Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημαντική μείωση τιμών απο σήμερα σε 250 προϊόντα.
- Στη "Σαρέσκο-Παπαέλληνας-Σαράντης" τα ΚΑΕ.
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.
- Ενταση στους κόλπους της Ιεραρχίας για οικονομικές ατασθαλίες.
- Απο σήμερα το κλιμακωτό ωράριο στην Αττική.
- Μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
- Εγκρίθηκε το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επι της Κροάσια Ζάγκρεμπ.
- Ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 77-71 του Ερυθρού Αστέρα, στον δεύτερο αγώνα του γιά τον Β' Ομιλο της Ευρωλίγκα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντική μείωση τιμών απο σήμερα σε 250 προϊόντα.

Μειωμένες απο 3 εως και 33% είναι απο σήμερα οι τιμές σε 250 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, ύστερα απο την συμφωνία που επιτεύχθη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις βιομηχανίες, με στόχο την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Στη "Σαρέσκο-Παπαέλληνας-Σαράντης" τα ΚΑΕ.

Μεγαλύτερες απο την κατώτερη τιμή, που είχε οριστεί για την πώληση του 67% των μετοχών των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών ήταν οι δύο προσφορές, που κατατέθηκαν και ανοίχθηκαν χθες. ο διαγωνισμός θα κατακυρωθεί υπέρ του ομίλου "Σαρέσκο - Παπαέλληνας - Σαράντης", που πρόσφερε 3.250 δρχ ανά μετοχή. Η Ολλανδική ΚΑΠE αν και προσέφερε 3.300 δρχ ανά μετοχή, κρίθηκε άκυρη η προσφορά της, γιατί δεν τηρούσε τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Εξάωρη στάση εργασίας απο τις 8 το πρωί έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής, που συνεχίζουν να απέχουν και απο τις εφημερίες. Στη Θεσσαλονίκη οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι τη Δευτέρα. Ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης των γιατρών, τόνισε οτι τα κονδύλια του υπουργείου Υγείας φέτος θα ειναι αυξημένα κατά 7% και πως τα προβλήματα σε κάθε νοσοκομείο θα εξεταστούν ξεχωριστά.

Ενταση στους κόλπους της Ιεραρχίας για οικονομικές ατασθαλίες.

Συγκρούσεις στους κόλπους της Ιεραρχίας πυροδοτεί το πόρισμα, που καταλογίζει ευθύνες και σε Αρχιερείς για ατασθαλίες στη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος, στον οποίο προσάπτονται απο το πόρισμα συγκεκριμένες ευθύνες, καταγγέλει σκευωρία εις βάρος του και σχεδιάζει να υποβάλει μήνυση και εναντίον του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου. Ο κ. Αμβρόσιος αντέδρασε άμεσα και έντονα, τονίζοντας ότι ο κ. Ιερώνυμος "προϊδεάζει με τη στάση του το δρόμο της οξύτητας που θα ακολουθήσουν μερικοί στη προσεχή Σύνοδο"

Απο σήμερα το κλιμακωτό ωράριο στην Αττική.

Το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες στην περιοχή της Αττικής ισχύει απο σήμερα. Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ΔΕΚΟ και τους ΟΤΑ, θα προσέρχονται στις 7.30 και σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες, στις 7:45. Τα καταστήματα τροφίμων θα ανοίγουν στις 7.30, τα σούπερ μάρκετς στις 8 και τα υπόλοιπα εμπορικά και τα πολυκαταστήματα στις 9 το πρωί.

Μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Φθηνότερα κατά 20% είναι από σήμερα τα εισιτήρια στα ακτοπλοϊκά πλοία. Οι μειωμένες τιμές, που θα ισχύσουν μέχρι 31 Μαρτίου 1999 αφορούν σε όλες τις κύριες και δευτερεύουσες ακτοπλοϊκές γραμμές, καθώς και στη γραμμή Αργοσαρωνικού (πλην των τοπικών γραμμών).

Εγκρίθηκε το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το αναθεωρημένο ελληνικό πρόγραμμα σύγκλισης, ενόψει της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το ελληνικό πρόγραμμα βασίζεται σε μια φιλόδοξη πρόβλεψη αναπτυξιακών ρυθμών και συνιστά αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, βελτίωση των διαδικασιών είσπραξης των εσόδων, αυστηρό έλεγχο των δαπανών, επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επι της Κροάσια Ζάγκρεμπ.

Μεγάλη νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός επί της Κροάσια Ζάγκρεμπ με 2-0, στον δεύτερο αγώνα του γιά το Τσάμπιονς Λίγκ και έτσι,οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν επικεφαλής του Α' Ομίλου, μαζί με τον Αγιαξ. Αντίθετα, πάλεψε όμως δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός, που γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Αρσεναλ στο Ουέμπλεϊ. Ετσι τώρα οι "πράσινοι" βίσκονται στην δεύτερη θέση του Ε' ομίλου με τρεις βαθμούς ενώ η Αρσεναλ έχει τέσερεις.

Ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 77-71 του Ερυθρού Αστέρα, στον δεύτερο αγώνα του γιά τον Β' Ομιλο της Ευρωλίγκα.

Μπορεί στο ποδόσφαιρο να γεύθηκε την ήττα, όμως στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 77-71 του Ερυθρού Αστέρα, στον δεύτερο αγώνα του γιά τον Β' Ομιλο της Ευρωλίγκα.Την ήττα γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Ο "Δικέφαλος του Βορρά", πραγματοποίησε μετριότρατη εμφάνιση και έχασε από την Βιλερμπάν στη Γαλλία με 80-66.Ετσι, ο ΠΑΟΚ έχει τώρα μία νίκη και μία ήττα στον Δ' όμιλο της διοργάνωσης, οι υπόλοιποι αγώνες του οποίου διεξάγονται σήμερα. Παρότι δυσκολεύτηκε, η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας με 76-71,τη φιλανδική Τόπο Ελσίνκι, σε αγώνα για την 2-η αγωνιστική του Δ' ομίλου στο κύπελλο Σαπόρτα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,42 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,81, γαλλικό φράγκο προς 52,14, λίρα Αγγλίας προς 497,65, ελβετικό φράγκο προς 211,35, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,06, τη λίρα Κύπρου προς 589,71 και την ECU προς 344,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο το βράδυ στα βορειοδυτικά θα συννεφιάσει.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι που απο το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά 9 με 26 στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 12 με 29 και στα νησιά 17 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανεί στην Αθήνα 16 με 28 και στη Θεσσαλονίκη 12 με 26 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 1 October 1998 - 8:00:25 UTC