Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ποινικές διώξεις κατά 16 ατόμων για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ.
- Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.
- Δεν υπάρχει σκέψη για ανασύνθεση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Παραπέμπεται στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης Ζακύνθου.
- Αντιδράσεις προκάλεσε η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ΟΑ.
- Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών παρέσχε η κυβέρνηση.
- Αγνωστοι λεηλάτησαν τη νύχτα ιερό ναό στην πλατεία Μοναστηρακίου.
- Εκδήλωση της ομογένειας στην Οττάβα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ποινικές διώξεις κατά 16 ατόμων για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ.

Ποινικές διώξεις για σειρά αδικημάτων ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την εισαγγελία κατά 16 προσώπων, αστυνομικών και ιδιωτών για τη γνωστή υπόθεση διαφθοράς στην ΕΛΑΣ. Μεταξύ αυτών που ασκήθηκε δίωξη είναι ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, του πρώην διοικητή της ασφάλειας και του συμβούλου του πρώην υπουργού δημόσιας τάξης Γιώργου Ρωμαίου, καθώς και σε ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, σε αστυνομικούς και σε ιδιώτες.

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή.

Με την ονομαστική φανερή ψηφοφορία, που δεν θα κρύβει εκπλήξεις, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση στη βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ζητεί τη μέγιστη πολιτική στήριξη κατά την αποψινή ψηφοφορία στη βουλή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι η στήριξη αυτή είναι δεδομένη και απαραίτητη για να προσεγγίσει η χώρα τους στόχους της και να πορευτεί η κυβέρνηση αταλάντευτα και αδιατάραχτα σε υπονομεύσεις και εμπόδια.

Δεν υπάρχει σκέψη για ανασύνθεση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει σκέψη για ανασύνθεση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη συνεργασία που είχε με τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο. Ο κ.Σκανδαλίδης ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του ΠΑΣΟΚ και το απόγευμα της ίδιας μέρας το Εκτελεστικό Γραφείο για να εγκρίνει την εισήγηση που θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής.

Παραπέμπεται στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο μητροπολίτης Ζακύνθου.

Στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραπέμψει το μητροπολίτη Ζακύνθου η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Ο ιεράρχης Ζακύνθου παραπέμπεται να δικαστεί για τη γνωστή συνέντευξη του στο περιοδικό Πεντχάουζ, όπου είχε ταχθεί υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων και της θανατικής ποινής για τους εμπόρους ναρκωτικών. Οι απόψεις αυτές, εκτιμήθηκε ότι έρχονται σε αντίθεση με το δόγμα της Εκκλησίας.

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ΟΑ.

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών, περί αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή, για τη διάθεση περίπου 20% της Ολυμπιακής Αεροπορίας και το μάνατζμεντ της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή δυναμιτίζει την εξυγίανση και την ανάκτηση της εμπορικής αξιοπιοστίας της εταιρίας. Για μυστική διπλωματία της κυβέρνησης που δεν παρέχει καμιά εγγύηση για το μέλλον της Ολυμπιακής κάνει λόγο η ΝΔ.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών παρέσχε η κυβέρνηση.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εξωτερικών παρέσχε η κυβέρνηση για το συμβάν στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου. Οι δηλώσεις του κ.Πάγκαλου ήταν σαφείς, ότι υπέρτερη όλων είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι δεν μπορούν να αισθάνονται ως υποζύγια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αγνωστοι λεηλάτησαν τη νύχτα ιερό ναό στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Αγνωστοι λεηλάτησαν τη νύχτα τον ιερό ναό της Κοιμίσεως Θεοτόκου στην πλατεία Μοναστηρακίου. Οι δράστες παραβίασαν τη ξύλινη είσοδο του ναού με λοστό και αφού εισέβαλαν στο εσωτερικό του έσπασαν σχεδόν τα πάντα και άρπαξαν ότι πολυτιμότερο βρήκαν. Οπως δήλωσε ο πάτερ Μιχαήλ απο τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες άρπαξαν τρείς επίχρυσους σταυρούς, περίπου 60.000 δραχμές απο το παγκάρι, ένα επιστήθιο Αρχιμανδρίτη και άλλα αντικείμενα.

Εκδήλωση της ομογένειας στην Οττάβα.

Στο πλαίσιο της εγρήγορσης της ελληνικής κοινής γνώμης στον Καναδά, προκειμένου η ελληνική παροικία στην ευρύτητά της να αντιδράσει άμεσα και δυναμικά στην πιθανολογούμενη πώληση πυρηνικών αντιδραστήρων τύπου "Καντού" από την καναδική κυβέρνηση στην τουρκική, οργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσσο σε συνεργασία με την ελληνική κοινότητα της Οττάβα μία ενημερωτική συνάντηση. Ο Ελληνας πρέσβης Ιωάννης Θωμόγλου έδωσε τη θέση της Ελλάδας σχετικά με τους περιβαλλοντικούς και στρατιωτικούς κινδύνους μιας πιθανής εγκατάστασης του πυρηνικού εργοστασίου στην Τουρκία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν κατάφερε η ΑΕΚ να συνεχίσει το σερί των επιτυχημένων εμφανίσεων της στο Κύπελλο Σαπόρτα. Οι κιτρινόμαυροι σε αγώνα για την 6η ημέρα που έγινε στην Ουγγαρία (Δ' Ομιλος), ηττήθηκαν με 78-76 από την Πακς και έτσι έσπασε το σερί "5 στα 5" που είχαν δημιουργήσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, η Πακς, που προηγήθηκε στο ημίχρονο με διαφορά πέντε πόντων (38-33), πέτυχε την πρώτη της νίκη στον Δ` Ομιλο.

Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, αποφάσισε να μην συμπεριλάβει τον Βασίλη Τσάρτα στους ποδοσφαιριστές που θα πάρει μαζί του στα Τίρανα γιά τον αγώνα της 18ης Νοεμβρίου με την Αλβανία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του EURO 2000. O ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε δύο ευκαιρίες στον μέσο της Σεβίλης, που ήταν ως γνωστόν "κομμένος" από τον προκάτοχό του Πολυχρονίου όμως φαίνεται ότι δεν ικανοποιήθηκε από τις εμφανίσεις του στα παιχνίδια με την Σλοβενία και την Γεωργία.

Ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού Παπαπέτρου, που με τις αποφάσεις του έβαλε πάλι σε περιπέτειες το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο, παραπέμφθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή Διαιτησίας, όπως και ο επόπτης Βλάχος, ενώ ο Φεσσόπουλος κόβεται προσωρινά από τους πίνακες... μέχρι να χάσει τα παραπανίσια κιλά του...

"Περιμένουμε το θετικό αποτέλεσμα. Εχουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν αισιόδοξους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποτιμούμε τον Αγιαξ", δήλωσε ο Μπάγιεβιτς σήμερα για τον αυριανό αγώνα στο Αμστερνταμ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ίδιος, επεσήμανε ότι το ματς είναι καθοριστικό και για τις δύο ομάδες, όμως επειδή ο Αγιαξ είναι με την πλάτη στον τοίχο θα παλέψει με νύχια και με δόντια για τους τρεις βαθμούς.

Μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του στο αυριανό παιχνίδι με τη Λανς, για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Δανιήλ τόνισε η ομάδα του έχει τη δυνατότητα να νικήσει την πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώ είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που θα έχει στη διαθεσή του τους Βαζέχα, Μιλόγεβιτς, Λαγωνικάκη και φυσικά τη συμπαράσταση του κόσμου. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λανς, που ήρθε σήμερα στην Αθήνα, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να νικήσει μέσα στο ΟΑΚΑ, ενώ και χαρακτήρισε και την ισοπαλία ως θετικό αποτέλεσμα.

Ακόμα ψάχνει τον τρόπο ο Μελισσανίδης για να φέρει στην ομάδα του τον Ιορντανέσκου και να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συναντήσεις, αλλά δεν έγινε γνωστό τι συζητήθηκε. Πάντως, σύμφωνα με πηγές, ο ομοσπονδιακός τεχνικός πρότεινε, για φέτος τουλάχιστον, τον Ντουμιτρίου, που ήταν συνεργάτης του στο παρελθόν στην Στεάουα, ενώ πέρσι ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,65 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,78, γαλλικό φράγκο προς 50,94, λίρα Αγγλίας προς 469,92, ελβετικό φράγκο προς 209,22, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,96, τη λίρα Κύπρου προς 576,11 και την ECU προς 335,14 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή μεγάλη άνοδο. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2273,28 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,71%. Η αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 62,8 δισ. δρχ, ενδεικτικό του ότι η προσφορά απορροφήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της απο τη ζήτηση. Με πτώση 2,50% έκλεισε ο δείκτης Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα με πιθανή βροχή στα δυτικά. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 26 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 15 με 25 και 12 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 3 November 1998 - 20:00:09 UTC