Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/09/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρίλερ στην Αθήνα με τρεις ομήρους που κρατά Ρουμάνος κακοποιός.
- Μέχρι τη Δευτέρα η ταλαιπωρία του κοινού στο χώρο της υγείας.
- Αρχίζουν από αύριο οι κινητοποιησεις των εργαζομένων στην ΥΠΑ.
- Οδύσσεια για 167 Κούρδους λαθρομετανάστες.
- Σε τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Ιονικής.
- Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα.
- Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν για το Εθνικό Κτηματολόγιο.
- Θησαυρό αμύθητης αρχαιολογικής αξίας είχε συνταξιούχος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρίλερ στην Αθήνα με τρεις ομήρους που κρατά Ρουμάνος κακοποιός.

Την επανεμφανισή του έκανε ο 27χρονος επικίνδυνος ρουμάνος κακοποιός Σορίν Ματέϊ, ο οποίος πρίν από ένα περίπου μήνα κράτησε για οκτώ ώρες ως όμηρο έναν αστυνομικό και στη συνέχεια ξέφυγε από την αστυνομία. Ο Ματέϊ κρατούσε τέσσερις ομήρους δύο άνδρες και δύο γυναίκες, σε διαμέρισμα στην περιοχή της οδού Αχαρνών και στην συνέχεια άφησε τον ένα. Ο δράστης δήλωσε ότι βρίσκεται υπό την επήρρεια ναρκωτικών, κρατάει απασφαλισμένη μια χειροβομβίδα, έχει επαφή μέσω τηλεφώνου με τους αστυνομικούς και ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και ζητά 500.000 δολάρια και διασφάλιση της φυγής του, για να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. Λίγο πρίν από τις 8:30 το βράδυ άφησε ελεύθερο έναν από τους ομήρους και απειλεί ότι σε περίπτωση που οι αστυνομικοί μπούν στο διαμέρισμα θα αφήσει τη χειροβομβίδα να εκραγεί.

Μέχρι τη Δευτέρα η ταλαιπωρία του κοινού στο χώρο της υγείας.

Μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία του κοινού στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής αποφάσισαν να παρατείνουν την απεργία τους, αναμένοντας νέες διευκρινίσεις του υπουργού Υγείας για αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις εφημερίες. Πάντως τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά, ενώ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Μέχρι τη Δευτέρα έχουν παρατείνει την απεργία τους και οι γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Αρχίζουν από αύριο οι κινητοποιησεις των εργαζομένων στην ΥΠΑ.

Νέα ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό μέχρι την Κυριακή, εξαιτίας των 24ωρων απεργιών των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Αναμένεται να εξυπηρετηθεί μόνο το 40% των τακτικών πτήσεων και καμία πτήση Τσάρτερ. Η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι όλες οι πτήσεις της θα γίνουν κανονικά. Ταλαιπωρία και για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς τρόλεϊ, ηλεκτρικός και πράσινα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν αύριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οδύσσεια για 167 Κούρδους λαθρομετανάστες.

Πραγματική οδύσσεια πέρασαν 167 κούρδοι λαθρομετανάστες, ανάμεσά τους και 80 παιδιά, οι οποίοι επί έξι μέρες ταξίδευαν με ένα παλαιό ξύλινο σκάφος 20 μέτρων, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Το σκάφος εντοπίσθηκε από άνδρες του λιμενικού και οδηγήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου οι τέσσερις Λιβανέζοι δουλέμποροι συνελήφθησαν, ενώ στους πεινασμένους λαθρομετανάστες δόθηκε φαγητό και πρώτες βοήθειες και αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Σε τέσσερις μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της Ιονικής.

Η διεθνούς κύρους επενδυτική τράπεζα Τζι Πι Μόργκαν, θα αναλάβει τη διαδικασία πώλησης της Ιονικής Τράπεζας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 4 μήνες. Το καινούργιο στοιχείο στο νέο διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί είναι ότι το τίμημα της τράπεζας αποσυνδέθηκε από τη χρηματιστηριακή αξία της. Στο μεταξύ, στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνει κανονικά, όπως είχε ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός για την πώληση των Κασταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τη συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Καλλιθέα, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για κακόγουστη φιέστα μεταφερόμενων οπαδών και αναπαλαίωση του εκσυγχρονισμού, έκανε λόγο η ΝΔ, εκτιμώντας ότι η παράταση του βίου της κυβέρνησης του ζημιώνει τον τόπο.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Από 10 μέχρι 300 χιλιάδες δρχ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να τους χορηγηθεί τίτλος ιδιοκτησίας από το Εθνικό Κτηματολόγιο. Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η πλειοψηφία των ιδιοκτητών θα πληρώσει κατά μέσο όρο 20-30 χιλιάδες δραχμές και θα καταβάλλεται από τους ιδιοκτήτες σε πέντε ώς επτά ισόποσες ετήσιες δόσεις.

Θησαυρό αμύθητης αρχαιολογικής αξίας είχε συνταξιούχος.

Ενα θησαυρό αμύθητης αρχαιολογικής, ιστορικής αξίας, από 2902 αρχαία νομίσματα, χειρόγραφα, ομολογίες και χαρτονομίσματα από τα πρώτα χρόνια του νεοελληνικού κράτους, είχε στην κατοχή του ο 57χρονος συνταξιούχος ναυπηγός Θεόδωρος Πιτίδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανικός στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού μετά το ξαφνικό πρόβλημα που προέκυψε με τον Βαζέχα. Ο επιθετικός ποδοσφαιριστής αισθάνθηκε τράβηγμα στην έκφυση του τετρακεφάλου στην πρωινή προπόνηση και απεχώρησε. Η σοβαρότητα της κατάστασής του θα διαπιστωθεί αύριο. Θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι δεν θα είναι στη διάθεση του Δανιήλ για τον αγώνα του Σαββάτου με τον Ιωνικό, ενώ θα καταβληθούν προσπάθειες για να είναι έτοιμος στον αγώνα με την Αρσεναλ.

Αγωνία, όμως, υπάρχει και στην ΑΕΚ, καθώς τρεις βασικότατοι παίχτες της είναι τραυματίες. Πρόκειται για τους Ατματσίδη, Σαβέβσκι και Κωστένογλου, που γίνονται προσπάθειες για να προλάβουν το δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, στο Ηράκλειο. Και ενώ για τους Σαβέβσκι και Κωστένογλου θα μπορέσουν να βρουν στην Ενωση αντικαταστάτες, για τη θέση του Ατματσίδη, η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η ομάδα έχει μείνει χωρίς δεύτερο τερματοφύλακα, μετά την απομάκρυνση του Καραγιάννη και τη μη αντικαταστασή του.

Τελικά ο τραυματισμός του Μπάνε Πρέλεβιτς στον χθεσινό αγώνα της ΑΕΚ με την Πακς στην πρεμιέρα του κυπέλλου Σαπόρτα αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός. Οι γιατροί διέγνωσαν θλάση βαριάς μορφής στην γάμπα του αριστερού του ποδιού, κάτι που μεταφράζεται σε ένα μήνα αποχής από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ. Ασφαλώς το πρόβλημα είναι μεγάλο για τον Γιώργο Καλαφατάκη. Παράλληλα, δημιουργεί μεγάλη αγωνία, καθώς το χρονικό διάστημα της (αναμενόμενης) επιστροφής τους Πρέλεβιτς, συμπίπτει με δύο πολύ δύσκολους αγώνες για τον ``Δικέφαλο``.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών δεν θα λάβει μέρος στο παγκόσμιο λιγκ 1999. Την απόφαση αυτή πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΠΕ, η οποία αφού εξέτασε το θέμα έκρινε ότι η διοργάνωση είναι οικονομικά δυσβάσταχτη, ενώ δεν προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού, αφού διεξάγεται Σαββατοκύριακα μέσα στη θερινή περίοδο. Ετσι μετά από συνενόηση με τον προπονητή Στέλιο Καζάζη, αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλου διεθνούς τουρνουά, την ίδια περίπου περίοδο.

Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής Πόλο, Νίκολα Στάμενιτς, θα είναι στον πάγκο του Ολυμπιακού για τα τέσσερα προσεχή χρόνια. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, χωρίς ν' αναφέρει την αποζημίωση του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέρχεται στα 2.5 εκατ. δραχμές το μήνα. Ο Στάμενιτς δήλωσε πως πιστεύει ότι θα πετύχει τους στόχους του, ενώ διευκρίνισε ότι δεν μπορούσε ν' αρνηθεί την προσφορά του Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 295,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,69, γαλλικό φράγκο προς 52,10, λίρα Αγγλίας προς 496,45, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,72, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,95, τη λίρα Κύπρου προς 591,74 και την ECU προς 343,09 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης η αγορά του Χρηματιστηρίου, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών υπήρξαν σημαντικές αυξομοιώσεις στις τιμές των μετοχών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04%, στις 2141,06 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 42,5 δισ. δρχ. ενώ για μια ακόμη συνεδρίαση διακινήθηκαν σημαντικά πακέτα μετοχών. Με πτώση 1,69% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα Ανατολικά και Νοτια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, ενώ στα δυτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 10 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 27 και στα νησιά 17 με 26 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 25 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 September 1998 - 19:00:35 UTC