Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπερ της διεξαγωγής του συνεδρίου το Μάρτιο ψήφισε η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
- Δύο νεκροί και 33 τραυματίες στο χθεσινό δυστύχημα λεωφορείου ΚΤΕΛ.
- Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής.
- Προειδοποίηση σε Μπερίσα απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου
- Πολιτική ανεπάρκεια αποδίδει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ.
- Δίωξη σε 4 νεαρούς για τον ξυλοδαρμό 17χρονου.
- Σήμερα η συνάντηση Γιλμάζ-Μητσοτάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ νίκησε 73-70 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών.
- Στην παγωμένη Ουκρανία η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών"ζέστανε" τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Τα Τρίκαλα, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, νίκησαν 2-1 τον Αγιο Νικόλαο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπερ της διεξαγωγής του συνεδρίου το Μάρτιο ψήφισε η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Με ψήφους 81 υπέρ,31 κατά και 8 λευκά, η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε χθές τη διεξαγωγή του 5ου Συνεδρίου του Κινήματος απο 18 έως 21 Μαρτίου.Απο τη ψηφοφορία απουσίαζαν οι κκ Τσοχατζόπουλος και Αρσένης. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε απο τα στελέχη να ξεφύγουν από νοοτροπίες αναμέτρησης και να συμβάλλουν για ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό. Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη, στην Καλλιθέα.

Δύο νεκροί και 33 τραυματίες στο χθεσινό δυστύχημα λεωφορείου ΚΤΕΛ.

Ο 27χρονος Αριστείδης Παπαδόπουλος και η Κωνσταντίνα Σκρίκα, 69 χρόνων είναι οι δύο νεκροί του χθεσινού δυστυχήματος με λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκίδας,κοντά στο Κρυονέρι και που είχε ως αποτέλσμα να τραυματισθούν οι υπόλοιποι 33 επιβάτες του. Ολοι οι τραυματίες νοσηλεύονται στο ΚΑΤ, στον Ερυθρό Σταυρό, στο Αμαλία Φλέμινγκ και στο 401. Ως αίτια του δυστυχήματος αναφέρονται το ψιλόβροχο και η ολισθηρότητα του δρόμου.

Μέχρι την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής.

Ενώ συνεχίζεται μέχρι την Τετάρτη η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής, που διαφωνούν με τις νέες ρυθμίσεις για τις εφημερίες, ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας, σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" τονίζει ότι άμεσα τα όλα νοσοκομεία θα εφημερεύουν στην πρωινή βάρδια. Επίσης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, λέγοντας ότι οι αυξήσεις που έλαβαν ήταν έως και 30%, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το καθεστώς των πλασματικών εφημεριών που ίσχυε μέχρι σήμερα, δεν έκανε κανέναν υπερήφανο.

Προειδοποίηση σε Μπερίσα απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον Σαλί Μπερίσα απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στα Τίρανα, ως προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο κ.Παπανδρέου κατήγγειλε ανοιχτά τον Μπερίσα για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και τον προειδοποίησε ότι εάν δεν σταματήσει αυτή την τακτική η διεθνής κοινότητα θα κάνει κάθε προσπάθεια να απομονωθεί πολιτικά στην Αλβανία. Επίσης ο κ.Παπανδρέου μετέφερε τη βούληση της διεθνής κοινότητας για εξεύρεση πολιτικής λίσης στην αλβανική κρίση.

Πολιτική ανεπάρκεια αποδίδει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Η συνεργασία του Συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ δεν συνιστα κεντρική πολιτική συμφωνία, τονίζει σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια περί υποστήριξης από το κόμμα του των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Επίσης αποδίδει πολιτική ανεπάρκεια στην κυβέρνηση Σημίτη.

Δίωξη σε 4 νεαρούς για τον ξυλοδαρμό 17χρονου.

Ποινική δίωξη για σύσταση συμμορίας, οπλοφορία, οπλοχρησία και πρόκληση σωματικών βλαβών, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον των τεσσάρων νεαρών που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου Μιχάλη Δεμερτζή στο Κερατσίνι. Η αστυνομία αναζητά άλλους περίπου 10 νεαρούς που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Υπενθυμίζεται ότι πρίν από δυόμιση μήνες συμμορία προσπάθησε να κάψει ζωντανό, με βόμβα μολότοφ το ίδιο παιδί, το οποίο νοσηλεύτηκε επί 75 μέρες στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε πλαστικές επεμβάσεις.

Σήμερα η συνάντηση Γιλμάζ-Μητσοτάκη.

Σε ευρεία ανασκόπηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα προβούν στη σημερινή συνάντησή τους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για το γάμο του βουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη. Χθες συναντήθηκε και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ νίκησε 73-70 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών.

Σε κιτρινόμαυρο φόντο ήταν η πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, αφού η ΑΕΚ νίκησε 73-70 τον Ολυμπιακό στο μεγάλο ντέρμπι που έγινε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Στους άλλους αγώνες της πρεμιέρας δεν σημειώθηκε κάποια έκπληξη, αφού ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα στο Αλεξάνδρειο το Ηράκλειο με 71-64, ο Αρης επικράτησε στο Μαρούσι της τοπικής ομάδας με 64-58, ο Ηρακλής επεβλήθη στο Ιβανόφειο του Περιστερίου με 66-45 και ο Πανιώνιος έχασε στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 89-70, ενώ η 1η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα της Νήαρ Ηστ με τον Παναθηναϊκό.

Στην παγωμένη Ουκρανία η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών"ζέστανε" τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στην παγωμένη Ουκρανία η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών"ζέστανε" τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 3-2 την Ουκρανία σε αγώνα για την προκριματική φάση και γιά να ``σφραγίσει`` το ``εισιτήριο`` της για τα τελικά, πρέπει τώρα να σημειώσει μία νίκη στα δύο επόμενα παιχνίδια της, με την Πολωνία εκτός και την Γαλλία εντός έδρας.

Τα Τρίκαλα, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, νίκησαν 2-1 τον Αγιο Νικόλαο.

Τα Τρίκαλα, σε αγώνα της 4ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της δεύτερης εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδό τους, νίκησαν 2-1 τον Αγιο Νικόλαο. Ετσι τώρα, τα Τρίκαλα είναι στην τρίτη θέση, μαζί με τα Γιάννινα (έχουν ένα αγώνα λιγότερο) με 6 βαθμούς, ο Αγιος Νικόλαος βρίσκεται στην δεύτερη με 7, ενώ προηγείται η Καλλιθέα (έχει ένα αγώνα λιγότερο) με 9. Η 4η ημέρα συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Λύκοι - Καλλιθέα, Πιερικός-Νίκη Βόλου, Παναιτωλικός-Ιάλυσος, Παναχαϊκή-Καρδίτσα, Καλαμάτα-Πανσερραϊκός, Δόξα Βύρωνα-Γιάννινα και Λάρισα-Καλαμαριά, ενώ θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον αγώνα Εδεσσαϊκού-Αθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,21, γαλλικό φράγκο προς 51,95, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 211,98, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,62, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 223,31, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 342,15 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά δυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 12 με 22, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 27 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις,μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 26 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή μικρής διάρκειας, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία 15 με 21 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 20 September 1998 - 7:00:10 UTC