Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 28/10/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.
- Νέα φραστική πρόκληση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.
- Στο αμπάρι ενός ψαροκάϊκου ανοικτά των Χανίων βρέθηκαν 263 ιρακινοί λαθρομετανάστες.
- Στον ανακριτή αύριο δύο με την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκων.
- Σκληρή γλώσσα Κώστα Καραμανλή κατά των εσωκομματικών αντιπάλων.
- Αύριο αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής για το εάν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
- Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Αχαρνών.
- Νέο τραγικό δυστύχημα σε αφύλακτη διάβαση στις Φέρες Εβρου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τη μαθητική στην Αθήνα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ.

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και την καθιερωμένη μαθητική στην Αθήνα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ. Οι ιστορικοί επέτειοι πρέπει ν'αναταράσσουν τη μνήμη του Εθνους και να ενισχύουν τα πατριωτικά αισθήματα, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η ενότητα λαού και στρατού αποτελούν την καλύτερη θωράκιση για αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Νέα φραστική πρόκληση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Με δριμύτατη επίθεση κατά της Ελλάδος, απάντησε η Τουρκία στο μνημόνιο που διένειμε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στους Ευρωπαίους ομολόγους του, για τα ελληνοτουρκικά και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Η Αγκυρα κάνει λόγο για εχθρική στάση της Ελλάδος προς την Τουρκία, επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της περί ελληνικής βοήθειας στους Κούρδους αντάρτες και αναδιατυπώνει τις θέσεις της για το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη μειονότητα της Θράκης.

Στο αμπάρι ενός ψαροκάϊκου ανοικτά των Χανίων βρέθηκαν 263 ιρακινοί λαθρομετανάστες.

Στοιβαγμένοι στο αμπάρι ενός 25μετρου ξύλινου ψαροκάϊκου, ήταν 263 Ιρακινοί λαθρομετανάστες, μεταξύ των οποίων 123 παιδιά. Το πλοίο εντοπίσθηκε ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων, από ελληνικό αλιευτικό, το οποίο ειδοποίησε τις λιμενικές αρχές, που έσπευσαν αμέσως επί τόπου. Οι λαθρομετανάστες και οι δύο Σύριοι δουλέμποροι θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Στον ανακριτή αύριο δύο με την κατηγορία αποπλάνησης ανηλίκων.

Δύο υποθέσεις βιασμών ανηλίκων θα απασχολήσουν αύριο τις ανακριτικές αρχές. Στις Σέρρες απολογείται ο 37χρονος παντοπώλης Λευτέρης Θεοδωρίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 11χρονου αγοριού με νοητική αναπηρία. Στην Αθήνα θα απολογηθεί ο 55χρονος προπονητής της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας, Γιώργος Χατζηαθανασίου, που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση 15χρονου αθλητή.

Σκληρή γλώσσα Κώστα Καραμανλή κατά των εσωκομματικών αντιπάλων.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους εσωκομματικούς του αντιπάλους ότι στην πορεία του κόμματος προς την εξουσία δεν πρόκεται να αναχθεί αμισβητήσεις, απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ Κωστας Καραμανλής, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Αύριο αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής για το εάν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συνεδριάζουν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής προκειμένου να πάρουν οριστικές αποφάσεις αν θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 5 και 6 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο σύστημα εφημεριών.

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Αχαρνών.

Ενα πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Αχαρνών ήταν ο σημερινός στόχος των ληστών. Οι δράστες με την απειλή όπλων πήραν από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου 700 χιλιάδες δρχ και διέφυγαν με ΙΧ.

Νέο τραγικό δυστύχημα σε αφύλακτη διάβαση στις Φέρες Εβρου.

Και νέο δυστύχημα, το τρίτο τις τελευταίες μέρες, σημειώθηκε σε αφύλακτη σιδηροδρομική διάβαση. Ο 47χρονος οδηγός ταξί Γρηγόρης Μπαζής έχασε τη ζωή του, όταν στην προσπάθειά του να περάσει αφύλακτη διάβαση στην περιοχή Φερών Εβρου, δεν αντελήφθη τη διερχόμενη αμαξοστοιχία του ΟΣΕ και κατέπεσε επάνω στη μηχανή της.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 7η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Νήαρ Ηστ 94- 63 Παπάγου-Μαρούσι 74-78 Ηρακλής-Απόλλων 88-67 Ολυμπιακός-Περιστέρι 80-66. Σπόρτιγκ-Πανιώνιος 77-65 και χθες: Ηράκλειο-Αρης 51- 63

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,77, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 477,61, ελβετικό φράγκο προς 210,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,44, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,06, τη λίρα Κύπρου προς 585,61 και την ECU προς 339,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά και τη Μακεδονία, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 19 βαθμούς στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 23 και στο Αιγαίο 10 με 22 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 22 και 3 με 19 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 28 October 1998 - 19:00:09 UTC