Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί στην Αττική.
- Πέθανε η Λιλή Ζωγράφου. Αύριο η κηδεία της στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Ελεύθερη πτώση στη Σοφοκλέους. Πανικός σε όλα τα χρηματιστήρια.
- Στέρεψαν οι ελπίδες για την Αμαλία Γκινάκη.
- Συνεχίζεται η ένταση στους κόλπους της εκκλησίας.
- Επίθεση κατά Γαλλίας και Ιταλίας εξαπέλυσε ο Θ.Πάγκαλος.
- Μπόμπιρες σε... επικίνδυνα παιχνίδια με θύμα μία εξάχρονη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι γιατροί στην Αττική.

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, μετά τις διαβεβαιώσεις που πήραν από τον υπουργό Υγείας για αύξηση των κονδυλίων που αφορούν τις εφημερίες. Ετσι τα νοσοκομεία επανέρχονται στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας τους. Πάντως οι γιατροί της Θεσσαλονίκης είναι διχασμένοι, καθώς άλλοι προτείνουν την αναστολή και άλλοι συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Πέθανε η Λιλή Ζωγράφου. Αύριο η κηδεία της στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης κηδεύεται αύριο ο μεγάλη συγγραφέας Λιλή Ζωγράφου, που πέθανε σε ηλικία 76 ετών στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ηρακλείου, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Τη θλίψη του για το θάνατο της Λιλής Ζωγράφου, εξέφρασε σύσσωμος ο πνευματικός και πολιτικός κόσμος της χώρας. Η Λιλή Ζωγράφου έγραψε 24 βιβλία, που είχαν μεγάλη απήχηση στο κοινό, μεταξύ αυτών και το "Η Αγάπη άργησε μια μέρα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Τηλεόραση.

Ελεύθερη πτώση στη Σοφοκλέους. Πανικός σε όλα τα χρηματιστήρια.

Εκτακτη συνάντηση θα έχουν αύριο στην Ουάσιγκτον οι ηγέτες των Επτά πιο πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η διεθνής χρηματιστηριακή κρίση που έχει ξεσπάσει, με τους δείκτες των μετοχών να σημειώνουν κάθετη πτώση. Από τη δίνη αυτή δεν ξέφυγε ούτε και η Σοφοκλέους, όπου ο γενικός δείκτης σημείωσε κάθετη πτώση 7,32%, κλείνοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο των 2.000 μονάδων και συγκεκριμένα στις 1892.

Στέρεψαν οι ελπίδες για την Αμαλία Γκινάκη.

Λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη της ζωής η 25χρονη Αμαλία Γκινάκη, θύμα του μακελειού της Αχαρνών, μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγείας της. Η 25χρονη σχοινοβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου, καθώς η νεφρική και ηπατική λειτουργία της, τελούν σε πλήρη παύση, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται και η καρδιά της, η οποία όμως ακόμη δεν την έχει προδώσει.

Συνεχίζεται η ένταση στους κόλπους της εκκλησίας.

Την παραπομπή του πορίσματος για τα οικονομικά της εκκλησίας στα δικαστήρια και όχι στους κόλπους της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης, ζητάει ο σύνδεσμος κληρικών Ελλάδος. Παράλληλα επισημαίνουν την ανάγκη για διαφάνεια στα οικονομικά των Μητροπόλεων και την καθιέρωση του πόθεν έσχες για τους Μητροπολίτες, ορισμένους από τους οποίους καταγγέλουν ότι διοικούν αυταρχικά και απάνθρωπα.

Επίθεση κατά Γαλλίας και Ιταλίας εξαπέλυσε ο Θ.Πάγκαλος.

Δριμύτατη επίθεση κατά της Γαλλίας και της Ιταλίας, εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτηρίζοντας ανήθικη την πρόθεσή τους να επαναφέρουν το θέμα της συνάρτησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κύπρου με την πορεία των τουρκοκοινοτικών σχέσεων. Η προσπάθεια αυτή ισοδυναμεί με υπαναχώρηση στην ειλημμένη υποχρέωση της διεύρυνσης, τόνισε ο κ.Πάγκαλος.

Μπόμπιρες σε... επικίνδυνα παιχνίδια με θύμα μία εξάχρονη.

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς των παιδιών του πρώτου δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, μετά τις καταγγελίες ότι ένα 6χρονο κοριτσάκι, παιδί παλιννοστούντων γονέων, γυμνώθηκε με την απειλή μαχιαριού, στις τουαλέτες του σχολείου, από δύο 12χρονους μαθητές της έκτης τάξης. Η μητέρα του κοριτσιού πήγε στο σχολείο και χειροδίκησε εναντίον μαθητών που της υπεδείχθησαν ως δράστες και δήλωσε ότι θα προσφύγει στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το δικαίωμα να κάνουν όνειρα για πρόκριση στους οκτώ έδωσε η σημερινή κλήρωση της Γενέυης για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στους ανθρώπους του Πανιωνίου, καθώς θα αντιμετωπίσουν, μία ομάδα της Κύπρου, τον σχετικά αδύναμο Απόλλωνα Λεμεσού. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει 22 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη και ο επαναληπτικός 5 Νοεμβρίου στην Κύπρο. Ο Απόλλωνας στην πρώτη φάση της διοργάνωσης απέκλεισε την τσεχική Γιάμπλονετς.

Τρία νέα πρόσωπα κάλεσε ο Ιορντανέσκου στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ενόψει του αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Γεωργίας που θα γίνει στις 14/10 στο ΟΑΚΑ. Πρόκειται για τους Ελευθερόπουλο, Σαπουντζή και Γιαννακόπουλο, οι οποίοι πήραν τις θέσεις των Γεωργιάδη, Μιχόπουλου και Αναστασίου. Επίσης, ο Ιορντανέσκου ζήτησε από την ΕΠΟ να αρχίσει τις διαδικασίες για την ελληνοποίηση του Μιλόγιεβιτς, αφού τον θεωρεί χρήσιμο για το εθνικό μας συγκρότημα. Οι 20 παίχτες που κλήθηκαν είναι: Ατματσίδης, Ελευθερόπουλος, Μπορμπόκης, Νταμπίζας, Μαυρογεννίδης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Γκούμας, Κασάπης, Μάρκος, Σαπουντζής, Γιαννακόπουλος, Φρατζέσκος Τσάρτας, Ζαγοράκης, Μαχλάς, Πουρσανίδης, Γεωργάτος, Λυμπερόπουλος και Νικολαϊδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,65, λίρα Αγγλίας προς 492,47, ελβετικό φράγκο προς 214,07, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,85, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 214,99, τη λίρα Κύπρου προς 593,77 και την ECU προς 347,13 δραχμές.

Ελεύθερη πτώση παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, υπο το βάρος της νέας μεγάλης αναταραχής που εκδηλώνεται στις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης τιμών "παραβίασε καθοδικά" και το φράγμα των 2000 μονάδων και των 1900, κλείνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα απο τις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Εκλεισε συγκεκριμένα στις 1892,62 μονάδες καταγράφοντας κάθετη πτώση 7,32%, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 50 δισ. δρχ. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς κατέγραψε απώλειες 4,70%. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών παρουσίασε πτώση 12, 12%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός, με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 15 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 27 και στο Αιγαίο 19 με 29 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με βροχή ή καταιγίδα, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 27 και 17 με 23 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 2 October 1998 - 19:12:11 UTC