Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/07/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πέφτουν οι τόνοι στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
- Σε εξέλιξη έξι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα
- Για δεύτερη μέρα κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα
- Διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας και απόφαση ΣτΕ
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πρόγραμμα εξυγίανσης της ΟΑ
- Διαγράφονται τα χρέη του ΟΑΣΑ και ανανεώνεται ο στόλος του
- Το φθινόπωρο ο νέος διαγωνισμός για τα Κ.Α.Ε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρεμιέρα σήμερα των αγώνων του Μουντομπάσκετ
- Η ΑΕΚ απέκτησε το Μπαμπούνσκι

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πέφτουν οι τόνοι στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Αποκαθίσταται η "νηνεμία" στις σχέσεις με τις ΗΠΑ.Οπως δήλωσε χθές ο υπουργός Εξωτερικών κ.Πάγκαλος μετά τη σύσκεψη υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού,στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ``οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις θα προχωρήσουν και τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις",ενώ είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί με τον αμερικανό πρεσβευτή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος άφησε να εννοηθεί οτι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει από τις εως τώρα διακηρυγμένες θέσεις της στο Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε εξέλιξη έξι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Ερευνα σε βάθος θα διενεργήσουν τέσσερις εισαγγελείς προκειμένου να διερευνήσουν υποθέσεις που αφορούν την καταστροφή των δασών και την καταπάτησή τους απο οργανωμένα κυκλώματα με την αδράνεια ή τη συνδρομή κρατικών οργάνων.Στο μεταξύ,σε εξέλιξη είναι έξι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.Στον Ολυμπο,στη Ροβιανά Ταϋγέτου,στα Κούβελα Μεσσηνίας καθώς και στο Σπαθοβούνι και Περαχώρα Κορινθίας.Στην Περαχώρα,όπου η πυρκαγιά μαίνεται για πέμπτη συνεχή μέρα,εκκενώθηκαν έξι οικισμοί.Υπο μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Ποδαγορά Μεσολογγίου.

Για δεύτερη μέρα κύμα καύσωνα πλήττει τη χώρα

Τους 41 βαθμούς για δεύτερη συνεχή μέρα αναμένεται να φθάσει και σήμερα ο υδράργυρος του θερμομέτρου.Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί όλα τα δημόσια νοσοκομεία, οι Νομαρχίες , οι Δήμοι,τα ΚΑΠΗ και το ΕΚΑΒ. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή.

Διαβεβαιώσεις υπουργείου Παιδείας και απόφαση ΣτΕ

Μετέωρες παραμένουν οι εξετάσεις του περασμένου Ιουλίου, στην Α' τάξη του Ενιαίου Λυκείου, για τους μαθητές που προέρχονται από τα τέως ΤΕΛ.To Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που καθόριζε αναδρομικά τις εξετάσεις και την αξιολόγηση των αρχαίων ελληνικών για τους μαθητές της Α' Λυκείου των τέως ΤΕΛ, για το σχολικό έτος 97-98.Σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας τονίζεται οτι οι προαγωγικές εξετάσεις στα Αρχαία Ελληνικά διεξήχθησαν νόμιμα και δεν υφίσταται κανένα θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το πρόγραμμα εξυγίανσης της ΟΑ

Ρεαλιστικό και ικανό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Ολυμπιακής καθιστώντας την κερδοφόρα,θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δεύτερο, αναθεωρημένο πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας που ενέκρινε χθές. Η Ευρωπαική Επιτροπή συμφώνησε να δοθεί στην Ολυμπιακή κρατική βοήθεια 21,8 δισ. σε δύο δόσεις,να καλυφθεί με κρατική εγγύηση η αγορά νέων αεροσκαφών και ο εκσυγχρονισμός του στόλου της καθώς και η μεταφορά της στα Σπάτα .Στο πρόγραμμα προβλέπεται το πάγωμα των μισθών,μείωση προσωπικού, κατάργηση ορισμένων επιδομάτων κ.α.

Διαγράφονται τα χρέη του ΟΑΣΑ και ανανεώνεται ο στόλος του

Η ριζική ανανέωση του στόλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών και η διαγραφή συσσωρευμένων χρεών ύψους 900 δις δρχ αποφασίσθηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη.Συγκεκριμένα θα διατεθούν 130 δις δρχ για την αγορά 750 λεωφορείων, 100 λεωφορείων που θα κινούνται με φυσικό αέριο 190 τρόλεϋ και 120 συρμών του ΗΣΑΠ.Οι οριστικές ωστόσο αποφάσεις για την εξυγίανση του ΟΑΣΑ και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις θα ληφθούν τον επόμενο μήνα.

Το φθινόπωρο ο νέος διαγωνισμός για τα Κ.Α.Ε.

Νέος διαγωνισμός για την πώληση των καταστημάτων αφορολογήτων ειδών θα διεξαχθεί το φθινόπωρο .Ο προχθεσινός διαγωνισμός κηρύχθηκε "άγονος " καθώς οι δύο προσφορές που υποβλήθηκαν δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρεμιέρα σήμερα των αγώνων του Μουντομπάσκετ

Την ομάδα του Καναδά αντιμετωπίζει στις 10 το βράδυ η εθνική μας στον πρώτο της αγώνα του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μπάσκετ που πραγματοποιείται στη χώρα μας και θα διαρκέσει έως τις 9 Αυγούστου.

Η ΑΕΚ απέκτησε το Μπαμπούνσκι

Ο Σκοπιανός λίμπερο Μπόσκο Μπαμπούνσκι, αποτελεί το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, έναντι 360 εκατομμυρίων δραχμών.Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στην Αθήνα, ο Βούλγαρος διεθνής Ιλια Ιλιεφ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Πατρικ Κομνηνό, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της μεταγραφής του στην ``Ενωση``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,63, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 497,33, ελβετικό φράγκο προς 200,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 212,03, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 333,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά απο το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι.Απο το απόγευμα όμως στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι μέτριοι άνεμοι με ενίσχυση απο τη νύχτα.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά απο 23 έως 41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου απο 24 έως 39 και στα νησιά του Αιγαίου απο 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου.Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα γύρω ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί απο 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 July 1998 - 11:03:18 UTC