Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-11-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισαν να δίνουν τις νέες τιμές αυτοκινήτων οι εταιρίες.
- Στο 3% θα ανέλθουν οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους για φέτος.
- Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός.
- Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.
- Θα χορηγηθεί αναδρομικά το επίδομα κινδύνου στους πιλότους ΠΑ.
- Σύσκεψη στη ΝΔ για τον προϋπολογισμό, υπό τον Κ.Καραμανλή.
- Αρχισαν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
- Ταλαιπωρία σήμερα στις συγκοινωνίες και στα δημόσια νοσοκομεία.
- Γιορτάζει ο Ελληνισμός της Βενετίας τα 500 χρόνια παρουσίας τους στην πόλη των Δόγηδων, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισαν να δίνουν τις νέες τιμές αυτοκινήτων οι εταιρίες.

Τις νέες τιμές πώλησης των ΙΧ αυτοκινήτων άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα, οι εταιρίες αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές μερικές εταιρίες περνούν σε γενναίες μειώσεις των τιμών, ενώ άλλες σε μικρότερες και από τις προβλεπόμενες. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, ημέρα όπου άνδρες του ΣΔΟΕ ξεκινούν επισταμένους ελέγχους στην αγορά, για να διαπιστώσουν αν οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα περάσουν κανονικά στον καταναλωτή.

Στο 3% θα ανέλθουν οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους για φέτος.

Στο 3% θα ανέλθουν οι αυξήσεις στους χαμηλοσυνταξιούχους για φέτος. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο οποίος σχολίασε μάλιστα οτι οι χαμηλοσυνταξιούχοι με τις αυξήσεις που θα πάρουν, τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους εργαζομένους. Εντονη ήταν η κριτική του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης, το οποίο την κατηγόρησε οτι συνεχίζει την λιτότητα σε βάρος των μισθωτών και συνταξιούχων.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Δημόσια συγγνώμη για την εγκληματικότητα ορισμένων συμπατριωτών του στη χώρα μας, ζήτησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής, κ.Κακλαμάνη. Η δήλωση τιμά τον κ.Μάϊκο και δείχνει οτι αναγνωρίζει το πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι στις σωστές του διαστάσεις, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο αλβανός πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ.Στεφανόπουλο.

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ.

Αυξημένος ρόλος στην πολιτική διαδικασία για το 5ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να δοθεί στην Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, υπό την προεδρία του προέδρου Κώστα Σημίτη. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί για την πορεία προς το Συνέδριο και στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 4 και 5 Δεκεμβρίου Σύνοδος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Θα χορηγηθεί αναδρομικά το επίδομα κινδύνου στους πιλότους ΠΑ.

Αναδρομικά και από 1ης Ιουλίου 1998 θα χορηγηθεί επίδομα κινδύνου, στους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας. Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Βαρβιτσιώτη. Το επίδομα αυτό αντιστοιχεί στο 20% επί του μισθού των πιλότων.

Σύσκεψη στη ΝΔ για τον προϋπολογισμό, υπό τον Κ.Καραμανλή.

Σύσκεψη με θέμα τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, είχε στη Ρηγίλλης η ΝΔ υπό τον κ.Καραμανλή. Μετά τη σύσκεψη ο εκπρόσωπος του κόμματος κ.Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για πλασματικό προϋπολογισμό, καθώς όπως είπε, οι φόροι μένουν και η σπατάλη συνεχίζεται. Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για τις 15 Δεκεμβρίου, εξήγγειλε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στον προϋπολογισμό.

Αρχισαν οι ετοιμασίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Πυρετώδεις είναι οι ετοιμασίες της πανεπιστημιακής κοινότητας για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο εορτασμός θα αρχίσει την Κυριακή και θα είναι τριήμερος, όπως κάθε χρόνο. Θα ολοκληρωθεί την Τρίτη το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του ιδρύματος, θα ανοίξουν την Κυριακή το πρωί.

Ταλαιπωρία σήμερα στις συγκοινωνίες και στα δημόσια νοσοκομεία.

Ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους ασθενείς των νοσοκομείων της Αττικής, καθώς και εκείνους που χρειάσθηκε να προσφύγουν στα εξωτερικά ιατρεία, εξαιτίας της 6ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Στάση εργασίας όμως πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, τρόλεϊ και πράσινα λεωφορεία.

Γιορτάζει ο Ελληνισμός της Βενετίας τα 500 χρόνια παρουσίας τους στην πόλη των Δόγηδων, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Ο Ελληνισμός της Βενετίας γιορτάζει και θυμάται, καθώς από σήμερα άρχισε η κορύφωση των εκδηλώσεων, που ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, για τα τα 500 χρόνια γόνιμης ύπαρξης της Ελληνικής Κοινότητας Βενετίας, της σημαντικότερης και αρχαιότερης ορθόδοξης ελληνικής κοινότητας της Διασποράς που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη των ελληνικών σπουδών, στη διάσωση της ελληνοβυζαντινής κληρονομιάς και στον αγώνα επιβίωσης και λευτεριάς του ελληνικού έθνους. Τη σπουδαιότητα της συμβολής αυτής του Ελληνισμού της Βενετίας καταδεικνύει η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου. Οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν το μεσημέρι με επίσκεψη των υψηλών επισήμων στο Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών, στο Μουσείο, στη συνέχεια στον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και ολοκληρώθηκαν το βράδυ με την επίσημη υποδοχή των κκ Βαρθολομαίου και Στεφανόπουλου από τον Πατριάρχη της Βενετίας, τον καρδινάλιο Μάρκο Τσε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου. Αύριο θα είναι η μέρα συναντήσεων με τις ιταλικές αρχές, όπου ο δήμαρχος Βενετίας Μάσιμο Κατσιάρι, θα τους υποδεχθεί στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια θα επισκεφθούν τη Μαρκιανή Βιβλιοθήκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα Βόλεϊ των ανδρών, στον πρώτο αγώνα της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, έχασε 3-0 από την αντίστοιχη της Βραζιλίας. Τα σετ 15-6, 15-13, 15-6. Αύριο η εθνική μας θ' αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Βουλγαρίας, ενώ την Κυριακή θα παίξει με την ομάδα της Αλγερίας.

Τέσσερα ακόμη μετάλλια, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα, πρόσθεσε στην συγκομιδή της η χώρα μας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αρσης Βαρών, που διεξάγεται στο Λάχτι της Φιλανδίας. Δύο από αυτά, πήρε ο Γιώργος Τζελίλης, ο οποίος ήταν δεύτερος στο σύνολο των 69 κιλών με 340 κιλά και τρίτος στο αρασέ με 155 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Βαλέριος Λεωνίδης ήταν τρίτος στο ζετέ με 185 κιλά. Ακόμη, ο Βίκτωρας Μήτρου πήρε το χάλκινο στο ζετέ των 77κ. αφού σήκωσε 202,5 κιλά.

Για τις 8 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες και είχε σαν θέμα την ανάδειξη νέας διοίκησης. Η αναβολή δόθηκε επειδή η ENIC πάει στα δικαστήρια την διοίκηση των Λάκη Νικολάου, Πατρίκ Κομνηνού και Γιώργου Λεωντσινίδη, αλλά και τους τοποτηρητές της, για το θέμα της διαχείρισης του γνωστού δανείου των 4,2 δισεκατομμυρίων δραχμών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,17 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,13, γαλλικό φράγκο προς 51,04, λίρα Αγγλίας προς 481,29, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 237,01, τη λίρα Κύπρου προς 578,28 και την ECU προς 337,17 δραχμές.

Επιφυλακτική παρουσιάστηκε σήμερα η αγορά του Χρηματιστηρίου και οι τιμές των μετοχών δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν έως το τέλος τα σημαντικά αρχικά τους κέρδη. Τελικά ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με μικρή άνοδο 0,24% στις 2234,26 μονάδες. Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε και ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 39,1 δισ. δρχ. Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε σήμερα για μετοχές των Εταιριών Λήζινγκ ο δείκτης των οποίων έκλεισε με άνοδο 8%. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών σημείωσε πτώση 0,95%, ενώ η μέση αξία συναλλαγών υποχώρησε στα 41,5 δισ. απο 60,2 δισ. της περασμένης εβδομάδας.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στα ανατολικά και νότια θα είναι ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Σταδιακά πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί, ενώ στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 20 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 18 και 6 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 13 November 1998 - 20:00:10 UTC