Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κάψανε πάλι την Πεντέλη. Σε πύρινο κλοιό η χώρα.
- Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η αντιπολίτευση για τις φωτιές.
- Σημαντική η πτώση των βάσεων της Α'δέσμης.
- Με αλλαγές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.
- Αυστηρή προειδοποίηση Καραμανλή για ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς.
- Εντονη αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας για δηλώσεις Μακ Κέρι.
- Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ.
- Πέντε κιλά ηρωίνης είχε στην κατοχή της 20χρονη στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κάψανε πάλι την Πεντέλη. Σε πύρινο κλοιό η χώρα.

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε για άλλη μια φορά η Αττική, ενώ στις φλόγες έχουν παραδοθεί πολλές περιοχές της χώρας. Σε ύφεση βρίσκονται οι φωτιές στην Πεντέλη, το Κορωπί και το Πικέρμι, από τις οποίες κάηκαν πάνω από 20 σπίτια, καθώς η πυρκαγιά πέρασε μέσα από οικισμό. Στις φλόγες βρίσκονται επίσης η Εύβοια, όπου υπάρχουν τρία μέτωπα, το Αίγιο όπου υπέστη σοβαρά εγκαύματα ένας 38χρονος αγρότης, η Αχαϊα, η Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η Ζάκυνθος με τρία μέτωπα και η Θάσος, όπου η φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η αντιπολίτευση για τις φωτιές.

Ηθική και υλική συμπαράσταση στις οικογένειες των τριών πυροσβεστών που κάηκαν ζωντανοί στον Υμηττό, την ώρα του καθήκοντος, υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, με εξέταση του DNA θα επιχειρηθεί η αναγνώριση του πολίτη που έχασε τη ζωή του στην ίδια πυρκαγιά, καθώς οι συγγενείς του 20 Δημήτρη Καραμολέγκου, την εξαφάνιση του οποίου δήλωσαν στην αστυνομία, δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν το απανθρακωμένο πτώμα. Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων πυρόσβεσης επιρρίπτουν τα κόμματα της αντιπολύτευσης.

Σημαντική η πτώση των βάσεων της Α'δέσμης.

Σημαντική πτώση των βάσεων της πρώτης δέσμης και άνοδο των βάσεων της τέταρτης, αναμένεται σύμφωνα με τα στοιχεία της βαμολογίας των υποψηφίων των φετινών γενικών εξετάσεων, που έδωσε το υπουργείο παιδείας. Μικρή πτώση των βάσεων προβλέπεται επίσης και για τη δεύτερη και τρίτη δέσμη. Στο τέλος Αυγούστου θα εκδοθούν οι βαθμολογικές βάσεις όλων των σχολών, καθώς και οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων και των αριστούχων.

Με αλλαγές κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

Με ορισμένες αλλαγές κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Μεταξύ άλλων προβλέπει την παροχή βιβλιαρίου υγείας του ΙΚΑ σε όλους τους ανέργους μέχρι 29 ετών, από 1/1/1999. Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Πρόβλημα από την απεργία δημιουργήθηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τράπεζες και ΔΕΚΟ.

Αυστηρή προειδοποίηση Καραμανλή για ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς.

Αυστηρή προειδοποίηση ότι θα είναι άτεγκτος σε ζητήματα ηθικής συμπεριφοράς των στελεχών της ΝΔ απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής μία μόλις ημέρα μετά τις δραγραφές των Γιακουμάτου και Γιοβανούδα. Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε και τα μέλη των εκλεγμένων οργάνων που αντιτίθενται στις επιλογές του κόμματος ότι θα εκπίπτουν αυτομάτως του αξιώματός τους. Το πρόβλημα δεν λύνεται με διαγραφές, δήλωσε ο Κων.Μητσοτάκης και επανέλαβε την πρότασή του για αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος σχετικά με τη βουλευτική ασυλία.

Εντονη αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας για δηλώσεις Μακ Κέρι.

Την έντονη αντίδραση Αθήνας και Λευκωσίας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Μακ Κέρι, που υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εισβολή στην Κύπρο, αλλά σύγκρουση μεταξύ δύο κοινοτήτων. Ο Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις αυτές, ενώ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε στον Μακ Κέρι σύγχυση. Στην Αθήνα ο Γεράσιμος Αρσένης συναντήθηκε με τον αρχηγό της εθνικής φρουράς της Κύπρου, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το ενιαίο αμυντικό δόγμα.

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ.

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ όπου θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ενόπλων δυνάμεων. Χθες σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τη συμμετοχή της ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμύνης εξετάστηκαν τόσο το εξοπλιστικό πρόγραμμα όσο και οι εξελίξεις στο Κυπριακό σε συνδυασμό με τις απειλές και τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Πέντε κιλά ηρωίνης είχε στην κατοχή της 20χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου πέντε κιλά ηρωίνη, την οποία είχε προμηθευτεί από την Τουρκία με σκοπό να τη διακινήσει στην εγχώρια αγορά, είχε στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη η 20χρονη Ανδρονίκη Γκοτζαμάνη που συνελήφθη από αστυνομικούς. Στην Πτολεμαϊδα έγινε μάχη μεταξύ αστυνομικών και αλβανών μαφιόζων. Συνελήφθησαν δύο αλβανοί και κατασχέθηκαν 18 κιλά χασίς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με επιτυχία πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το πρωί ο ομογενής σέντερ, Ιάκωβος Τσακαλίδης και έτσι ο Παναγιώτης Γιαννάκης βλέπει τα προβλήματα που έχει ενόψει του μουντομπάσκετ να μειώνονται σημαντικά. Τον παίκτη εξέτασε ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Κώστας Παρίσης, ο οποίος και έδωσε το "πράσινο φως" να τον συμπεριλάβει στην τελική δωδεκάδα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αθήνας.

Ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των συμβολαίων, η μεταγραφή του Κλάουντιο Κολντεμπέλα στον ΠΑΟΚ. Ο Ιταλός πλέι μέικερ, μετά από διαπραγματεύσεις και συζητήσεις που άρχισαν εδώ και αρκετές εβδομάδες, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο παίκτης θα κοστίσει για τον πρώτο από τους δύο χρόνους της συνεργασίας του 430.000 δολάρια.

Παίκτης του Αρη θα είναι για τα επόμενα δύο χρόνια ο Γιώργος Σιγάλας, μετά την πλήρη συμφωνία και υπογραφή του συμβολαίου του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η μεταγραφή του ''ράμπο'' θα κοστίσει στον Αρη το ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών περίπου.

Και άλλος υποψήφιος πρόεδρος μετά τους Κώστα Σκούρα, που υποστηρίζεται από τη διοίκηση της ΕΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνο, τον οποίο υποστηρίζουν οι δέκα ΠΑΕ της αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε στο προσκήνιο. Πρόκειται για το Βαγγέλη Σαβράμη, ο οποίος κατέθεσε υποψηφιότητα, μετά από παρότρυνση της ΠΑΕ Αρης. Ετσι το παιχνίδι για την εκλογή νέου προέδρου στις 30 Ιουλίου ''χοντραίνει'' και η μάχη για τη διαδοχή του Στέλλιου Σφακιανάκη συνεχίζεται...

Ο Χιλιανός μεσοαμυντικός, Μιγκέλ Βάργκας, αποτελεί το νέο απόκτημα του ΟΦΗ. Ο 28χρονος άσος, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Κρήτης, ενώ η μεταγραφή του στοίχισε 200 εκατομμύρια δραχμές περίπου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,43, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 495,78, ελβετικό φράγκο προς 199,23, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,74, τη λίρα Κύπρου προς 574,49 και την ECU προς 332,46 δραχμές.

Νέα μικρή υποχώρηση σημείωσαν οι τιμες των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείτκης τιμών έκλεισε στις 2791,13 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,45%. Σε χαμηλότερα επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 53,7 δισ. δρχ. Με πτώση 0,99% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θ'αρχίσουν να εξασθενούν και θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί με 19 με 37 βαθμούς και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 24 με 36 και 21 με 35 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 23 July 1998 - 18:00:08 UTC