Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή σε 35 νομαρχίες και 567 δήμους.
- Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό σήμερα για τον προϋπολογισμό.
- Παγώνουν οι τιμές σε τρόφιμα και μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το Κόσοβο.
- Εληξαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου σε κλίμα ενότητας.
- Σημαντική συμφωνία ΔΕΠΑ - ΣΕΛ.
- Συνδικαλιστικούς φορείς της Ολυμπιακής κατηγορεί το ΑΣΕΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 71-55 επι της κροατικής Ζαντάρ.
- Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, υπέβαλε ο Μάκης Δενδρινός.
- Το τετραήμερο 6-9 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις του 1999.
- Ενα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές μας του στίβου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σαγκάη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή σε 35 νομαρχίες και 567 δήμους.

Κορυφώνονται δύο 24ωρα πριν απο τον επαναληπτικό γύρο των εκλογών σε 35 νομαρχίες και 567 δήμους οι διεργασίες για επίτευξη συνεργασιών και συγκλίσεων των μονομάχων με τους συνυποψηφίους τους στον πρώτο γύρο. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν τεθεί επικεφαλείς της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων, που υποστηρίζουν τα κόμματά τους στις νομαρχίες και στους μεγάλους δήμους.

Σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό σήμερα για τον προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση μέσω του εκπροσώπου της επανέλαβε και χθες οτι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος και του πληθωρισμού. Σήμερα υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την κατάρτιση του προϋπολογισμού 1999.

Παγώνουν οι τιμές σε τρόφιμα και μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.

Σε συμφωνία για το πάγωμα των τιμών για όλο το 1999, σε μια σειρά περίπου 300 ειδών τροφίμων και οικιακής χρήσεως, κατέληξε το υπουργείο Ανάπτυξης με αντιπροσωπεία 30 επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο μελετά και νέες μειώσεις φόρων, σε ΙΧ, ΦΠΑ σε ορισμένα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, ενώ καλεί και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν τα τιμολόγιά τους.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για το Κόσοβο.

Η συμφωνία που επιτευχθηκε για την επίλυση της κρίσης στο Κόσοβο επιβεβαιώνει τις ελληνικές θέσεις και το ρόλο της χώρας μας ως αξιόπιστο παράγοντα, που εγγυάται τη σταθερότητα, την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εληξαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου σε κλίμα ενότητας.

Κλίμα ενότητας επικράτησε στη λήξη των πολυήμερων εργασιών της Ιεράς Συνόδου μετά την ομόφωνη απόφαση να μην παραπεμφθούν στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι ιεράρχες, οι οποίοι προηγουμένως ζήτησαν συγνώμη για τον πλημμελή έλεγχο, που είχαν ασκήσει την επίμαχη περίοδο. Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο όμως αποφασίστηκε να παραπεμφθούν ο επίσκοπος Κερνίτσης, κ. Λεόντιος, ο οποίος υπήρξε γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών κατά την επίμαχη περίοδο και ο πρώην αρχιγραμματέας επίσκοπος Διαυλείας κ. Δαμασκηνός.

Σημαντική συμφωνία ΔΕΠΑ - ΣΕΛ.

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την υλοποίηση ενός ιδιαίτερα φιλόδοξου εγχειρήματος, που θα αναβαθμίσει τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, κατέληξαν χθες στο Παρίσι η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και ο πετρελαϊκός κολοσσός ΣΕΛ. Η συμφωνία αφορά την τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας από το Τουρκμενιστάν. Την προσεχή εβδομάδα εμπειρογνώμονες των δύο εταιριών θα έχουν νέα συνάντηση στην Αθήνα.

Συνδικαλιστικούς φορείς της Ολυμπιακής κατηγορεί το ΑΣΕΠ.

Το ΑΣΕΠ με ανακοίνωσή του κατηγορεί συνδικαλιστικούς φορείς της Ολυμπιακής Αεροπορίας οτι επιθυμούν να εφαρμόσουν αδιαφανείς διαδικασίες στην επιλογή προσωπικού στην εταιρία, με αποτέλεσμα να σημειώνεται "δυστοκία" στην πρόσληψή του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 71-55 επι της κροατικής Ζαντάρ.

Με εκπληκτική απόδοση στο β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη του νίκη σε τέσερεις αγώνες της Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε με 71-55 της κροατικής Ζαντάρ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Αριαν Κόμαζετς με 29 πόντους ήταν ο ηγέτης του Ολυμπιακού, που μετά από τη νίκη του αυτή βρίσκεται στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου με 7 βαθμούς, όσους έχουν και η Ούλκερ και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κίντερ Μπολόνια.

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου, υπέβαλε ο Μάκης Δενδρινός.

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου, υπέβαλε ο Μάκης Δενδρινός, ο οποίος τον τελευταίο καιρό είχε κατακριθεί έντονα μετά και τα μέτρια αποτελέσματα των Νεοσμυρνιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη με αποκορύφωμα την προχθεσινή ήττα από τον Κεραυνό Λευκωσίας για το Κύπελλο Κόρατς. Πιθανότεροι αντικαταστάτες του παλιού ομοσπονδιακού τεχνικού για τον πάγκο των ``κυανερύθρων`` φέρονται οι Ιωάννου, Κορωναίος και Γιατζόγλου.

Το τετραήμερο 6-9 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις του 1999.

Το τετραήμερο 6-9 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις του 1999, όπως ανακοίνωσε χθες η διεθνής ομοσπονδία αυτοκινήτου, που έδωσε στην δημοσιότητα τα προκαταρκτικά αγωνιστικά προγράμματα τόσο γιά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, όσο και γιά εκείνο της Φόρμουλα Ενα.

Ενα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές μας του στίβου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Σαγκάη.

Ενα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι αθλητές μας του στίβου κατά τη 2η ημέρα των αγώνων του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Σαγκάη. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Φίλιππος Σγούρος στο επί κοντώ με 4.90 μέτρα, ενώ το ασημένιο ο Παναγιώτης Μπαχαρίδης στη σφαιροβολία με την πολύ καλή επίδοση των 19.53μ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,02, γαλλικό φράγκο προς 52,20, λίρα Αγγλίας προς 487,15, ελβετικό φράγκο προς 214,87, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,93, τη λίρα Κύπρου προς 591,78 και την ECU προς 344,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει σ'όλη τη χώρα και μόνο στις ανατολικές νησιωτικές περιοχές προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 22 και στα νησιά 10 με 24 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 22 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με βόρειους μέχρι μέτριους ανέμους θα έχει η Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 16 October 1998 - 7:00:08 UTC