Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών.
- Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της, δηλώνει ο Δ.Ρέππας.
- Τηλεφωνική γραμμή ανθρωπιάς θα δημιουργήσει η εκκλησία.
- Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
- Μάθημα τιμιότητας από δύο ανήλικα αδέλφια στη Θεσσαλονίκη.
- Ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα ανήλικων συμμοριών.
- Δολοφονία ομογενή από τη Γεωργία στο Φάληρο.
- Κατάθεση του γγ Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση Σορίν Ματέι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Κύκλος συζητήσεων για το αρνητικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ, με διαδοχικές συνεδριάσεις κομματικών και κυβερνητικών οργάνων, στις οποίες θα αναζητηθούν τρόποι αντίδρασης, ώστε να αμβλυνθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, όπως αυτή εκφράσθηκε πρόσφατα στην κάλπη. Στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος προβληματισμός για το αποτέλεσμα των εκλογών, που οδήγησε στην απώλεια περίπου 16 νομαρχιών, αλλά και μεγάλων δήμων, προπύργια του ΠΑΣΟΚ, όπως η Πάτρα, τα Γιάννενα και η Λάρισα.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της, δηλώνει ο Δ.Ρέππας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών της κυβέρνησης, επισημαίνοντας όμως ότι η ηγεμονία του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και η κυβέρνηση συνεχίζει αταλάντευτα την πολιτική της. Πρόσθεσε ακόμη πως τα αποτελέσματα των εκλογών διαμορφώθηκαν από συνδυασμό πολλών παραγόντων και στοιχείων που πρέπει να εκτιμηθούν, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του ΚΚΕ για τη στάση που τήρησε, κάνοντας λόγο για για ετερόκλητες συμμαχίες.

Τηλεφωνική γραμμή ανθρωπιάς θα δημιουργήσει η εκκλησία.

Τη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής της εκκλησίας, με την οποία θα μπορούν να επικοινωνούν άτομα που έχουν ανάγκη, προανήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με τους εφημέριους της αρχιεπισκοπής με στόχο την αναβάθμιση του φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος προέτρεψε τους εφημέριους να δημιουργήσουν στις ενορίες τους ιδρύματα φιλανθρωπίας.

Σύσκεψη για τον προϋπολογισμό, στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

Τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού, τα οποία θα εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή, εξετάσθηκαν σε νέα σύσκεψη του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, με τους αρμόδιους οικονομικούς υφυπουργούς. Στη σύσκεψη εξετάσθηκαν εκ νέου οι μειώσεις στους έμμεσους φόρους, στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής.

Μάθημα τιμιότητας από δύο ανήλικα αδέλφια στη Θεσσαλονίκη.

Μάθημα τιμιότητας έδωσαν στη Θεσσαλονίκη δύο ανήλικα αδέλφια, παιδιά άπορων και άστεγων γονέων, με ειδικές ανάγκες. Πρόκειται για τον 13χρονο Γιώργο Προκοπίου και τον 8χρονο αδελφό του Πασχάλη, οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν στην αστυνομία τσαντάκι με 110.000 δρχ.

Ανησυχία από τα αυξανόμενα κρούσματα ανήλικων συμμοριών.

Ανησυχία προκαλούν τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα των συμμοριών νεαρών που λυμαίνονται διάφορες περιοχές και ληστεύουν ή ξυλοκοπούν συνομήλικους τους. Την Πέμπτη θα απολογηθούν τελικά οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν στον Πειραιά, γιατί λήστεψαν έναν 15χρονο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε άλλους δύο νεαρούς για ανάλογο αδίκημα. Στη Θεσσαλονίκη, ένας 18χρονος λήστεψε έναν 20χρονο από τον οποίο πήρε όχι μόνο τα χρήματα που είχε, αλλά και τα ... μποτάκια που φορούσε.

Δολοφονία ομογενή από τη Γεωργία στο Φάληρο.

Σε στραγγαλισμό κατέληξε η έντονη λογομαχία δύο ομογενών από τη Γεωργία, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Φάληρο. Θύμα είναι ο 30χρονος Ιάκωβος Μιχαηλίδης και δράστης σύμφωνα με την αστυνομία ο Ιωάννης Κονοσόφ, ο οποίος αφού στραγγάλισε το θύμα, το πέταξε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι ο Μιχαηλίδης έπεσε μόνος του στο κενό, αλλά ο ιατροδικαστής βρήκε ίχνη στραγγαλισμού.

Κατάθεση του γγ Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση Σορίν Ματέι.

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Γιάννη Δασούλα κατέθεσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γιάννης Παπαδογιαννάκης στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργείται για ευθύνες αστυνομικών που συμμετείχαν στην αποτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του Σορίν Ματέι στο διαμέρισμα της οδού Νιόβης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν και οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συμμετοχή του Νορβηγού διεθνή μέσου, Ερικ Μίκλαντ, στον αγώνα της Τετάρτης με τη Λανς για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιος Λιγκ αποτελεί ερωτηματικό για τον Παναθηναϊκό. Ο ξένος, παίκτης, δήλωσε σήμερα λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής ότι είναι καλά αλλά η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από τη σημερινή και αυριανή προπόνηση. Πάντως ο Βασίλης Δανιήλ, παρά τις απουσίες των Βαζέχα, Μιλόγεβιτς είναι αισιόδοξος και είπε ότι η νίκη είναι στο χέρι των παικτών του.

Για δύο θέσεις στην ενδεκάδα της ομάδας του για τον αγώνα με τον Αγιαξ, πονοκεφαλιάζει ο Μπάγιεβιτς, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει τον Ιβιτς ή τον Γκόγκιτς για προωθημένο και τον Τζόρτζεβιτς ή τον Νινιάδη για μία θέση στο χώρο του κέντρου. Ο προπονητής των ερυθρολεύκων έχει καταλήξει για τους υπόλοιπους που θα συγκροτήσουν την ενδεκάδα και είναι οι Ελευθερόπουλος, Αμανατίδης, Γεωργάτος, Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πουρσανίδης, Γιαννακόπουλος, Καραπιάλης και Αλεξανδρής. Στο μεταξύ, οι ομάδα του Αγιαξ, έρχεται σήμερα νωρίς το βράδυ στην Ελλάδα, χωρίς, ωστόσο να έχει στη διαθεσή του τον Μπλιντ.

Ακατάλληλο χαρακτηρίζει τον Στεπάνοβιτς για την ΑΕΚ, με εκθεσή του προς τη νέα διοίκηση της ΠΑΕ, ο Πέτρος Ραβούσης. Ο πρώην προπονητής της Ενωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Στεπάνοβιτς έκανε κακή προετοιμασία στους παίχτες, ότι έχει άσχημες σχέσεις με τους περισσότερους παίχτες της ομάδας και πως η τακτική του να αλλάζει συνεχώς σχήματα και ενδεκάδα έχει φέρει αρνητικά αποτελέσματα στην αγωνιστική κατάστασή της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 174,66, γαλλικό φράγκο προς 52,09, λίρα Αγγλίας προς 482,42, ελβετικό φράγκο προς 214,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,54, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,80, τη λίρα Κύπρου προς 591,05 και την ECU προς 344,30 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, μετά την "βίαιη" άνοδο των τεσσάρων προηγούμενων συνεδριάσεων στη διάρκεια των οποίων είχαν καταγράψει μεγάλη άνοδο 17,3%. Ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε με υποχώρηση 0,62% στις 2.027,80 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 38,7 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με μικρή πτώση 0,30%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές θα σημειωθούν αύριο στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός αλλά το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί και στα ανατολικά μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 11 με 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 27 και στα νησιά 17 με 25 βαθμούς Κελσίου. Λίγες παροδικές νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 26 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, αλλά το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 13 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 19 October 1998 - 18:00:09 UTC