Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελπίδες εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας.
- Δυναμικά θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση.
- Πυρετός προετοιμασιών στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα.
- Τον πρωθυπουργό θα ενημερώσει αύριο ο Κ.Μητσοτάκης.
- Τραγικό δυστύχημα στη Μυτιλήνη με μία νεκρή και τρεις τραυματίες.
- Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια.
- Λαθρεμπόριο τσιγάρων αποκαλύφθηκε στο Κιλκίς.
- Ελληνας ομογενής εξελέγη βουλευτής στη Σουηδία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελπίδες εκτόνωσης της έντασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Ελπίδες για εκτόνωση της έντασης που επικρατεί στο χώρο της υγείας με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, που διαμαρτύρονται για το νέο σύστημα εφημεριών. Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας με εκπροσώπους των νοσοκομείων της περιφέρειας τους διαβεβαίωσε για αυξήσεις στα κονδύλια για εφημερίες. Οι γιατροί εμφανίσθηκαν εν μέρει ικανοποιημένοι, αλλά δήλωσαν ότι θα περιμένουν να ακούσουν τις τελικές αποφάσεις του υπουργού. Οι δύο πλευρές θα έχουν και νέα συνάντηση την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία λήγει και η απεργία στα νοσοκομεία της Αττικής.

Δυναμικά θα αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή η κυβέρνηση.

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει δυναμικά το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, φέρεται η κυβέρνηση, που εντείνει τους ελέγχους, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει λίστα με ονόματα επωνύμων που φοροδιαφεύγουν. Στο μέταξύ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ το καλοκαίρι, κυρίως σε παραθεριστικά κέντρα, ένας στους τρείς φοροδιαφεύγει. Συγκεκριμένα στους 10.750 ελέγχους που έγιναν τον Αύγουστο, διαπιστώθηκαν 3.760 παραβάσεις.

Πυρετός προετοιμασιών στο ΠΑΣΟΚ για τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

Πυρετός προετοιμασιών στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της αυριανής ομιλίας του πρωθυπουργού σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλλιθέα, μεσούσης της κυβερνητικής θητείας. Την ίδια ώρα εκκλήσεις για ενότητα απευθύνουν ενόψει του συνεδρίου κορυφαία στελέχη την επαύριο της θυελλώδους συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής. Βάλτε τα σπαθιά στα θηκάρια, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ ο Γεράσιμος Αρσένης τάχθηκε υπέρ μίας δεύτερης υποψηφιότητας σε περίπτωση που ο προσυνεδριακός διάλογος καταλήξει σε διαφοροποιημένες πολιτικές τάσεις.

Τον πρωθυπουργό θα ενημερώσει αύριο ο Κ.Μητσοτάκης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα έχει αύριο το μεσημέρι ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνομιλίες που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ήδη τηλεφωνικώς τον Κύπριο πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Τραγικό δυστύχημα στη Μυτιλήνη με μία νεκρή και τρεις τραυματίες.

Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο ο ασυνείδητος οδηγός Κώστας Γεωργαντής, 25 χρόνων, ο οποίος βρισκόμενος σε κατάσταση μέθης παρέσυρε στο κέντρο της Μυτιλήνης παρέα 4 κοριτσιών, σκοτώνοντας το ένα και τραυματίζοντας τα άλλα τρία και εγκαταλείποντάς τα αβοήθητα εξαφανίσθηκε. Νεκρή είναι η 15χρονη Μαρία Γκαγκάνη ενώ η εξαδέλφη της Μυρσίνη Αγιασωτέλλη δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου της Μυτιλήνης.

Νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό στα αεροδρόμια.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό, καθώς από την Πέμπτη αρχίζουν οι επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου εργασίας.

Λαθρεμπόριο τσιγάρων αποκαλύφθηκε στο Κιλκίς.

Πάνω από 13.000 κούτες λαθραία τσιγάρα μετέφερε φορτηγό, που κατασχέθηκε στο Κιλκίς και έφερε πινακίδες της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Ο οδηγός του φορτηγού που συνελήφθη, εκτιμάται ότι είναι μέλος διεθνούς κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων με έδρα τη Βουλγαρία, ενώ ο συνοδηγός του κατάφερε να διαφύγει.

Ελληνας ομογενής εξελέγη βουλευτής στη Σουηδία.

Ο ελληνικής καταγωγής Τάσος Σταφυλίδης εξελέγη βουλευτής, στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, στο σουηδικό κοινοβούλιο με το Αριστερό Κόμμα, ενώ ο πιθανότητες επανεκλογής διατηρεί ο σοσιαλδημοκράτης Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Σταφυλίδης είναι ηθοποιός, 27 ετών και γεννήθηκε στη Σουηδία από Ελληνες γονείς, οι οποίοι κατάγονται από το Κιλκίς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομάδα της ΑΕΚ νίκησε 3-1 αντίστοιχη του Απόλλωνα Αθήνας, σε φιλικό αγώνα, που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδελφείας. Στο μεταξύ, ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς, με δηλώσεις του έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με τη Βίτεσε Αρνεμ για το Κύπελλο ΟΕΥΦΑ. Συγκεκριμένα είπε, ότι η ΑΕΚ μπορεί να αποκλείσει τη Βίτεσε, αφού οι παίκτες του τη στιγμή αυτή βρισκονται στην καλύτερη φόρμα τους. Οπως όμως είπε, τον ανησυχεί το γεγονός ότι η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ.

Αποχή από την αγωνιστική δραστηριότητα για τους επόμενους 4 μήνες, συνέστησαν οι γιατροί στον Ρόμπερτ Προσινέτσκι. Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τη μέση του και έτσι η Κροάσια Ζάγκρεμπ, αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του τσάμπιονς λιγκ, θα στερηθεί των πολύτιμων υπηρεσιών του, στη σημαντικότερη ευρωπαϊκή συλλογική διοργάνωση. Ετσι τα νέα για την Κροάσια είναι δυσάρεστα και αντίθετα ευχάριστα, για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ολυμπιακό.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή και συζήτησαν το οικονομικό πρόβλημα της Ομοσπονδίας. Ο κ Φούρας αφού πληροφορήθηκε ότι ακόμη δεν είχε καταβληθεί στον ΣΕΓΑΣ το ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών, όπως έπρεπε να έχει γίνει ήδη, έδωσε άμεσα εντολή για την εκταμίευση των χρημάτων για λογαριασμό της Ομοσπονδίας.

Την αισιοδοξία τους ότι η ομάδα Βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού θα έχει καλή παρουσία στις ελληνικές διοργανώσεις αλλά και στο κύπελλο πρωταθλητριών, εξέφρασαν σήμερα τόσο ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Ζόραν Γκάετς όσο και οι νεαποκτηθέντες παίκτες, ο Γιουγκοσλάβος Γκόραν Βούγιεβιτς και ο Βούλγαρος Νικολάι Ζελιάσκοφ. Και οι τρεις υποστήριξαν ότι ήλθαν στον Ολυμπιακό αφού φιλοδοξούν να διακριθούν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,81 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,12, γαλλικό φράγκο προς 52,29, λίρα Αγγλίας προς 496,03, ελβετικό φράγκο προς 213,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,17, τη λίρα Κύπρου προς 588,70 και την ECU προς 343,60 δραχμές.

Μεγάλες απώλειες σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, υπο το βάρος των ισχυρών πιέσεων που δέχονται οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα απο τις 3 Απριλίου, στις 2.081,96 μονάδες, παρουσιάζοντας κάθετη υποχώρηση 4,22%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 47,6 δισ. δρχ. Με πτώση 2,59% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 21 βαθμούς, στα δυτικά 13 με 27 και στην υπόλοιπη χώρα 16 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 και 14 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 September 1998 - 18:00:17 UTC