Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/08/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οικονομία-Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα.
- Επεισόδια με τραυματίες στην Τούμπα.
- Σε εξέλιξη η φωτιά στο Γύθειο.
- Κατάδικος ο πλειοδότης για Ιονική.
- Μέχρι την Τρίτη οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Στην Αθήνα αύριο ο Ζοσπέν.
- Συνελήφθησαν άλλοι 4 οδηγοί ταξί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την διακοπή της συνεργασίας με τον Ολεγκ Μπλαχίν είχε σαν αποτέλεσμα η βαριά εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη με 4-1.
- Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου,αφού στον τελικό, επικράτησε της Αλμπα Βερολίνου με 72-70.
- Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον πέμπτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος '99.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία-Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα.

Οι τάσεις ανάκαμψης που επικράτησαν στα διεθνή χρηματιστήρια έδωσαν μια ανάσα στη Σοφοκλέους και στην οικονομία μας. Κρίσιμη όμως χαρακτηρίζεται η προσεχής εβδομάδα. Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι η κατάσταση φαίνεται να ελέγχεται, ενω την ίδια άποψη διατυπώνει στην "Καθημερινή" και ο διοικητής της Τράπεζης της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος.

Επεισόδια με τραυματίες στην Τούμπα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το βράδυ έξω απο το γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, πριν την διεξαγωγή του αγώνα ΠΑΟΚ-Αρη για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Απο τα επεισόδια τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα. Μεταξύ των τραυματισθέντων είναι και οκτώ αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Απο τις αστυνομικές αρχές συνελήφθησαν 16 άτομα.

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Γύθειο.

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στη θέση Ανω Τόμπρα Γυθείου του νομού Λακωνίας. Στις προσπάθειες κατάσβεσης εκτός απο τις επίγειες δυνάμεις μετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Εξάλλου υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στη θέση Αγία Τριάδα στην Πάρνηθα.

Κατάδικος ο πλειοδότης για Ιονική.

Σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για φορολογικές απάτες είχε καταδικαστεί στις ΗΠΑ ο πλειοδότης της Ιονικής Τράπεζας, Λέο Γουάντα, σύμφωνα με δημοσιεύματα Αμερικανικών εφημερίδων. Οπως γράφουν "Τα Νέα", ο κ. Γουάντα εμπλέκεται και σε υποθέσεις κατασκοπείας και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Ελβετία. Στην Αθήνα ο νομικός του σύμβουλος υποστήριξε ότι η Ιονική ανήκει στον κ. Γουάντα , τόνισε ότι ο πελάτης του είναι πάμπλουτος επιχειρηματίας και η προσφορά των 337 δισ. δραχμών ήταν νόμιμη και έπρεπε να γίνει αποδεκτή.

Μέχρι την Τρίτη οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μέχρι την Τρίτη παρατείνεται η αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας καθώς το αργότερο μέχρι τη μέρα αυτή θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και οι πίνακες των επιτυχόντων. Ηδη στο υπουργείο Παιδείας ολοκληρώνεται ο τελευταίος έλεγχος των καταστάσεων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει πτώση στις τρείς πρώτες δέσμες και άνοδος στην τέταρτη.

Στην Αθήνα αύριο ο Ζοσπέν.

Στην Αθήνα φθάνει αύριο ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν, προκειμένου να λάβει μέρος σε εκδήλωση για το μέλλον της Αριστεράς στην Ευρώπη. Ομιλητής στην εκδήλωση αυτή θα είναι και ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Οι δύο άνδρες θα έχουν ιδιαίτερη συνάντηση όπου αναμένεται να συζητήσουν την πρόσφατη διεθνή οικονομική κρίση και τους τρόπους αντίδρασης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συνελήφθησαν άλλοι 4 οδηγοί ταξί.

Αποδίδουν οι αυστηροί έλεγχοι της τροχαίας για τον εντοπισμό οδηγών ταξί που εξαπατούν τους πελάτες τους. Χθες το βράδυ συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις οδηγοί ταξί, με την κατηγορία ότι εισέπραξαν 2.000 δραχμές απο Ιταλούς τουρίστες για να τους μεταφέρουν στην Ακρόπολη απο ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην Αμερικανική πρεσβεία. Οι συλληφθέντες απαίτησαν απο τους πελάτες τριπλάσια αμοιβή απ'αυτή που έγραφε το ταξίμετρο. Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν σε δίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την διακοπή της συνεργασίας με τον Ολεγκ Μπλαχίν είχε σαν αποτέλεσμα η βαριά εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη με 4-1.

Την διακοπή της συνεργασίας με τον Ολεγκ Μπλαχίν είχε σαν αποτέλεσμα η βαριά εντός έδρας ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη με 4-1, σε αγώνα με τον οποίο ''άνοιξε'' η αυλαία της δεύτερης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Το όνομα του νέου προπονητή του ΠΑΟΚ θα ανακοινωθεί σήμερα και πιθανότατα την τεχνική ηγεσία του ''Δικεφάλου'' θα αναλάβει και πάλι ο Αγγελος Αναστασιάδης, τον οποίο, άλλωστε, ζητούσαν επιμόνως με ρυθμικά συνθήματα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου,αφού στον τελικό, επικράτησε της Αλμπα Βερολίνου με 72-70.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το διεθνές τουρνουά του Βελιγραδίου,αφού στον τελικό, που έγινε στην γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, επικράτησε της Αλμπα Βερολίνου με 72-70. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Αριαν Κόμαζετς με 15 πόντους, ενώ διακρίθηκαν ακόμη οι Παπανικολάου, Ομπέρτο και Γκολντγουάιρ.

Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον πέμπτο αγώνα της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος '99.

Την ήττα γνώρισε η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον πέμπτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος '99, αφού έχασε στο Αμύνταιο από την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία με 3-1 σέτ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 315,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 50, γαλλικό φράγκο 52,65, λίρα Αγγλίας 522,42, ελβετικό φράγκο προς 213,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,07, τη λίρα Κύπρου προς 601,89 και την ECU προς 348,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 28, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στα νησιά 21 με 29 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 24 με 32 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις,παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει 19 με 28 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 30 August 1998 - 7:00:09 UTC