,47 δραχμές.

Διορθωτική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την έντονη ανοδική κίνηση των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων είχαν σημειώσει άνοδο 7,10%. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2803,85 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,77%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 62,1 δισ. δρχ. Αγοραστικό ενδιαφέρον υπήρξε και σήμερα για μετοχές των Κατασκευών ο δείκτης των οποίων ενισχύθηκε κατά 1,67%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βοριάδες στα δυτικά μέτριους και στα ανατολικά ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 18 με 36 βαθμούς και στο Αιγαίο 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βοριάδες μέτριους μέχρι ισχυρούς και θερμοκρασία στην Αθήνα 22 με 35 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 July 1998 - 18:00:07 UTC