Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-08-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καίνε πάλι Διόνυσο, Πεντέλη και Σταμάτα. Τεράστια η καταστροφή.
- Εξαιρετική χαρακτήρισε ο Μπερνς τη συνάντηση με Κρανιδιώτη.
- Νέο καθεστώς για την εισαγωγή επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο.
- Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ.
- Σώο το πλήρωμα του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Σι Ντριμ".
- Αγρια δολοφονία στο Μικροχώρι του Κιλκίς.
- Συνάντηση Κωστή Στεφανόπουλου με Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καίνε πάλι Διόνυσο, Πεντέλη και Σταμάτα. Τεράστια η καταστροφή.

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Σταμάτας και της Παλαιάς Πεντέλης, στη θέση Ντράφι καθώς και στην Ανθούσα, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται στην περιοχή και απειλεί κατοικίες. Ηδη εκκενώθηκαν το νοσοκομείο Παίδων και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 Ειδικών Νόσων, ενώ στον Διόνυσο τέσσερα σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και πέντε αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Στη μάχη με τις φλόγες παίρνουν μέρος περίπου 150 πυροσβέστες με πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Αλλη μία φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι και στην περιοχή του μοναστηρίου της Καισιαριανής, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Εξαιρετική χαρακτήρισε ο Μπερνς τη συνάντηση με Κρανιδιώτη.

Εξαιρετική χαρακτήρισε ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, κατά την οποία εξετάσθηκε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο κ.Μπερνς υποστήριξε οτι έχει τελειώσει η πρόσφατη ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τονίζοντας οτι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μπορούν να συνεργαστούν καλά στο μέλλον. Το Κυπριακό θα απασχολήσει και τους κυρίους Σημίτη και Κληρίδη, κατά την διάρκεια συνάντησής τους στο τέλος Αυγούστου.

Νέο καθεστώς για την εισαγωγή επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο.

Το νέο καθεστώς για την διευκόλυνση της εισαγωγής επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο, προβλέπει το νομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων, προβλέπεται οτι για να μπει μία εταιρία στο Χρηματιστήριο πρέπει να έχει δημοσιεύσει ισολογισμούς τριών χρόνων. Παράλληλα, ο κ.Παπαντωνίου με αφορμή την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ορίζει ότι οι συντάξεις του δημοσίου, πρέπει να είναι σε ποσοστό 80% του μισθού, τόνισε οτι δεν πρόκειται να αλλάξει η εισοδηματική πολιτική.

Ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ.

Στόχος ληστών έγινε το μεσημέρι το μαιευτήριο ΙΑΣΩ. Τρεις ένοπλοι, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους του λογιστηρίου του μαιευτηρίου και της θυρίδας της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, απέσπασαν 10.100.000 δρχ και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με ΙΧ. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, τραυμάτισαν με τη λαβή ενός όπλου στο κεφάλι το γιατρό Αντώνη Μήτση, που δοκίμασε να τους εμποδίσει. Από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Σώο το πλήρωμα του ελληνικού φορτηγού πλοίου "Σι Ντριμ".

Σώο είναι το πλήρωμα του ελληνικού φορτηγού πλοίου, Σι Ντριμ, στο οποίο εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, φωτιά ενώ έπλεε μεταξύ των νήσων Κάπε Βέρντε και Μαυριτανίας. Στο μεταξύ, στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο Ροβέρτος Γιαννούσης, ναύτης της θαλαμηγού "Θελγίνος", ο οποίος τραυμάτισε με τσεκούρι και μαχαίρι τον κυβερνήτη και έναν συνάδελφό του και στη συνέχεια, περιέλουσε με βενζίνη το σκάφος και τον εαυτό του και έβαλε φωτιά. Το επεισόδιο σημειώθηκε ενώ το σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο σε περιοχή της Αλόνησου.

Αγρια δολοφονία στο Μικροχώρι του Κιλκίς.

Νεκρός βρέθηκε, μέσα στο σπίτι του, στο Μικροχώρι του Κιλκίς, δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος, ο Ιωάννης Κιουρτζίδης, 59 ετών. Από την αστυνομία ανακρίνονται άτομα του συγγενικού, αλλά και του φιλικού περιβάλλοντος του θύματος, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπήρξε θύμα αγνώστων, που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

Συνάντηση Κωστή Στεφανόπουλου με Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά την διάρκεια της οποίας απηύθυνε έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα να αναβαθμίσουν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στους συνδυασμούς τους στις εκλογές για τη Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την ισχυρότατη ομάδα της Ρωσίας αγωνίζεται στις 10 το βράδυ η εθνική μας ομάδα στο ΣΕΦ, που μετά τη χθεσινή νίκη της επί του Πουέρτο Ρίκο, βλέπει όλο και ψηλότερα, ακόμα και για τελικό. Η ομάδα του Γιαννάκη δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όπως, βέβαια και η ρωσική ομάδα. Το παιχνίδι θα μεταδώσει η ΕΤ1.

Φωτιές άναψε και πάλι ο Γιουγκοσλάβος ομοσπονδιακός τεχνικός Ομπράντοβιτς, αφού με δηλώσεις του υποστήριξε ότι "αν είχαμε Τάρλατς και Γκούροβιτς, το χρυσό μετάλλιο θα κρεμόταν ήδη στο στήθος μας". Ορισμένοι φοβήθηκαν ότι η Γιουγκοσλαβία θα γινόταν πανίσχυρη με τους δύο αυτούς παίκτες και δεν τους άφησαν να παίξουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ισως θα έπρεπε να τους δώσουμε ένα μάθημα με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Το νέο μεταγραφικό, απόκτημα της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ, ο Αμερικανός Τζο Αρλάουκας, έφθασε στην Αθήνα και σε δηλώσεις του επεσήμανε, ότι γνωρίζει πολλά πράγματα για τη νέα του ομάδα αλλά και το άθλημα στη χώρα μας. Οπως είπε, ξέρει ότι η ομάδα του έχει πολλούς νεαρούς ταλαντούχους παίκτες που χρειάζεονται τη βοήθεια των πιο έμπειρων και στο σημείο αυτό θα προσπάθήσει να βοηθήσει. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, Αμερικανοί ανιχνευτές ταλέντων του ΝΒΑ, που βρίσκονται στη χώρα μας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, έχουν εκπλαγή με τα προσόντα του Ιάκωβου Τσακαλίδη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,56, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 488,80, ελβετικό φράγκο προς 200,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 206,49, τη λίρα Κύπρου προς 570,73 και την ECU προς 332,11 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Η θετική εξέλιξη στο θέμα της πώλησης της Τραπεζας Κεντρικής Ελλάδος είχε προεξοφληθεί, με τη σημαντική άνοδο των δυο προηγούμενων συνεδριάσεων και σήμερα υπήρξαν ρευστοποιήσεις κυρίως στο χώρο των τραπεζών και ιδιαίτερα στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2789,23 μονάδες σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 0, 29%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 49,2 δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με βόρειους ανέμους στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά μέτριους μέχρι ισχυρούς και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 22 με 39 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός στην Αττική, με μέτριους και πρόσκαιρα στα ανατολικά ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 28 με 39 βαθμούς. Ιδιος καιρός θα επικρατήσει και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 24 με 37 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 3 August 1998 - 18:00:14 UTC