Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
- Από το 1999 και βλέπουμε για την απόσυρση των αυτοκινήτων.
- Απεργούν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.
- Θετικά τα σχόλια των βιομηχάνων για τον προϋπολογισμό.
- Κυκλοφοριακό χάος σήμερα στην Αθήνα από την πρώτη γερή νεροποντή.
- Συμπλοκή αστυνομικών με Αλβανούς στο κέντρο της Πάτρας.
- Με τον Κ.Σημίτη συναντήθηκε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.
- Εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια της ελληνικής κοινότητας στη Βενετία.
- Ομιλία Ε.Βενιζέλου σε απόδημους στο Σίδνεϊ.
- Νέα εταιρία στο χώρο της ασφάλισης υγείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πανσπουδαστικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Με το πανσπουδαστικό συλλατήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, συνεχίσθηκε η αναταραχή στο χώρο της παιδείας, με αφορμή τα μέτρα Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ τόνισε ότι η μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που έχει αρχίσει εδώ και ένα χρόνο είναι ανάγκη των καιρών. Προχωρεί και θα προχωρήσει παρά το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες τομές αντιμετωπίσουν αντιδράσεις και προβληματισμούς.

Από το 1999 και βλέπουμε για την απόσυρση των αυτοκινήτων.

Από το 1999 και μετά η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα της απόσυρσης των αυτοκινήτων, δήλωσε στη βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας πως το ζήτημα αυτό δεν απασχολεί τώρα την κυβέρνηση. Αναφερόμενος στη μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων ο κ.Δρυς τόνισε ότι στόχος του μέτρου είναι να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές να αγοράσουν ΙΧ αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και να μειωθεί η ηλικία του στόλου που είναι στα 11,5 χρόνια, έναντι 6,5 στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Απεργούν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία θα εξυπηρετούν μόνο επείγοντα περιστατικά, λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχει εξαγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν εξάωρη στάση εργασίας, ενώ οι ειδικευόμενοι συνεχίζουν την τριήμερη απεργία τους.

Θετικά τα σχόλια των βιομηχάνων για τον προϋπολογισμό.

Θετικά ήταν σε γενικές γραμμές τα σχόλια των βιομηχάνων για τον προϋπολογισμό, στόχος του οποίου όπως τόνισαν, είναι η σύγκλιση της οικονομίας και η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Ο ΣΕΒ παρατηρεί ότι η πολιτική αυτή θα πρέπει να εφαρμοστεί με συνέπεια χωρίς αποκλίσεις, και υπογραμμίζει ότι το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ θα πρέπει να συνοδευτεί με την περαιτέρω εξυγίανσή τους.

Κυκλοφοριακό χάος σήμερα στην Αθήνα από την πρώτη γερή νεροποντή.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κατολισθήσεις στην Πεντέλη, σβηστά φανάρια και κυκλοφοριακό χάος, ήταν τα βασικά στοιχεία που συνέθεσαν την εικόνα της Αθήνας, μετά την πρώτη γερή νοροποντή. Το πρόβλημα για το κοινό ήταν ακόμη εντονότερο, λόγω των στάσεων εργασίας σε τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Και επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, έγινε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν από ενδεχόμενη κακοκαιρία.

Συμπλοκή αστυνομικών με Αλβανούς στο κέντρο της Πάτρας.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Πάτρας από συμπλοκή και ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Αλβανών και αστυνομικών. Πέντε Αλβανοί που επέβαιναν σε κλεμμένο ΙΧ άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 24χρονος Ανδρέας Παλόκας. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις της παρέας, ενώ ο τέταρτος καταζητείται.

Με τον Κ.Σημίτη συναντήθηκε στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας είχε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Παντελί Μάικο, που βρίσκεται στην Αθήνα για 24ωρη επίσκεψη. Ο κ.Μάικο είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν το δάνειο των 20 δις δρχ που έχει υποσχεθεί η Ελλάδα στην Αλβανία, καθώς και θέματα που αφορούν τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια της ελληνικής κοινότητας στη Βενετία.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα κορυφοθούν το επόμενο τριήμερο οι εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας στη Βενετία, που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Απρίλιο και έχουν διοργανώσει η Ελληνική Κοινότητα, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Βενετίας, το Ινστιτούτο Βυζαντινών Μελετών και το ελληνικό προξενείο της πόλης. Ο κ.Στεφανόπουλος, που θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθούν το Ινστιτούτο Βυζαντινών και μεταβυζαντινών σπουδών και τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη, ενώ θα παρακαθήσουν σε γεύμα που θα παραθέσει η ελληνική κοινότητα της Τεργέστης. Η τελετή του εορτασμού των 500 ετών της ελληνικής κοινότητας στη Βενετία θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή.

Ομιλία Ε.Βενιζέλου σε απόδημους στο Σίδνεϊ.

Για τη σπουδαιότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού Ε.Βενιζέλος σε εκατοντάδες ομογενείς του Σίδνεϊ, σε δεξίωση που έδωσε προς τιμήν του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην πολιτειακή βιβλιοθήκη της Νέας Νοτίου Ουαλίας. Ο κ.Βενιζέλος χαρακτήρισε τον απόδημο Ελληνισμό αγωγό που μεταδίδει τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ είχε και συνάντηση με ον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Στυλιανό, από τον οποίο ενημερώθηκε για τα επιτεύγματα της Εκκλησίας και της ομογένειας.

Νέα εταιρία στο χώρο της ασφάλισης υγείας.

Στο χώρο της ασφάλισης υγείας επεκτείνει τις δραστηριοτητές του ο Ομιλος Επιχειρήσεων Γ.Αποστολόπουλου. Ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Αποστολόπουλος ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρίας "Λα Βι Ασουράνς", η οποία θα δραστηριοποιείται στην ασφαλιστική αγορά με επίκεντρο την παροχή ασφαλειών υγείας. Βασικό προϊόν της νέας εταιρίας θα είναι το "Λα Βι Χελθ", το οποίο μεταξύ άλλων θα προσφέρει στους ασφαλισμένους,με πλήρη κάλυψη δαπανών, απεριόριστο αριθμό ιατρικών επισκέψεων όλο το χρόνο στα εξωτερικά ιατρεία του ομίλου, απεριόριστο αριθμό ιατρικών και διαγνωστικών εξετάσεων, πλήρες τσεκ απ για όλους και απεριόριστη νοσοκομειακή κάλυψη. Στον όμιλο Εταιριών Αποστολόπουλου ανήκουν έξι σύγχρονες νοσηλευτικές και διαγνωστικές μονάδες, οι οποίες στα τέλη του έτους θα έχουν δυναμικότητα 1.100 κλινών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία ακόμη μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσεως Βαρών, που διεξάγεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Δύο από αυτά, τα πήρε ο Γιώργος Τζελίλης, ο οποίος ήταν δεύτερος στο σύνολο των 69 κιλών και τρίτος στο αρασέ, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Βαλέριος Λεωνίδης ήταν τρίτος στο ζετέ. Ο Τζελίλης σήκωσε 155 κιλά στο αρασέ και 340 στο σύνολο όπου πήρε την τρίτη θέση, ενώ στο ζετέ έμεινε τέταρτος με 185 κιλά. Ο Λεωνίδης έμεινε 7ος στο αρασέ με 150 κιλά, ενώ πήρε την τρίτη θέση στο ζετέ και 185 κιλά και ήταν πέμπτος στο σύνολο με 335 κιλά.

Την διαδικασία των πέναλτι χρειάσθηκε ο Ιωνικός για να περάσει στους ``30`` του κυπέλλου. Η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε με 4-3 στον Βόλο του τοπικού Ολυμπιακού, ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1. Στους άλλους σημερινούς αγώνες ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΟΑΚΑ 4-2 του Αιγάλεω, ενώ ο ΟΦΗ νίκησε 3-1 στη Δόξα τον Βύρωνα.

Δύο χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο Ολυμπιονίκης μας της Ενόργανης Γυμναστικής, Ιωάννης Μελισσανίδης, στο διεθνές μίτινγκ, που διεξήχθη στο Ελσίνκι. Ο πρωταθλητής μας πήρε την πρώτη θέση στο άλμα με 9.45 βαθμούς και στις ασκήσεις εδάφους με 9.75 βαθμούς. Στο ίδιο μίτινγκ, ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατετάγη τρίτος στους κρίκους με 9.55 βαθμούς και τέταρτος στο δίζυγο με 8.80 βαθμούς.

Ευθύνες αποδίδει ο αθλητικός δικαστής Δημήτρης Σπύρου στον Πανιώνιο, για τη διακοπή του αγώνα του με τον ΟΦΗ, στο 28', λόγω της έλλειψης επαρκούς φωτισμού στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο αθλητικός δικαστής καλεί σε απολογία τον Πανιώνιο, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα κάλεσε και τον ΟΦΗ, για να εκθέσει τις απόψεις του.

Χωρίς τον Ρούμπεν Πάτερσον θα αγωνιστεί η ΑΕΚ το Σάββατο στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα. Ο Αμερικανός φόργουορντ συνεχίζει να ακολουθεί θεραπευτική αγωγή για το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει στον αριστερό αγκώνα και το οποίο τον υποχρέωσε να παίξει μόλις επτά λεπτά στο ματς του Κυπέλλου Σαπόρτα με την Τόπο Ελσίνκι.

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών αρχίζει αύριο τους αγώνες της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, με στόχο η τρίτη αυτή παρουσία της να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Το εθνικό μας συγκρότημα είχε πάρει την 13η θέση το 1986 στη Γαλλία και την 6η το 1994 στην Αθήνα. Η ελληνική ομάδα μπαίνει αμέσως στα δύσκολα αφού στην πρεμιέρα των αγώνων θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βραζιλίας, την ισχυρότερη ομάδα του Ε' ομίλου, που θα γίνει στο Καβασάκι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,26, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 475,54, ελβετικό φράγκο προς 206,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,19, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,52, τη λίρα Κύπρου προς 573,45 και την ECU προς 334,74 δραχμές.

Καθοδική πορεία ακολούθησαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 2228,94 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,80%. Μικρή βελτίωση παρουσίασε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 44,2 δισ. δρχ. Με άνοδο 0, 51% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχιστούν και αύριο οι βροχές και οι καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 21 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής το βράδυ, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 20 και 8 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 12 November 1998 - 20:00:09 UTC