Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρίλερ με απαγωγή αστυνομικού.
- Χρονιά ορόσημο το 1999 για τη σύγκλιση.
- Τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας στην επίλυση του Κυπριακού ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- 'Ενδεκα 'Ελληνες στα θύματα του MD-11.
- Υπέρ της αποστολής κοινοτικής τρόϊκας στη Μόσχα τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.
- Κατά της μείωσης των εφημεριών οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.
- Απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας στην Καισαριανή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρίλερ με απαγωγή αστυνομικού.

Αστυνομικός έπεσε θύμα απαγωγής, κατά τη διάρκεια επεισοδίου με αλλοδαπούς στην οδό Φυλής. Ο αλλοδαπός, ρουμανικής καταγωγής, απειλώντας με όπλο τον αστυνομικό τον ανάγκασε να μπει σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν σε ρέμα στη Λυκόβρυση, όπου απειλεί να τινάξει το αυτοκίνητο στον αέρα με χειροβομβίδες. Ο κακοποιός είναι περικυκλωμένος από αστυνομικούς, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις μαζί του για την απελευθέρωση του συναδέλφου τους.

Χρονιά ορόσημο το 1999 για τη σύγκλιση.

Χρονιά ορόσημο για τη σύγκλιση, χαρακτήρισε το 1999 ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μιλώντας απόψε στο επίσημο δείπνο της Διεθνούς 'Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι στο δημοσιονομικό τουλάχιστον τομέα δεν υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης και παροχών για τα επόμενα δυο χρόνια. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει πλέον να πάρει πολύ ζυγισμένες αποφάσεις μετά τη διεθνή κρίση και τόνισε ότι τυχόν αναταράξεις και πισωγυρίσματα θα επιβαρύνουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Αναφερόμενος στην εισαγόμενη κρίση από τη Ρωσία, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική οικονομία αισθάνθηκε έντονα τον αντίκτυπο των διεθνών εξελίξεων, αλλά τις αντιμετωπίζει με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Σημείωσε ότι η αβεβαιότητα και η κρίση δεν έχουν παρέλθει και επισήμανε την ανάγκη για εγρήγορση και εξαιρετική προσοχή στις κινήσεις. Τόνισε πάντως ότι, η ελληνική οικονομία πορεύεται με ανθεκτικότητα και σίγουρο προσανατολισμό.

Αναμενόμενες, χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Ο κ. Ρέππας είπε ότι οι αντιδράσεις αυτές περικλείουν συνθήματα, ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ενώ λείπουν τελείως τα επιχειρήματα και οι υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις.

Τη συμβολή της διεθνούς κοινότητας στην επίλυση του Κυπριακού ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Κυπριακό είναι ένα ανοιχτό θέμα, το οποίο αποτελεί κλειδί για την ανθρωπότητα και πρέπει η διεθνής κοινότητα να συμβάλει στη λύση του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος είπε ότι το Κυπριακό έχει λυθεί από πλευράς Τουρκίας. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι οι δηλώσεις Ετσεβίτ αποτελούν επανάληψη των επιθετικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων και επιβεβαιώνουν την ορθότητα των επιλογών της κυπριακής κυβέρνησης.

'Ενδεκα 'Ελληνες στα θύματα του MD-11.

Σταμάτησαν οι έρευνες απο τις καναδικές υπηρεσίες διάσωσης για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων του μοιραίου αεροσκάφους της "Σουίς Εϊρ", το οποίο κατέπεσε στον Ατλαντικό. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην ανεύρεση των "μαύρων κουτιών " του αεροσκάφους,τα οποία "θα ρίξουν φώς " στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος. Στο Χάλιφαξ του Καναδά μετέβη ο πρόεδρος της εταιρίας,ο οποίος συναντήθηκε με συγγενείς των θυμάτων,που έχουν φθάσει στην περιοχή. Τέλος, έντεκα τελικά θύματα με ελληνικά ονόματα περιλαμβάνονται μεταξύ των 229 επιβατών του μοιραίου αεροσκάφους.

Υπέρ της αποστολής κοινοτικής τρόϊκας στη Μόσχα τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών.

Υπέρ της διατήρησης της πρωταρχικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαδικασίες λήψης των κοινοτικών αποφάσεων τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της κοινότητας στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Τάχθηκε επίσης υπέρ της αποστολής της κοινοτικής τρόϊκας στη Μόσχα.

Κατά της μείωσης των εφημεριών οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να μειώσει τα κονδύλια για τις εφημερίες.

Απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας στην Καισαριανή.

Γυναίκα ηλικίας 30-35 ετών απανθρακώθηκε στο δάσος της Καισαριανής. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος, η άγνωστη γυναίκα αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας βενζίνη από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και στο δάσος και κάηκε περίπου ένα στρέμμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΕΚ και Απόλλων Πατρών προκρίθηκαν σήμερα στη δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου για το Κύπελλο Ελλάδας καλαθοσφαίρισης ανδρών. Το συγκρότημα του Γιώργου Καλαφατάκη, παρά το ότι αγωνίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Γλυφάδας, κατάφερε να "καθαρίσει" τον αγώνα από το πρώτο δεκάλεπτο και νίκησε το Περιστέρι με 85-68. Την επόμενη Τετάρτη, για τη δεύτερη αγωνιστική, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στο ΟΑΚΑ τον Απόλλωνα Πατρών, που χάρη σε ένα καλό δεύτερο ημίχρονο πέρασε χωρίς απώλειες σήμερα από το Ρέστειο γυμναστήριο κερδίζοντας με 63-44 το Παλαιό Φάληρο.

Η Καλαμάτα, σε αγώνα της 2ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, νίκησε 1-0 τον Αθηναϊκό, με γκολ του Τζανετή στο 75ο λεπτό.

Η Εθνική πετοσφαίρισης εφήβων, σε αγώνα της 2ης ημέρας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Τσεχία, νίκησε 3-0 την αντίστοιχη της Πορτογαλίας. Τα σύνολα 15-5,15-10,15-7. Το εθνικό μας συγκρότημα έχει μία νίκη και μία ήττα.

Αντιθέτως, η Εθνική πετοσφαίρισης Ανδρών, στον 6ο αγώνα της για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στην Τεργέστη, έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Ιταλίας. Τα σύνολα 15-9,15-6, 15-7. Η ελληνική ομάδα έχει τρεις νίκες σε έξι αγώνες.

Ακυρώθηκε πρόσκληση προς το λεγόμενο πρόεδρο της "τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου" να παραστεί στη συνάντηση Τουρκίας - Μικτής Κόσμου, που θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 75ης επετείου από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Η τουρκική ομοσπονδία αναφέρει ότι ακύρωσε την πρόσκληση γιατί η συνάντηση είναι επίσημη και το πρόγραμμά της έχει καθοριστεί από την FIFA, ενώ η Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις" επισημαίνει "Μείναμε μόνοι".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 175,51, το γαλλικό φράγκο 52,35, τη λίρα Αγγλίας 510,24, το ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται αύριο Κυριακή στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο, την 'Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, κυρίως το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30 και στα νησιά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται συννεφιά με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 5 September 1998 - 18:00:20 UTC