Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
- Αβάσιμα τα σενάρια για αναβολή εγκατάστασης των Ες-300 στην Κύπρο δηλώνει η Κληρίδης.
- Συνέδριο ογκολογίας στην Αθήνα.
- Σύστημα φορολογίας αυτοκινήτων.
- Τιμές για πιλότους που έπεσαν στο καθήκον.
- Σταθμός ενημέρωσης για ασθενείς με Εϊτζ στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλιαγμένη, με δευτερομιλία του Κώστα Σημίτη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν δέχεται τον όρο εσωκομματική αντιπολίτευση και έκανε λόγο για στρατηγική της νίκης που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να έχει νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές και να πετύχει το στόχο της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Τόνισε επίσης ότι δεν θα γίνουν παρά μικρές αλλαγές στην πολιτική της κυβέρνησης. Νωρίτερα, ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει αναμέτρηση στο συνέδριο.

Αβάσιμα τα σενάρια για αναβολή εγκατάστασης των Ες-300 στην Κύπρο δηλώνει η Κληρίδης.

Παντελώς αβάσιμα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, τα δημοσιεύματα περί αναβολής της εγκατάστασης των πυραύλων S-300. Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης, επεσήμανε οτι η απόφαση που ισχύει για την εγκατάσταση των πυραύλων είναι αυτή που έχει πάρει το Εθνικό συμβούλιο της Κύπρου. Πρόσθεσε ωστόσο, οτι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι εναλλακτικές λύσεις στο διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα.

Συνέδριο ογκολογίας στην Αθήνα.

Για μια συνεχιζόμενη επανάσταση που έχει να κάνει με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων τα οποία έχουν ως στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο, αλλά και την αντιμετώπιση των καρκινικών όγκων, έκαναν λόγο σήμερα οι επιστήμονες στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας που γίνεται στην Αθήνα.

Σύστημα φορολογίας αυτοκινήτων.

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το νέο σύστημα υπολογισμού της φορολογίας των αυτοκινήτων που θα μειώσει τις λιανικές τιμές κατά μέσο όρο 5%. Το νέο σύστημα θα προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και το εφάπαξ πρόσθετου ειδικού τέλους ταξινόμησης.

Τιμές για πιλότους που έπεσαν στο καθήκον.

Παρουσία συγγενών και φίλων, η Πολεμική Αεροπορία τίμησε σήμερα στη βάση της Δεκέλειας, τους αεροπόρους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος.

Σταθμός ενημέρωσης για ασθενείς με Εϊτζ στη Θεσσαλονίκη.

Αφού ξεπεράστηκαν τα εμπόδια και οι αντιρρήσεις των κατοίκων, αρχίζει τελικά μεθαύριο Δευτέρα, τη λειτουργία του, ο σταθμός ενημέρωσης για ασθενείς του Εϊτζ, στην περιοχή της Ξηροκρήνης του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική νίκη με 2-1, πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, στον πρώτο αγώνα της 9ης αγωνιστικής της Α' εθνικής κατηγορίας. Και τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ πέτυχε ο Ολιβάρες (στο 63ο λεπτό με πέναλτυ, και στο 71ο λεπτό με πλασέ) ενώ είχε προηγηθεί η ΑΕΚ, στο 40ό λεπτό, με πλασέ του Ντέμη Νικολαϊδη.

Στην καλαθοσφαίριση, και για την 9η αγωνιστική της Α1 κατηγορίας, ο 'Αρης πέτυχε σπουδαία νίκη στο Περιστέρι επί της τοπικής ομάδας με 85-68, ενώ η ΑΕΚ πέτυχε δύσκολη νίκη στο ΟΑΚΑ επί του Αμαρουσίου με 85-81. Εξάλλου, ο Παπάγου έχασε στην έδρα του από την Ηρακλή με 68-77 ενώ το Ηράκλειο επιβλήθηκε της Νήαρ Ηστ με 80-76. Αύριο, αναμετρώνται ο ΠΑΟΚ με τον Απόλλωνα Πατρών, ο Ολυμπιακός με τον Πανιώνιο, και ο Σπόρτιγκ με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 283,53 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 170,90, το γαλλικό φράγκο προς 50,94, τη λίρα Αγγλίας προς 471,24, το ελβετικό φράγκο προς 207,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,84, τη λίρα Κύπρου προς 576,80 και την Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 335,21 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αλλάζει από αύριο ο καιρός, ο οποίος σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα είναι βροχερός, ενώ στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 20 βαθμούς. Στην Αθήνα το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 15.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 7 November 1998 - 22:23:04 UTC