Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- 'Εκκληση Σημίτη προς τις παραγωγικές τάξεις για μείωση του πληθωρισμού.
- Στο 'Αγιον 'Ορος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για τα 1.000 χρόνια της μονής Ξενοφώντος.
- Ολοκληρώθηκαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου.
- Την Τρίτη η απολογία του ανθυπαστυνόμου που σκότωσε Σέρβο μαθητή στη Θεσσαλονίκη.
- Ληστείες πρατηρίων καυσίμων.
- Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αττική.
- Από αύριο η δημόσια εγγραφή για τις μετοχές του ΟΤΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποδόσφαιρο: Παραμένει πρώτη η ΑΕΚ παρά την ισοπαλία με την Προοδευτική.
- Καλαθοσφαίριση: Μόνος αήττητος ο ΠΑΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

'Εκκληση Σημίτη προς τις παραγωγικές τάξεις για μείωση του πληθωρισμού.

Νέα έκκληση προς όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να συμβάλουν στην προσπάθεια μείωσης του πληθωρισμού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας απο το Πέρτσαχ της Αυστρίας, μετά το τέλος της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Ο κ. Σημίτης είπε ότι η είσοδος στην ΟΝΕ θα επιφέρει μείωση των επιτοκίων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Τόνισε ότι πέραν της αποδοχής του στόχου της ΟΝΕ, χρειάζεται και αποδοχή των μέτρων που λαμβάνονται, ώστε αυτά να αποδώσουν. Κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση, το Ευρώ, την ανεργία, την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας.

Στο 'Αγιον 'Ορος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία για τα 1.000 χρόνια της μονής Ξενοφώντος.

Τα χίλια χρόνια από την ίδρυση της Μονής Ξενοφώντος γιόρτασαν χθες και σήμερα στο 'Αγιον 'Ορος ο κλήρος, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία και πιστοί που παρέστησαν στις λαμπρές εκδηλώσεις. Στην ομιλία του, ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναρωτήθηκε πόσο ευφυέστερο θα ήταν για την Τουρκική Δημοκρατία αν προέβαλε το Πατριαρχείο, ώστε να μετέχει και αυτή στις τιμές που του γίνονται. Αύριο αναμένεται στο 'Αγιον 'Ορος και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ολοκληρώθηκαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας-Κύπρου.

Με επιβλητική παρέλαση που έγινε στη Λάρνακα ολοκληρώθηκε οι κοινές ασκήσεις της Εθνοφρουράς και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων "Νικηφόρος" και "Τοξότης". Στη διάρκεια της παρέλασης πέταξαν τέσσερα ελληνικά Εφ-16 ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο κ. Κληρίδης, αποκάλυψε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα σχέδια για την κατασκευή στρατιωτικής ναυτικής βάσης στην Κύπρο, και επιβεβαίωσε ότι για πρώτη φορά ελληνικά αεροσκάφη απογειώθηκαν το Σάββατο από τη βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" της Πάφου και αναχαίτισαν τουρκικά. Και σήμερα πάντως, σημειώθηκαν τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αλλά ήταν περιορισμένες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Την Τρίτη η απολογία του ανθυπαστυνόμου που σκότωσε Σέρβο μαθητή στη Θεσσαλονίκη.

Απολογείται την Τρίτη στον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης, ο οποίος σκότωσε το 17χρονο Σέρβο μαθητή στο κέντρο της πόλης. Εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Πολιτικές ευθύνες στον πρωθυπουργό επέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής για την κατάσταση του επικρατεί στη δημόσια τάξη και ζήτησε την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος δήλωσε ότι ο κ. Ρωμαίος δεν φέρει καμιά πολιτική ευθύνη. Επίσης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας μίλησε για μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική δημόσια διοίκηση, τμήμα της οποίας είναι και η ΕΛΑΣ.

Ληστείες πρατηρίων καυσίμων.

Δυο ένοπλες ληστείες σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε βενζινάδικα στην Αθήνα. Η πρώτη έγινε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Ελληνικό, όπου δυο άγνωστοι με την απειλή καραμπίνας απέσπασαν από τον υπάλληλο πρατηρίου της "Μπι-Πι" 150.000 δρχ και εξαφανίστηκαν. Η άλλη ληστεία έγινε στο Βύρωνα, όπου άγνωστος άρπαξε με την απειλή περιστρόφου από τον υπάλληλο της "Ρέβοϊλ" ένα εκατομμύριο δρχ και διέφυγε πεζή.

Νέοι εμπρησμοί αυτοκινήτων στην Αττική.

Νέοι εμπρησμοί σημειώθηκαν και αυτή τη νύχτα στην Αθήνα. Στο Χαλάνδρι πυρπολήθηκε τα ξημερώματα αυτοκίνητο που ανήκει σε αρχιτέκτονα και την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "τρομοκρατικοί πυρήνες". 'Αλλοι εμπρηστές, έβαλαν φωτιά σε ΙΧ που ήταν σταθμευμένο στο Νέο Ηράκλειο, ενώ σε εμπρησμό οφείλεται και μια ακόμη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο γραφείο των καθηγητών του γυμνασίου Δάφνης.

Από αύριο η δημόσια εγγραφή για τις μετοχές του ΟΤΕ.

Αρχίζει από αύριο και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, η δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα για τη διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ. Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν η τιμή και η κατανομή των μετοχών, ενώ την ίδια μέρα θα αρχίσει η διαπραγμάτευσή τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 'Οπως έγινε γνωστό, το εύρος της τιμής εκτείνεται από τις 5.850 δρχ έως τις 6.600 δρχ ανά μετοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδόσφαιρο: Παραμένει πρώτη η ΑΕΚ παρά την ισοπαλία με την Προοδευτική.

Σε απόσταση "αναπνοής" από την κορυφή της βαθμολογίας της Α' εθνικής βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά την εκτός έδρας νίκη του με 3-1 επί του Εθνικού Αστέρα, για την 7η αγωνιστική. Οι ερυθρόλευκοι έχουν 16 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο ΑΕΚ που έχασε βαθμούς μετά την ισοπαλία της με 1- 1 στην Νίκαια, με αντίπαλο την Προοδευτική. Ωστόσο, αύριο ο Παναθηναϊκός, που έχει 15 βαθμούς, θα έχει τη μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί μόνος στην κορυφή, καθώς υποδέχεται την Καβάλα. Επίσης, σε άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Ηρακλής-Ιωνικός 2-1, ΟΦΗ-Πανελευσινιακός 3-0, Πανηλειακός- Απόλλων 3-1, Σκόντα Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-1 και χθες: Εθνικός-'Αρης 1- 1.

Καλαθοσφαίριση: Μόνος αήττητος ο ΠΑΟ.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον η μόνη αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης, αφού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 6η ημέρα της διοργάνωσης, επικράτησε με άνεση στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας, με 81-60 του ΠΑΟΚ. Νωρίτερα και μετά από συναρπαστικό αγώνα που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός νίκησε στην Πάτρα τον Απόλλωνα με 76-71. Χθες, ο 'Αρης πέτυχε μεγάλη νίκη με 86-73 επί της ΑΕΚ στο Αλεξάνδρειο. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα αποτελέσματα: Περιστέρι-Σπόρτιγκ 91-71, Νήαρ Ηστ-Παπάγου 81-76, Μαρούσι-Ηρακλής 82-64, και Πανιώνιος-Ηράκλειο 77-67.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 284,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 173,39, το γαλλικό φράγκο προς 51,72, τη λίρα Αγγλίας προς 482,22, το ελβετικό φράγκο προς 212,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,83, τη λίρα Κύπρου προς 585,51 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 341,30 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα βροχής το απόγευμα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 23 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά αναμένεται αύριο στην Αττική με πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 15 έως 23 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 October 1998 - 19:00:09 UTC