Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 11/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημοτικών και νομαρχιακών εκπροσώπων.
- Δηλώσεις πολιτικής ηγεσίας κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.
- Ποινική δίωξη κατά τριών αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από πρόθεση.
- Εκτός κινδύνου η 33χρονη την οποία τραυμάτισε ο εν διαστάσει σύζυγός της.
- Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Κοζάνης.
- Πυρκαγιά σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Ψυχικό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημοτικών και νομαρχιακών εκπροσώπων.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη δημοτικών και νομαρχιακών εκπροσώπων.Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε δέκα κοινότητες, στις οποίες οι ψηφοφόροι απείχαν από τις εκλογές ή προσήλθαν ελάχιστοι για να ψηφίσουν, αντιδρώντας στο σχέδιο συνενώσεων "Καποδίστριας". Ο αριθμός αυτός είναι μικρός και δεν ασκεί καμία επιρροή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Δηλώσεις πολιτικής ηγεσίας κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Πάτρα, ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι η κυβέρνηση θέλει δυνατούς δήμους και αυτόνομες νομαρχίες για να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κράτος. Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, ήταν λακωνικός λέγοντας οτι "όλα θα πάνε καλά". Η γγ του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο λαός θα εκφράσει με την ψήφο του στις εκλογές αυτές τη δυσαρέσκειά του στην κυβερνητική πολιτική. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ δήλωσε απο την Αρτα οτι οι πολίτες ψηφίζουν για την προώθηση της αποκέντρωσης και τη Δημοκρατία,ενώ από την Ηλεία ο πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε οτι οι εκλογές θα σηματοδοτήσουν σοβαρές διεργασίες και εξελίξεις στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της Ελλάδας. Τέλος, ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, ζήτησε οι πολίτες να καταφέρουν ηχηρό ράπισμα κατά της πολιτικής παρακμής, στην οποία, όπως είπε, έχει οδηγήσει τον τόπο ο κ. Σημίτης.

Ποινική δίωξη κατά τριών αστυνομικών για ελευθέρωση κρατουμένων από πρόθεση.

Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας κατά των τριών αστυνομικών του Τμήματος Μεταγωγών Αθηνών, για ελευθέρωση κρατουμένων από πρόθεση και παράβαση καθήκοντος.Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για την απόδραση τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών από τα κρατητήρια. Οι δύο απ'αυτές τις γυναίκες, που επρόκειτο να απελαθούν σήμερα, τραυματίστηκαν κατά την προσπάθειά τους να αποδράσουν και συνελήφθησαν.

Εκτός κινδύνου η 33χρονη την οποία τραυμάτισε ο εν διαστάσει σύζυγός της.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η Χαρίκλεια Πλάκα, 33 χρόνων, την οποία τραυμάτισε σοβαρά χθες το βράδυ, στα Νέα Λιόσια, στην Αθήνα ο εν διαστάσει σύζυγός της, Ανδρέας Λιάτσος, 40 χρόνων. Ο δράστης επιτέθηκε και την τραυμάτισε στο κεφάλι με ένα τσεκούρι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης Κοζάνης.

Στο Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας έγινε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κοζάνης Αμβροσίου Γιακαλή. Χθες, στον Πειραιά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, έγινε η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνατίου Γεωργακόπουλου.

Πυρκαγιά σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Ψυχικό.

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε τα ξημερώματα σε υπόγειο γκαράζ στο Παλαιό Ψυχικό. Από τη φωτιά καταστράφηκαν δυο ΙΧ αυτοκίνητα ενώ υπέστησαν ζημιές άλλα δέκα που ήταν σταθμευμένα στο γκαράζ. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται και εξετάζεται και η εκδοχή του εμπρησμού. Ωστόσο στο γκαράζ δεν έχουν βρεθεί υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο τραυματισμός του Ντέμη Νικολαϊδη είναι πλέον το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής Ανγκελ Ιορντανέσκου ενόψει του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Γεωργίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, γιά τα προκριματικά του EURO 2000. O επιθετικός της ΑΕΚ υποφέρει από θλάση στον τετρακέφαλο και άν τελικά δεν αγωνιστεί, τότε παρτενέρ του Νίκου Μαχλά θα είναι ο Νίκος Λυμπερόπουλος.

Με σκυμμένα κεφάλια μετά την ήττα με 1-0 από τη Λετονία, έφτασαν στην Αθήνα οι παίκτες και οι παράγοντες της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, η οποία την Τετάρτη θ` αντιμετωπίσειτο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Σότα Αρβελάντζε είπε ότι το ματς με την ελληνική ομάδα ήταν δύσκολο, αλλά μετά την ήττα από τη Λετονία γίνεται ακόμη δυσκολότερο και συνέστησε ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση.

Μετά από ένα αγώνα για γερά νεύρα, το Περιστέρι νίκησε 92-83 την ΑΕΚ στο γήπεδό του, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Αυτή η ήττα, ήταν η πρώτη για την ΑΕΚ στη φετινή περίοδο. Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 63-81, Αρης-Παπάγου 95-69, Παναθηναϊκός- Ηρακλής 81-69, Νήαρ Ηστ-Απόλλων Π. 79-78, Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 89-86 (μετά από 2 παρατάσεις). Ο αγώνας Μαρούσι-Ολυμπιακός θα γίνει τη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ανέλαβε το μάνατζμεντ της ΠΑΕ ΑΕΚ για τρία χρόνια. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε επίσημα τη συμφωνία του με την ENIC και έτσι έληξε το πολυσυζητημένο ``σήριαλ`` με τις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Τη Δευτέρα πρόκειται να συγκροτηθεί η νέα διοίκηση της αθηναϊκής ΠΑΕ, πρόεδρος της οποίας θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Γενεράκης.

Ο Κώστας Φρατζέσκος θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ ως τον Δεκέμβριο του 2001. Ο διεθνής μέσος υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο στο ``δικέφαλο του βορρά`` έναντι 210 εκατομμυρίων δραχμών, συνολικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,61, γαλλικό φράγκο προς 52,37, λίρα Αγγλίας προς 489,12, ελβετικό φράγκο προς 216,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,93, τη λίρα Κύπρου προς 597,83 και την ECU προς 348,39 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συνεφιά αναμένεται αύριο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις και πιθανόν το απόγευμα να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένεται πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 11 October 1998 - 18:00:27 UTC