Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 25/07/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πατέρας και γιός αγνοούνται στη Χίο, όταν ανατράπηκε η βάρκα τους.
- Ελληνοαμερικανική κόντρα για το Κυπριακό.
- Νέες απειλές και πολεμικές κραυγές από τον Ντεμιρέλ.
- Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Αίγιο, τον Ολυμπο και τη Μεσσηνία.
- Ταλαιπωρία και πάλι για τους επιβάτες της Ολυμπιακής.
- Αιματηρή και αυτή η έξοδος. Εντεκα νεκροί και 154 τραυματίες σε 122 τροχαία σε όλη τη χώρα.
- Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις ιδιωτικοποιήσεις.
- Σεισμική δόνηση 4,7 ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στον Αρη ο Σούλης Μαρκόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πατέρας και γιός αγνοούνται στη Χίο, όταν ανατράπηκε η βάρκα τους.

Δύο άτομα αγνοούνται όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν ανατράπηκε από τη θαλασσοταραχή, ανοιχτά της Χίου. Πρόκειται για τον Ιάκωβο Μαυρέλη 35 ετών και το γιό του Ιωάννη 13 ετών. Στη βάρκα επέβαιναν άλλοι τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι διασώθηκαν από διερχόμενο αλιευτικό. Σκάφη του λιμενικού και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ερευνούν την περιοχή.

Ελληνοαμερικανική κόντρα για το Κυπριακό.

Σε διπλωματική κόντρα μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον εξελίχθηκαν οι Αμερικανικοί ισχυρισμοί ότι δεν υπήρξε Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο υπουργός εξωτερικών από τη Θράκη που βρίσκεται, παρά τις αμερικανικές συστάσεις όχι μόνο αρνήθηκε να ανακαλέσει τις δηλώσεις του, που χαρακτήρισε χονδροειδές προεκλογικό ψέμα τις υποσχέσεις Κλίντον για επίλυση του Κυπριακού, αλλά ακύρωσε και τη συναντησή του με τον Αμερικανό απεσταλμένο για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.

Νέες απειλές και πολεμικές κραυγές από τον Ντεμιρέλ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία δια στόματος του προέδρου της συνεχίζει τις απροκάλυπτες απειλές κατά της Ελλάδος. Ο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, που έφτασε σήμερα στα κατεχόμενα απείλησε ότι όποιος τολμήσει να αγγίξει τους Τουρκοκύπριους θα πληρώσει βαρύ τίμημα και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι με το κάλυμμα του κοινού αμυντικού δόγματος ετοιμάζει επέμβαση στην Κύπρο, η οποία θα φέρει μόνο οδύνη και δάκρυα.

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στο Αίγιο, τον Ολυμπο και τη Μεσσηνία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στην περιοχή Τράπεζα Αιγιαλείας, με πολλές εστίες καίγοντας το περίφημο φαράγγι του Βουραϊκού, χωρίς να απειλεί κατοικοιμένες περιοχές. Η φωτιά έχει μέτωπο 40 χιλιομέτρων. Σε εξέλιξη είναι οι φωτιές στην Κρανιά Ολύμπου και Κούβελα Μεσσηνίας. Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στην Αμφιλοχία, Καστοριά, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Ζάκυνθο, Ζαγορά Πηλίου και στο Μαυροβούνι Λάρισας.

Ταλαιπωρία και πάλι για τους επιβάτες της Ολυμπιακής.

Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας και πάλι για τους επιβάτες της Ολυμπιακής καθώς συνεχίζεται το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των πτήσεων, εξαιτίας έλλειψης ιπταμένου προσωπικού. Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στα λιμάνια, παρά την αυξημένη κίνηση. Μεταξύ αυτών που εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα με τα πλοία ήταν και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, με τη συζυγό του Νατάσα, που αναχώρησαν για την Ιο, όπου θα περάσουν το μήνα του μέλητος.

Αιματηρή και αυτή η έξοδος. Εντεκα νεκροί και 154 τραυματίες σε 122 τροχαία σε όλη τη χώρα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στις εθνικές οδούς, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι αναζήτησαν λίγη δροσιά σε κάποια κοντινή παραλία. Ομως και αυτή η έξοδος αποδείχθηκε αιματηρή, καθώς σε 122 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, έντεκα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 154 τραυματίσθηκαν.

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Καθοριστική για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο και την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων χαρακτηρίζεται η προσεχής εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα ανοίξουν οι προσφορές για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, ενω την Παρασκευή υποβάλλονται οι προσφορές για την Τράπεζα Κεντρικής Ελλαδος Η πορεία πώλησης των δύο αυτών εταιριών θα επηρεάσει και τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, για την οποία οι προσφορές θα υποβληθούν στις 24 Αυγούστου.

Σεισμική δόνηση 4,7 ρίχτερ ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Ανησυχία τους κατοίκους της Κρήτης προκέλεσε η σεισμική δόνηση εντάσεως 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 10 το πρωί με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο της περιοχής της Ιεράπετρας. Σημειώνεται ότι την Πεμπτη σημειώθηκε ασθενής σεισμική δόνηση, με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

[04] Ο ΚΑΙΡΟΣ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Αρη ο Σούλης Μαρκόπουλος.

Νέος προπονητής του Αρη θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος. Ο Μακεδόνας τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον νέο μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Γιώργο Μπάλτα σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Ρίο Πατρών και έτσι θα βρίσκεται στο "τιμόνι" των "κιτρίνων" τη νέα περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,06 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,37, λίρα Αγγλίας προς 497,51, ελβετικό φράγκο προς 200,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,25, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 333,43 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά θα διατηρηθούν οι πολύ ισχυροί βοριάδες τοπικά στο Αιγαίο, ενώ στα Δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα άνοδο και στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 20 με 38 βαθμούς και στο Αιγαίο 23 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική με μέτριους και τοπικά ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία στην Αθήνα από 24 μέχρι 38 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 37 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 25 July 1998 - 17:00:08 UTC