Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σφικτός θα είναι ο προϋπολογισμός του 1999.
- Τρείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις στη Θεσσαλονίκη.
- Σύντομα ξεκινά η διάθεση του Βιάγκρα και στην Ελλάδα.
- Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.
- Στα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και τα πράσινα στάσεις εργασίας σήμερα.
- Απο σήμερα οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Το βράδυ η μεγάλη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με 3-0 ηττήθηκε η ΑΕΚ απο τη Βίτεσε στο πρώτο γύρο του κυπέλλου Ουέφα.
- Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.
- Ικανοποιημένος και με ισοπαλία με την Πόρτο θα είναι, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σφικτός θα είναι ο προϋπολογισμός του 1999.

Ο περιορισμός του ελλείμματος κάτω απο το 2,4% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος θα είναι ο στόχος του προϋπολογισμού το 1999. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές περιστολές στις δαπάνες, προκειμένου να εξοικονομηθούν 200 δισ. δρχ. για την αντιμετώπιση τυχόν απρόβλεπτων εξελίξεων.

Τρείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Ταρακουνήθηκε το βράδυ η Θεσσαλονίκη απο τρείς ασθενείς σεισμικές δονήσεις μεγέθους απο 2,5 εως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο των τριών σεισμών ηταν 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ασβεστοχωρίου, μια περιοχή απο την οποία δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής κανείς σεισμός. Οι σεισμολόγοι χαρακτήρισαν και τις τρείς δονήσεις συνηθισμένα φυσικά φαινόμενα.

Σύντομα ξεκινά η διάθεση του Βιάγκρα και στην Ελλάδα.

Ισως και εντός του Οκτωβρίου ενδέχεται να αρχίσει η πώληση και στην Ελλάδα του Βιάγκρα, του γνωστού φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ανδρικής ανικανότητας. Ηδη η ΕΕ ενέκρινε τη διάθεση του φαρμάκου στις χώρες - μέλη της. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου, το Βιάγκρα θα χορηγείται από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή και σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.

Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

Τελευταία ημέρα σήμερα της απεργίας των γιατρών στα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Στα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και τα πράσινα στάσεις εργασίας σήμερα.

Πολύωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ηλεκτρικό και τα πρασινα λεωφορεία. Τα τρόλεϋ θα ακινητοποιηθούν από τις 10 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι και ο ηλεκτρικός και τα πράσινα λεωφορεία από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας.

Απο σήμερα οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Ξεκινούν απο σήμερα οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα ΤΕΙ, λόγω της απόφασης της Ομοσπονδίας του διοικητικού προσωπικού τους να απόσχουν απο τις εγγραφές εως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα, που έχουν θέσει.

Το βράδυ η μεγάλη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στην Αθήνα.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν τη σημερινή συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος των Ρόλινγκ Στόουνς στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Μικ Τζάκερ και η παρέα του σε ενα τρίωρο μεγαλειώδες πρόγραμμα επι σκηνής, στο οποίο θα χρησιμοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα, θα ξεδιπλώσουν την μουσική ιστορία της σχεδόν 40χρονης πορείας του συγκροτήματος. Τη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς θα παρακολουθήσουν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 3-0 ηττήθηκε η ΑΕΚ απο τη Βίτεσε στο πρώτο γύρο του κυπέλλου Ουέφα.

Η ΑΕΚ πλήρωσε την πολύ κακή της εμφάνιση στο Β' ημίχρονο του αγώνα και γνώρισε την ήττα από την Βίτεσε με 3-0, στον Α' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο Γκέρλεντομ μπροστά σε περίπου 25.000 θεατές και πλέον η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει το ``θαύμα`` στη ρεβάνς που θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου στο ``Νίκος Γκούμας``.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, αφού στους προημιτελικούς της διοργάνωσης επικράτησε με 81-52 του Σπόρτιγκ. Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί 30-31 Ιανουαρίου, σε πόλη που ακόμη δεν έχει οριστεί. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα ``συναντήσει`` τον Αρη, την ΑΕΚ και τον Ηρακλή που προκρίθηκαν από τους άλλους προημιτελικούς.

Ικανοποιημένος και με ισοπαλία με την Πόρτο θα είναι, δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ικανοποιημένος και με την ισοπαλία θα είναι σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενόψει του σημερινού αγώνα με την Πόρτο για το τσάμπιονς λιγκ. Με τον Κώστα Κιάσσο ''βεντούζα'' στον Ρεμπρόφ και τον Γκούμα ''φρουρό'' του Σεβτσένκο, αναμένεται να παραταχθεί σήμερα ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι του για το τσάμπιονς λιγκ με την Ντιναμό Κιέβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,42, γαλλικό φράγκο προς 52,03, λίρα Αγγλίας προς 495,05, ελβετικό φράγκο προς 211,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,61, τη λίρα Κύπρου προς 588,90 και την ECU προς 342,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στα ανατολικά και νότια, ενώ σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 12 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 29 και στα νησιά 19 με 28 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βορειοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 19 με 27 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 17 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 September 1998 - 7:00:09 UTC