Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κώστας Σημίτης: Δεν επιδέχεται αλλαγές η δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.
- Συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ τον Οκτώβριο.
- Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για ομιλίες Σημίτη στη ΔΕΘ.
- Η κοινοτική τρόικα στη Μόσχα.
- Περιοδεία Στεφανόπουλου στη Φλώρινα.
- Υπουργός Εξωτερικών ΠΓΔΜ για ΕΕ, όνομα.
- Ελεύθερος ο αστυνομικός, άφαντος ο Ρουμάνος απαγωγέας του.
- Τρισάγιο Χριστόδουλου στον τάφο του Ιερώνυμου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κώστας Σημίτης: Δεν επιδέχεται αλλαγές η δημοσιονομική και οικονομική πολιτική.

Η ακολουθούμενη οικονομική και δημοσιονομική πολιτική δεν επιδέχεται αλλαγές, τόνισε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξής του το μεσημέρι, στη Θεσσαλονίκη. 'Αφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών ή και λήψης μέτρων ανάλογα με την εξέλιξη της διεθνούς συγκυρίας. Ο Κώστας Σημίτης ανέφερε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά, και για τα εσωκομματικά είπε ότι στην πορεία προς το Συνέδριο θα συζητηθούν όλα τα ιδεολογικά θέματα. Αναφερόμενος στις δημοτικές εκλογές τόνισε ότι θα προκύψει και πολιτικό μήνυμα, αλλά όπως είπε, η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας. Εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καλώντας τα να υποβάλουν προτάσεις και να μην αρκούνται σε καθολική άρνηση.

Συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ τον Οκτώβριο.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε επίσης ότι, παρά την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, το Αιγαίο δεν είναι μια περιοχή όπου πρόκειται να υπάρξουν προβλήματα. Ανακοίνωσε ότι στις αρχές Οκτωβρίου πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεσούτ Γιλμάζ στο περιθώριο της διάσκεψης των αρχηγών των Βαλκανικών Χωρών στην Αττάλεια της Τουρκίας. Αναφερόμενος στους πυραύλους S-300 είπε ότι η συζήτηση για το θέμα αυτό αποπροσανατολίζει από το κεντρικό σημείο του Κυπριακού που είναι η εισβολή και κατοχή τμήματος της Κύπρου.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για ομιλίες Σημίτη στη ΔΕΘ.

Ως αποκαρδιωτική, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τη σημερινή εμφάνιση του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σημίτης επιχείρησε να εξαφανίσει τα προβλήματα που ο ίδιος με την πολιτική του περιπλέκει και αναπαράγει. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ κατηγορεί από την πλευρά του τον πρωθυπουργό ότι προκάλεσε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, παρουσιάζοντας το μαύρο -άσπρο. Από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ έκανε λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού εξάλλου κατηγόρησε τον κ. Σημίτη για ψυχρή διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αμηχανία, φτώχεια ιδεών και μονοδιάστατη διαχειριστική λογική, χωρίς κοινωνική ευαισθησία.

Η κοινοτική τρόικα στη Μόσχα.

Τη μετάβαση στη Μόσχα της λεγόμενης κοινοτικής τρόϊκας, κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τετάρτη, αποφάσισαν στην άτυπη σύνοδό τους στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, οι υπουργοί Εξωτερικων της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη σύνοδο, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν απόψε, εκπροσώπησε τη χώρα μας ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε τα τελικά συμπεράσματα ως ισορροπημένα. Ο κ. Πάγκαλος στάθηκε ιδιαίτερα στις παραινέσεις υπέρ της δημιουργίας μιας ελεύθερης οικονομίας στη Ρωσία, αλλά και στην επισήμανση της ανάγκης να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή στη χώρα αυτή.

Περιοδεία Στεφανόπουλου στη Φλώρινα.

Τις Πρέσπες, καθώς και στρατιωτικά φυλάκια της Φλώρινας, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή του στο νομό. Χθες βράδυ, ο κ. Στεφανόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Φλώρινας. Κατά την ομιλία του υπερασπίστηκε τη λειτουργία της Δημοκρατίας και των κομμάτων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εθνική ομοψυχία που παρατηρείται στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής.

Υπουργός Εξωτερικών ΠΓΔΜ για ΕΕ, όνομα.

Την ανησυχία του για την ένταση στο Κοσσυφοπέδιο και την ελπίδα του ότι η Αθήνα θα βοηθήσει τα Σκόπια να ενταθούν κάποτε στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε συνέντευξή του προς το ΑΠΕ. Από την Πορτογαλία, ο κ. Μπλαζέφσκι ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ στη διεθνή έκθεση Λισαβόνας, εκτίμησε ότι το θέμα της ονομασίας θα επιλυθεί σύντομα, αλλά απέφυγε να προσδιορίσει τον τρόπο.

Ελεύθερος ο αστυνομικός, άφαντος ο Ρουμάνος απαγωγέας του.

'Αφαντος παραμένει ο Ρουμάνος κακοποιός, ο οποίος απελευθέρωσε τα μεσάνυχτα τον αστυνομικό που κρατούσε ως όμηρο, στην περιοχή της Λυκόβρυσης Αττικής. Μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, ο Ρουμάνος έφυγε με το κλεμμένο αυτοκίνητο από την περιοχή και κατευθύνθηκε προς τον Πειραιά, όπου απελευθέρωσε τον αστυνομικό, επιβιβάστηκε σε ταξί και εξαφανίστηκε. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στο λεκανοπέδιο για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Ρωμαίος, απαντώντας σε ερώτηση για ενστάσεις που διατυπώθηκαν περί αναποτελεσματικότητας της αστυνομίας, παρέπεμψε όσους διαφωνούν ``να τα πουν στην οικογένεια του αστυνομικού``.

Τρισάγιο Χριστόδουλου στον τάφο του Ιερώνυμου.

Τη θεία λειτουργία στο ναό της Παναγίας τέλεσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος επισκέπτεται την Τήνο. Το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στην περιοχή Υστέρνια και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του Ιερώνυμου, ο οποίος διατέλεσε Αρχιεπίσκοπος κατά την περίοδο της δικτατορίας. Μετά τη θεία λειτουργία, ο κ. Χριστόδπουλος, ζήτησε από το Μητροπολίτη να προσεύχεται για εκείνον, ώστε να κάνει πάντα το καθήκον του, γιατί όπως είπε, έχει πολλούς εχθρούς ορατούς και αόρατους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΠΑΟΚ εξέπληξε με την απόδοσή του στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας και νίκησε τον Ολυμπιακό Πειραιώς με 61-52 (ημ. 34-24). Απέκτησε με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τη δεύτερη αγωνιστική του β` γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν την προσεχή Τετάρτη, ο "Δικέφαλος του Βορρά" θα αντιμετωπίσει τον ΚΑΟ Δράμας.

Σε αγώνες για την 2η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εδεσσαϊκός-Καλλιθέα 0-4, Παναιτωλικός-Πιερικός 1-1, Παναχαϊκή-Λύκοι 2-1, Τρίκαλα-Νίκη Βόλου 3-0, Δόξα Βύρωνα-Ιάλυσος 1-1, Λάρισα-Καρδίτσα 0-0, Καλαμαριά-Αγ. Νικόλαος 0-0, Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-0 και Καλαμάτα-Αθηναϊκός1-0. Στη βαθμολογία προηγείται μόνη και αήττητη η Καλλιθέα με 6 βαθμούς, ενώ ακολουθούν Καλαμάτα, Καλαμαριά, Πιερικός, Αγιος Νικόλαος, Παναχαϊκή και Καρδίτσα με 4.

Μεγάλη νίκη, που τη βάζει στο δρόμο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, πέτυχε η εθνική ομάδα πετοσφαίρισης εφήβων στο Τίσνοφ με 3-2 επί της Ιταλίας. Απέναντι στην ομάδα που μας στέρησε έναν Ευρωπαϊκό και ένα παγκόσμιο τίτλο πέρυσι, οι νεαροί 'Ελληνες διεθνείς έπαιξαν με καρδιά και γύρισαν ένα ματς που φαινόταν χαμένο μετά το άσχημο τρίτο σύνολο.

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου πέτυχε στη Λευκωσία η εθνική ομάδα της Κύπρου, αφού παρουσία 10.000 θεατών επικράτησε με 3-2 της αντίστοιχης της Ισπανίας, σε αγώνα για τον έκτο προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τα τέρματα για το κυπριακό συγκρότημα πέτυχαν οι Παναγιώτης Ενγκομίτης (44`), Σίνισα Γκόγκιτς (48`) και Μιλένκο Σπόλιαριτς (77`), ενώ για τους Ισπανούς σκόραραν οι Ραούλ (72`) και Μοριέντες (84`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 305,41 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 175,51, το γαλλικό φράγκο 52,35, τη λίρα Αγγλίας 510,24, το ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,38, τη λίρα Κύπρου προς 592,76 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 345,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, αναμένονται αύριο Δευτέρα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, αλλά είναι πιθανόν να βρέξει το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 30 και στα νησιά από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο, αναμένονται λίγες νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 20 έως 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 6 September 1998 - 19:00:09 UTC