Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Κ.Σημίτης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλλιθέα.
- Προς εκτόνωση οδηγείται η ένταση στο χώρο της υγείας.
- Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Γιλμάζ.
- Συνομιλία με τον Κλίντον είχε στη Νέα Υόρκη ο Κληρίδης.
- Τριήμερη προθεσμία για την απολογία του πήρε ο Κ.Γεωργαντής.
- Παρουσίαση αναπτυξιακού προγράμματος των ΕΛΤΑ.
- Προφυλακίστηκε ο Μ.Πασσαλής για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων.
- Κατασχέθηκε εργαστήριο παράνομων κασετών βίντεο-πορνό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Κ.Σημίτης μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική στη διετία που απομένει μέχρι τις εκλογές του 2000, περιέγραψε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλλιθέα. Ο κ. Σημίτης επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης για ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, αλλά και προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων, κάλεσε σε συστράτευση όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην πορεία της οικονομίας και την κοινωνική πολιτική.

Προς εκτόνωση οδηγείται η ένταση στο χώρο της υγείας.

Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η ένταση στο χώρο της υγείας με την πολυήμερη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών. Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια για τις εφημερίες, που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος στις σχέσεις υπουργείου και γιατρών. Οι γιατροί του Γενικού Κρατικού Νικαίας ανακοίνωσαν ότι το νοσοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά στην εφημερία. Αύριο ο υπουργός θα έχει νέα συνάντηση με αντιπροσωπεία των γιατρών, οι οποίοι θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να καθορίσουν τη στάση τους.

Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο Μητσοτάκης για τη συνάντηση με Γιλμάζ.

Τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη επισκέφθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κων. Μητσοτάκης και τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της δίωρης συνομιλίας που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ. Μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης ήταν λακωνικότατος και αρκέστηκε να πεί ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό όπως είχε υποχρέωση, αλλά αρνήθηκε να πεί οτιδήποτε για το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Συνομιλία με τον Κλίντον είχε στη Νέα Υόρκη ο Κληρίδης.

Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, παρουσία του γγ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και οι πρωτοβουλίες των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κατεύθυνση αυτή.

Τριήμερη προθεσμία για την απολογία του πήρε ο Κ.Γεωργαντής.

Τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του ζήτησε και πήρε από το Αυτόφωρο Μυτιλήνης ο 25χρονος Κώστας Γεωργαντής, ο οποίος οδηγώντας σε κατάσταση μέθης παρέσυρε και σκότωσε τη 15χρονη Μαρία Γκαγκάνη, τραυμάτισε βαριά τη συνομήλικη εξαδέλφη της και αφού τις εγκατέλειψε εξαφανίστηκε. Η τραυματισμένη Μυρσίνη Αγιασωτέλλη διέφυγε τον κίνδυνο και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Παρουσίαση αναπτυξιακού προγράμματος των ΕΛΤΑ.

Ταχύτατη διακίνηση επιστολών μέσω των ΕΛΤΑ, υποσχέθηκε ο υπουργός Μεταφορών, παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Οργανισμού. Ο κ. Μαντέλης είπε ότι από το 2000 η απλή επιστολή θα φτάνει στον προορισμό της μέσα σε 24 ώρες, ενώ θα υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ για ταχεία διακίνηση μικροδεμάτων από δύο μέχρι 20 κιλά. Ο υπουργός εμφανίσθηκε επίσης αισιόδοξος ότι μέσα στο 1999 θα μειωθεί στο μισό το έλλειμα που έχουν σήμερα τα ΕΛΤΑ.

Προφυλακίστηκε ο Μ.Πασσαλής για ασέλγεια σε βάρος ανήλικων.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος Μιχάλης Πασσαλής, που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τριών ανήλικων μαθητών δημοτικού. Ο Πασσαλής αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε πως επιβίβασε τα τρία παιδιά στο αυτοκίνητό του για να τα πάει μια βόλτα και να του δείξουν που βρίσκεται κάποιο σπίτι, που ήθελε να αγοράσει.

Κατασχέθηκε εργαστήριο παράνομων κασετών βίντεο-πορνό.

Ενα υπερσύγχρονο εργαστήριο παραγωγής παράνομων κασετών βίντεο και cd, με πορνογραφικό υλικό, είχε στήσει σπείρα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Στο εργαστήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες παράνομα αντίτυπα, ενώ συνελήφθησαν τα αδέλφια Γεράσιμος και Απόστολος Τζίφρας, 56 και 40 ετών αντίστοιχα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ...προπόνηση, όπως αναμενόταν άλλωστε, έμοιαζε η πρεμιέρα του Αρη στον ΣΤ' όμιλο του κυπέλλου Σαπόρτα. Οι κυπελλούχοι Ελλάδας συνέτριψαν την Σουηδική Πλάνια με 92-60 (ημ: 48-31) στον πρώτο αγώνα τους γιά την φάση των ομίλων, ενώ κατά διαστήματα οι παίχτες του Αρη είχαν αρκετά καλή απόδοση.

Στην αρχή ήταν οι Δώνης, Κεφαλάς, Πλατάκης και Αναστασάκος που κατάλαβαν πρώτοι "τι εστί" πειθαρχία κατά τον Στεπάνοβιτς. Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε τιμωρήσει τους τέσσερις ποδοσφαιριστές με συμβολικό πρόστιμο 5.000 δραχμών επειδή δεν φορούσαν επικαλαμίδες σ'ένα φιλικό με τον Απόλλωνα. Ο τελευταίος που τα ...άκουσε από τον Στεπάνοβιτς ήταν ο Ιλιαν Ιλιεφ, που ομολογουμένως ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στο ματς με την Βέροια. "Να γίνεις πιο ομαδικός και να βελτιώσεις την φυσική σου κατάσταση" είπε ο Γιουγκοσλάβος προπονητής στον Ιλιεφ, τονίζοντάς του ότι σε αντίθετη περίπτωση θα κάνει πολύ καιρό για να δει ...έντεκάδα. Στο μεταξύ, σε "αναμμένα κάρβουνα" κάθονται στην ΑΕΚ, μετά τον τραυματισμό του Ηλία Ατματσίδη.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Βασίλης Δανιήλ, σε δηλώσεις του υπεραμύνθηκε των επιλογών του στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, όπου χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα την οποία παρέταξε στο νικηφόρο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου, στον πρώτο αγώνα για το τσάμπιονς λιγκ. Ακόμη ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα στη Θεσσαλονίκη, ενώ διευκρίνισε ότι η απόδοση της ομάδας δεν ήταν καλή στο συγκεκριμένο ματς και φυσιολογικά ήλθε η ήττα, η οποία όμως σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται ν' αποτελέσει εμπόδιο για τη συνέχεια τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη.

Ενας έμπειρος διαιτητής, ο Μάλαμας Τεβεκέλης, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΟΦΗ-ΑΕΚ, που θα γίνει την Παρασκευή και "κλέβει την παράσταση" στην 5η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Ακόμη, τους δύο αγώνες του Σαββάτου, ΠΑΟ - Ιωνικού και Πανηλειακού - Ολυμπιακού, ορίστηκαν να σφυρίξουν οι Γιώργος Δούρος και Γιώργος Μποροβήλος,αντίστοιχα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια, που θα γίνουν την Κυριακή, θα διευθύνουν οι εξής: Πανιώνιος-Πανελευσινιακός: Δαγκλής, Καβάλα-Αρης: Παπαπέτρου, Βέροια- Απόλλων: Ν (Ρ) Αγγελάκης, Εθνικός-ΠΑΟΚ: Καζναφέρης, Ηρακλής-ΕθνικόςΑστέρας: Αμπελάκιας και Προοδευτική-Ξάνθη: Μπριάκος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,49 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,65, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 494,73, ελβετικό φράγκο προς 211,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,44, τη λίρα Κύπρου προς 587,68 και την ECU προς 343,13 δραχμές.

Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίασητου Χρηματιστηρίου μετά τη μεγάλη χθεσινή υποχώρηση. Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 2,80% και έκλεισε στις 2.140,28 μονάδες. Παρά την άνοδο του δείκτη ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και η αξία τους ανήλθε στα 35,1 δισ. δρχ. Την άνοδο του δείκτη τροφοδότησε στο μεγαλύτερο βαθμό η άνοδος κατά 3,54% που παρουσίασε ο δείκτης των Τραπεζψν. Ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 0,97%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστεί και αύριο ο άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 13 με 27 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες παροδικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 και 15 με 24 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 22 September 1998 - 19:00:13 UTC