Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση.
- Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Τσοχατζόπουλος.
- Το ενδιαφέρον στα τραπεζικά επιτόκια.
- Επεισόδιο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού προκάλεσε τουρκικό πλοίο.
- Στο αυτόφωρο αύριο 16 οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
- Βαρειές κατηγορίες εναντίον του 17χρονου που σκότωσε δύο Αλβανούς.
- Δύο οργανώσεις διεκδικούν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.
- Συνελήφθη η Ουκρανέζα, που δραπέτευσε από αστυνομικό τμήμα.
- Αρχισε σήμερα η αναδάσωση του Υμηττού και της Πεντέλης.
- Πανεπιστημιακή διάκριση σε ομογενή βουλευτή της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου στην κυβέρνηση.

Με ομιλία του πρωθυπουργού άρχισε το απόγευμα στη βουλή, η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης για το προσεχές διάστημα, που είναι η ένταξη στην ΟΝΕ, η ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή σκηνή και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής. Σύσσωμη η αντιπολίτευση αναμένεται να ασκήσει αυστηρή κριτική στο σύνολο σχεδόν της κυβερνητικής πολιτικής. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο Τσοχατζόπουλος.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνεντευξή του στο ΒΗΜΑ τονίζει ότι σήμερα δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και πάλι την ηγεσία του κόμματος. Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από τον ανασχηματισμό ο υπουργός εθνικής άμυνας απάντησε: Νομίζω ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δηλώνει ακόμη το θα ζητήσει ιδεολογικό συνέδριο, γιατί το μισό ΠΑΣΟΚ δεν συμμετέχει.

Το ενδιαφέρον στα τραπεζικά επιτόκια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αυτή την εβδομάδα η αντίδραση των τραπεζών στην κίνηση της Πίστεως και της Πειραιώς να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων χορηγήσεων από μία μέχρι 2,5 μονάδες. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο τί θα πράξουν οι άλλες μεγάλες τράπεζες και κυρίως η Τράπεζα της Ελλάδος, εάν και πόσο θα προχωρήσει στη μείωση του επιτοκίου παρέμβασης. Πάντως εντός της εβδομάδος αναμένεται και η ανακοίνωση του πληθωρισμού, ο οποίος σύμφωνα μέ όλα τα στοιχεία από το 5,2 που ήταν το Σεπτέμβριο θα πέσει στον Οκτώβριο στο 4,8 ή και 4,7%, γεγονός που αναμένεται να παρασύρει αναγκαστικά και τα επιτόκια.

Επεισόδιο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού προκάλεσε τουρκικό πλοίο.

Επεισόδιο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού προκάλεσε τουρκική ακταιωρός. Το αλιευτικό "Παναγία Λήμνος" ψάρευε στα διεθνή ύδατα, 11,5 μίλια από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όταν η τουρκική ακταιωρός πλησίασε τους έλληνες ψαράδες, και άρχισε να τους καταβρέχει με καυτό νερό, ενώ στη συνέχεια έρριξε προειδοποιητικές βολές, όταν το ελληνικό αλιευτικό δεν άλλαξε πορεία.

Στο αυτόφωρο αύριο 16 οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.

Επεισόδιο σε βάρος ελληνικού αλιευτικού προκάλεσε τουρκικό πλοίο. Με σωρεία κατηγοριών σε βάρος τους παραπέμπονται να δικαστούν αύριο στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, οι 16 οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, που συνελήφθησαν χθες μετά τον επεισοδιακό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο οποίος τελικά διακόπηκε με απόφαση του διαιτητή.

Βαρειές κατηγορίες εναντίον του 17χρονου που σκότωσε δύο Αλβανούς.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον ενός 17χρονου, ο οποίος με την καραμπίνα του πατέρα του, σκότωσε στο χωριό Ασπρόκαμπος Κορινθίας, δύο αλβανούς, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν κλέψει το σπίτι του.

Δύο οργανώσεις διεκδικούν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση.

Δύο οργανώσεις διεκδικούν τελικά την ευθύνη για τη χθεσινή βομβιστική επίθεση, με εμπρηστικό μηχανισμό από γκαζάκια, στον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας επί της οδού Πατησίων 14 στην Ομόνοια, όπου στεγάζονται τα γραφεία πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Την ευθύνη ανέλαβαν με τηλεφωνήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οργανώσεις "Απελευθερωτικός Αγώνας" και "Αυτόνομοι Πυρήνες Εξεγερτικής δράσης".

Συνελήφθη η Ουκρανέζα, που δραπέτευσε από αστυνομικό τμήμα.

Ενα 24ωρο μετά την απόδρασή της από αστυνομικό τμήμα του Πειραιά, συνελήφθη τελικά η νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, η οποία είχε συλληφθεί σε μπάρ, γιατί εργαζόταν ως γκαρσόνα χωρίς άδεια παραμονής. Την Ουκρανή συνέλαβε ο ίδιος ο αστυφύλακας που ήταν υπεύθυνος για τη φυλαξή της, Αντώνης Καραμπέκιος.

Αρχισε σήμερα η αναδάσωση του Υμηττού και της Πεντέλης.

Αρχισε σήμερα η μεγάλη επιχείρηση αναδάσωσης του Υμηττού και της Πεντέλης, περιοχές που είχαν καεί στις μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Στο πρόγραμμα αναδάσωσης, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, παίρνουν μέρος πάνω από 2.000 άτομα και θα φυτευθούν περισσότερα από 100.000 δενδρίλια.

Πανεπιστημιακή διάκριση σε ομογενή βουλευτή της Αυστραλίας.

Το πανεπιστήμιο Λα Τρομπ της Μελβούρνης ανακήρυξε τον ομογενή, πολιτειακό βουλευτή του Εργατικού κόμματος, Δημήτρη Δόλλη, καθηγητή Διεθνών Σχέσεων. Ο ομογενής πολιτικός, ο οποίος μετανάστευσε στην Αυστραλία, απο την Καστοριά, σε νεαρή ηλικία μαζί με την οικογένειά του, είναι σκιώδης υπουργός Χωροταξίας της πολιτειακής αντιπολίτευσης έχει διατελέσει και υπαρχηγός του Εργατικού κόμματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με σημαντικές εκτός έδρας νίκες της Ξάνθης επί του φιλόδοξου Ιωνικού με 1-0, του Πανηλειακού επί του Πανελευσινιακού με 2-1 και εύκολη επικράτηση στη Νέα Φιλαδέλφεια της ΑΕΚ επί του Εθνικού Αστέρα με 3-1, συνεχίστηκε η το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α'εθνικής. Στους άλλους αγώνες της 8ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καβάλα-Εθνικός 3-0, Βέροια-ΟΦΗ 0-0, Απόλλων-Προοδευτική 2-2 και Αρης-Ηρακλής 2-1. Το Σάββατο ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο, ενώ στην Τούμπα διεκόπη στο 81` ο αγώνας ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού λόγω επεισοδίων.

Στα δικαστήρια, όπου θα προσφύγει ο ΠΑΟΚ, θα συνεχιστεί το επεισοδιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, καθώς η απαράδεκτη διαιτησία του Παπαπέτρου τίναξε τον αγώνα στον αέρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας και να τραυματιστούν 15 άτομα. Ο ΠΑΟΚ θα ζητήσει την επανάληψη του αγώνα και τη διαγραφή του διαιτητή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 172,63, γαλλικό φράγκο προς 51,51, λίρα Αγγλίας προς 478,67, ελβετικό φράγκο προς 211,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 244,04, τη λίρα Κύπρου προς 582,71 και την ECU προς 339,45 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Προσκαιρες βροχές θα σημειωθούν αύριο στη Δυτική Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η Θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 9 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στο Αιγαίο 15 με 24 βαθμούς Κεσλίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 16 με 22 και 9 με 17 βαθμούς αντίστοιχα θα εχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 1 November 1998 - 19:00:10 UTC