Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καίγονται δασικές εκτάσεις σε Μεγαλόπολη και Ταϋγετο.
- "Λαϊκά" ομόλογα θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του μηνός.
- Δημιουργούνται μητρώα ασφαλισμένων δημοσίου.
- Και φέτος δωρεάν συγγράμματα στους φοιτητές.
- Ελεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας.
- Απαγορεύεται το κάπνισμα σε Μουσεία - Αρχαιολογικούς χώρους.
- Λειτουργεί απο σήμερα και πάλι το ΜΙΝΙΟΝ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ απο την Φερεντσβάρος και την Ρέϊτζερς αντίστοιχα για τους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ.
- Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για την έκβαση των σημερινών αγώνων για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λίγκ.
- Ο Βασίλης Μπορμπόκης,ο άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σκόραρε και στον δεύτερο αγώνα της ομάδας του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καίγονται δασικές εκτάσεις σε Μεγαλόπολη και Ταϋγετο.

Συνεχίζουν το καταστρεπτικό τους έργο οι φωτιές, που ξέσπασαν χθες ανάμεσα στις κοινότητες Λεοντάριον και Ποταμιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, στη περιοχή Δασάκι του Ταϋγετου και στο Μαρμάρι Καρύστου Ευβοίας. Υπο έλεγχο ήταν οι πυρκαγιές στην Αμαλιάδα Ηλείας, στην Ορμυλία Χαλκιδικής και στον Αγιο Γεώργιο Μεσσολογγίου. Η κυβέρνηση επικήρυξε τους εμπρηστές δασών με ποσό απο 5 - 20 εκατ. που θα δοθεί σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

"Λαϊκά" ομόλογα θα κυκλοφορήσουν στο τέλος του μηνός.

Σε αναθέρμανση της αγοράς των ομολόγων και πιθανόν στην αύξηση των κερδών των τραπεζών, αναμένεται να οδηγήσει η κατάργηση του φόρου 15% στις αποδόσεις των Ρέπος. Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται σε τροπολογία για την έκδοση των ομολόγων τύπου "Μπαλαντίρ", τα οποία θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο. Στο τέλος Αυγούστου, το υπουργείο Οικονομικών θα εκδόσει τα "λαϊκά ομόλογα", που είναι τίτλοι μικρής αξίας και θα απευθύνονται στους αποταμιευτές.

Δημιουργούνται μητρώα ασφαλισμένων δημοσίου.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου 1998 μέχρι τις 31 Μαρτίου 1999 θα πρέπει οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να καταθέσουν στις κατά τόπους νομαρχίες συμπληρωμένα τα απογραφικά τους δελτία για την εγγραφή τους στα Μητρώα Ασφαλισμένων, τα οποία στέλνονται αυτή την περίοδο στους συνταξιούχους μέσω των ΕΛΤΑ. Επισημαίνεται ότι μετά τις 31 Μαρτίου 1999 δικαίωμα περίθαλψης θα έχουν μόνο εκείνοι οι ασφαλισμένοι και τα προστατευόμενα τους μέλη,που θα έχουν εγγραφή στα ΜητρώαΑσφαλισμένων.

Και φέτος δωρεάν συγγράμματα στους φοιτητές.

Δωρεάν συγγράμματα θα διανεμηθούν και φέτος σε όλους τους φοιτητές, σύμφωνα με τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, αναστέλλεται για το ακαδημαϊκό έτος 1998-1999 η εφαρμογή σχετικών διατάξεων του 1992, που είχε φέρει στη Βουλή ο τότε υπουργός Παιδείας της ΝΔ, Γεώργιος Σουφλιάς, οι οποίες προέβλεπαν την κατάργηση της υπό προϋποέσεις δωρεάν χορήγησης συγγραμμάτων σε όλους τους φοιτητές.

Ελεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας.

Συνεχίζει η επιτροπή την έρευνα των οικονομικών της Εκκλησίας της περιόδου 1994-1996, καθώς ήδη έχουν γίνει γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα που καταλογίζουν ευθύνες σε λαϊκούς και κληρικούς για παράνομες εκταμιεύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε έγγραφο στο Μητροπολίτη Καρυστίας Σεραφείμ, ζητώντας του να συγκεκριμενοποιήσει το κατηγορητήριό του, έτσι ώστε όταν συνέλθει η Iεραρχία τον Οκτώβριο να αποφανθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Απαγορεύεται το κάπνισμα σε Μουσεία - Αρχαιολογικούς χώρους.

Με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία. Στην απόφαση αυτή κατέληξε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, μετά τις επανειλλημένες καταγγελίες των αρχαιολόγων για σβησμένα αποτσίγαρα πάνω σε μνημεία.

Λειτουργεί απο σήμερα και πάλι το ΜΙΝΙΟΝ.

Περιπέτεια τέλος για περίπου 350 εργαζόμενους στο ΜΙΝΙΟΝ, καθώς το ιστορικό κατάστημα ανοίγει πάλι απο σήμερα τις πόρτες του, μετά τη συμφωνία, που επετεύχθη για τη ρύθμιση των χρεών της επιχείρησης προς τους πιστωτές και τη ΔΕΗ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ απο την Φερεντσβάρος και την Ρέϊτζερς αντίστοιχα για τους προκριματικούς του ΟΥΕΦΑ.

Σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ έχει η ΑΕΚ, που στο πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, έχασε στην Βουδαπέστη από την Φερεντσβάρος με 4-2. Βέβαια, οι ελπίδες της ελληνικής ομάδας, απορρέουν από το αποτέλεσμα και όχι από την εμφάνιση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγική. Πιό δύσκολη αποστολή θα έχει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να προκριθεί στον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` έχασε με 2-0 από την Ρέιντζερς στη Γλασκώβη και θα διεκδικήσει την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας, που θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου.

Αισιοδοξία σε Ολυμπιακό και Παναθηναικό για την έκβαση των σημερινών αγώνων για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Μπάγεβιτς, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την ενδεκάδα του σημερινού αγώνα με την Ανόρθωση.Ο Μπάγεβιτς είπε ότι στόχος της ομάδας του είναι να πάρει ένα σκορ ασφαλείας, που θα εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκριση σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ. Στο μεταξύ, αισιοδοξία για την έκβαση του σημερινού αγώνα με την Στεάουα, επικρατεί στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Ο Βασίλης Μπορμπόκης,ο άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ σκόραρε και στον δεύτερο αγώνα της ομάδας του.

Δύο στα δύο γιά τον Βασίλη Μπορμπόκη.Ο άσος της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη νέα περίοδο στην Αγγλία, αφού σκόραρε και στον δεύτερο αγώνα της ομάδας του. Ο Μπορμπόκης σημείωσε στο 21' το πρώτο τέρμα των ''Λεπίδων'' στη νίκη τους με 3-1 στον αγώνα με την Ντάρλινγκτον, γιά τον Α' γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 300,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,10, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 490,42, ελβετικό φράγκο προς 201,00, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 203,95, τη λίρα Κύπρου προς 571,70 και την ECU προς 331,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά 20 με 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στο Αιγαίο 23 με 31 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με βόρειους μέτριους μέχρι ισχυρούς και πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 24 με 34 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 23 με 32 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 12 August 1998 - 7:00:08 UTC