Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη μείωση του Φόρου Κατανάλωσης μελετά η κυβέρνηση.
- Καταστροφές απο τη χθεσινή νεροποντή στη Ναύπακτο.
- Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ.
- Αντιπαράθεση κυβέρνησης- Καραμανλή για οικονομική πολιτική.
- Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της Βουλής.
- Αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης,δηλώνει ο Μ.Παπαϊωάννου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αήττητος ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 στο ποδόσφαιρο.
- Η Καλλιθέα παρέμεινε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας μετά τους αγώνες και της 3ης ημέρας.
- Ηρακλής και ΑΕΚ κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη μείωση του Φόρου Κατανάλωσης μελετά η κυβέρνηση.

Μέτρα μείωσης του πληθωρισμού στο 2,5% ώστε να εκπληρωθεί και το πέμπτο κριτήριο για την ένταξη της χώρας μας στην Ο.Ν.Ε., εξετάζει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου.Συγκεκριμένα, μελετάται η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης το Νοέμβριο και στα τσιγάρα, τα ποτά,αυτοκίνητα το 1999.Επίσης, εξετάζεται η επιβολή μιας πιό σκληρής εισοδηματικής πολιτικής για το 1999 (2% αντί για 2,5%) και μεγάλες περικοπές στις δαπάνες, κυρίως στις επιχορηγήσεις .

Καταστροφές απο τη χθεσινή νεροποντή στη Ναύπακτο.

Συνέχιση του άστατου καιρού με ισχυρές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα προβλέπει για σήμερα και αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία.Η χθεσινή ξαφνική νεροποντή στη Ναύπακτο προκάλεσε το θάνατο μιας 80χρονης γυναίκας και μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες. Ολοι οι άστεγοι, με εντολή του Νομάρχη,στεγάζονται προσωρινά σε ξενοδοχεία και θα δοθούν στον καθένα 200.000 δραχμές για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών τους.

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ προχώρησε σε νέα απροκάλυπτη επίθεση εις βάρος της χώρας μας.Αναφερόμενος στις ανησυχίες που έχει κατ'επανάληψη εκφράσει η Αθήνα αλλά και άλλες χώρες όπως το Ιράν και η Αρμενία για την τουρκο-ισραηλινή στρατιωτική συνεργασία,ο κ. Τζέμ κατηγόρησε την Ελλάδα οτι σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στην Τουρκία και τους γείτονές της. Αναφερόμενος δε στο Κυπριακό,ο κ.Τζεμ είπε "δεν θα παραδώσουμε τους Τουρκοκύπριους στον εχθρό. Οπως η Βοσνία ήταν σημαντική, έτσι είναι και η Κύπρος."

Αντιπαράθεση κυβέρνησης- Καραμανλή για οικονομική πολιτική.

Νέα σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής χθές απο τη τη Θεσσαλονίκη.Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανικανότητα,ατολμία,ενώ παρουσιάστηκε υπέρμαχος της πολιτικής για λιγότερο κράτος, άμεσες και ευρείες αποκρατικοποιήσεις και μείωσης ή κατάργησης των φόρων.Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή για ανεύθυνες παροχολογίες,ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε οτι αγνοεί την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα.

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Συνεχίζεται μέχρι και αύριο στα νοσοκομεία όλης της χώρας και μέχρι την Τετάρτη στην Αττική η απεργία των γιατρών, οι οποίοι διαφωνούν με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας για τις εφημερίες.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη του προέδρου της Βουλής.

Ανεύθυνη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ,ενδεχόμενη αμφισβήτηση του Κ. Σημίτη στο Συνέδριο.Ο κ. Κακλαμάνης απορρίπτει την πρόταση περί αντιπροέδρου και απευθύνει έκκληση να σταματήσουν οι ομαδοποιήσεις,που θα είναι εγκληματικό για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα,εάν επικρατήσουν. Πιστεύει οτι οι ανησυχίες για την κοινωνική συνοχή είναι δικαιολογημένες, επιμένει στη μάχη κατά του πληθωρισμού και πιστεύει οτι οι προσπάθειες της κυβέρνησης πρέπει να στραφούν κυρίως προς τους επιχειρηματίες.

Αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ο Σημίτης,δηλώνει ο Μ.Παπαϊωάννου.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν εν δυνάμει πρόεδροι όχι όμως για τώρα αλλά για μετά το 2004 ,τονίζει ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου υπογραμμίζοντας ωστόσο οτι θεωρεί τον Κώστα Σημίτη αδιαμφισβήτητο ηγέτη του Κινήματος.Ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει οτι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι πιστεύουν οτι το κόμμα του Δημήτρη Τσοβόλα είναι η διπλανή πόρτα του ΠΑΣΟΚ και θεωρεί οτι το ΔΗΚΚΙ δεν έχει βάθος χρόνου ως κόμμα διαμαρτυρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αήττητος ο Παναθηναϊκός παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 στο ποδόσφαιρο.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός προχώρησαν με νίκες στους αγώνες τους για την 3η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, ενώ αντίθετα ``σκόνταψε`` η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 εκτός έδρας τη Βέροια, ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ 4-1 τον Εθνικό Αστέρα, ενώ η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε ``λευκή`` ισοπαλία στην Ελευσίνα από τον τοπικό Πανελευσινιακό. Στους άλλους αγώνες ο Πανιώνιος νίκησε στη Νέα Σμύρνη 4-2 τον Απόλλωνα Αθήνας, ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο με το ίδιο σκορ την Ξάνθη, η Προοοδευτική στο Στάδιο Καραϊσκάκη τον Εθνικό με 2-0 και ο Πανηλειακός στον Πύργο με 2-1 τον Ηρακλή, ενώ ο Αρης υποχρεώθηκε σε ισοπαλία στο Χαριλάου από το μαχητικό Ιωνικό (1- 1) και ο ΠΑΟΚ αν και δεινοπάθησε στη Καβάλα από την τοπική ομάδα απέσπασε τελικά ισοπαλία με 1-1 και πήρε τον πρώτο βαθμό του στο πρωτάθλημα.

Η Καλλιθέα παρέμεινε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας μετά τους αγώνες και της 3ης ημέρας.

Η Καλλιθέα παρέμεινε στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας μετά τους αγώνες και της 3ης ημέρας και είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει ακόμη χάσει βαθμό. Η Καλλιθέα νίκησε 1-0 στο γήπεδο του Ταύρου τον Πιερικό και προηγείται με 9 βαθμούς, έναντι 7 του Αγίου Νικολάου και 6 των Ιωαννίνων που συνέτριψαν με 5-0 στην έδρα τους την Καλαμαριά.

Ηρακλής και ΑΕΚ κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας, στο μπάσκετ.

Στο μπάσκετ,Ηρακλής και ΑΕΚ είναι οι δύο πρώτες ομάδες που κέρδισαν τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ του 23ου κυπέλλου Ελλάδας, μετά τους δύο πρώτους αγώνες που έγιναν για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ο Ηρακλής επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 69-60 και η ΑΕΚ πολύ δύσκολα του Ηρακλείου στην Κρήτη με 92-89 στην παράταση. Σήμερα ο Αρης θα παίξει στο Αλέξανδρειο με τον Παναθηναϊκό και αύριο στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ με τον Σπόρτιγκ. οριστεί.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,39, γαλλικό φράγκο προς 52,30, λίρα Αγγλίας προς 498,97, ελβετικό φράγκο προς 213,76, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,76, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 226,59, τη λίρα Κύπρου προς 591,52 και την ECU προς 344,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σχεδόν σ' όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 16 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 31 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς.Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 20 με 30 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη μετά το μεσημέρι θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 18 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 14 September 1998 - 6:00:09 UTC