Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο.
- Υπουργικό συμβούλιο-κατάρτιση οργανισμών.
- Εληξε η απεργία των τελωνειακών.
- Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-μαθητές.
- Κύπρος-Ποινική δίωξη για κατασκοπεία.
- Αναβολή δίκης ταραξιών Πολυτεχνείου.
- Ποινική δίωξη κατά αστυνομικών.
- Στην Αθήνα αύριο ο πρίγκηπας Κάρολος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Στιβ Χένσον είναι ο δεύτερος παίκτης που τιμωρείται με αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.
- Σε Γκραν Πρι 2 προβιβάζεται το διεθνές μίτινγκ Τσικλητήρεια.
- Μεγάλη νίκη της ομάδας υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης για το κύπελλο πρωταθλητριών,επί της Πεσκάρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο.

Πρόσκαιρη βελτίωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα. Από αύριο, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην Αττική δημιουργήθηκαν χθες από τις καταρρακτώδεις βροχές σοβαρά προβλήματα. Σε πολλά σημεία της Μακεδονίας η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ επετράπη από το πρωί ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Υπουργικό συμβούλιο-κατάρτιση οργανισμών.

Ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να καταρτιστούν οργανισμοί όλων των υπουργείων μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου. Η κατάρτιση πρέπει να γίνει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και τον Απρίλιο να δημοσιευθούν τα σχετικά προεδρικά διατάγματα. Στόχος δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Η ΝΔ σημειώνει ότι η κυβέρνηση θυμήθηκε σε εκλογικά ύποπτο χρόνο τους νέους οργανισμούς.

Εληξε η απεργία των τελωνειακών.

Τα ξημερώματα έληξε η τριήμερη απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων. Ομως, παραμένουν οι τεράστιες ουρές των αυτοκινήτων που έχουν σχηματιστεί στα τελωνεία του Προμαχώνα, των Κήπων και των Ευζώνων, καθώς χρειάζεται αρκετός χρόνος, μέχρι να εκτελωνιστούν τα προϊόντα που μεταφέρουν.

Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση-μαθητές.

Εκστρατεία ενημέρωσης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αρχίζει από την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας. Στις αλλαγές αυτές αντιδρούν οι μαθητές, οι οποίοι χθες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν δύο πορείες. Για αύριο οι μαθητές της Αθήνας, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας και θα ζητήσουν να συναντηθούν με τον κ.Αρσένη.Ο κ.Ρέππας δήλωσε ότι όπου διαπιστώνονται παράνομες πράξεις που συνιστούν παρεμπόδιση της λειτουργίας των σχολείων θα αντιμετωπίζονται αναλόγως.

Κύπρος-Ποινική δίωξη για κατασκοπεία.

Ποινική δίωξη για κατασκοπεία σε βάρος της ασφάλειας της Κύπρου, άσκησε το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, εναντίον των δύο Ισραηλινών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις αρχές του μήνα κοντά σε στρατιωτική βάση του νησιού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο συλληφθέντες συνέλεγαν πληροφορίες για την άμυνα της χώρας, τις κατέγραφαν και τις διαβίβαζαν σε ξένη χώρα. Παραπέμφθηκαν στο μόνιμο κακουργιοδικείο το οποίο θα συνέλθει στις 8 Δεκεμβρίου στη Λάρνακα.

Αναβολή δίκης ταραξιών Πολυτεχνείου.

Για τις 27 του μηνός μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκαν στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο οι δίκες και των 89 άλλων ατόμων που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Και οι 89 εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση και οπλοφορία, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους.

Ποινική δίωξη κατά αστυνομικών.

Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μαστροπεία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του αρχιφύλακα της αστυνομίας, Νίκου Παπαδόπουλου και του συνταξιούχου ανθυπαστυνόμου, Θεόδωρου Αθανασόπουλου, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κυψέλη για τα κυκλώματα εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών. Επίσης ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και εναντίον του απόστρατου ταξίαρχου Σπύρου Μπορότη, 59 ετών, για παράνομη λειτουργία γραφείου, με σκοπό τη διευκόλυνση διακίνησης αλλοδαπών.

Στην Αθήνα αύριο ο πρίγκηπας Κάρολος.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος προκειμένου να συμμετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Βρετανία- Ελλάδα" που οργανώνουν η βρετανική πρεσβεία και το βρετανικό συμβούλιο. Ο Κάρολος κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιθανόν να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Τη Δευτέρα, θα επισκεφθεί το δημαρχείο Αθηνών και θα τιμηθεί με το μετάλιο της πόλης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Στιβ Χένσον είναι ο δεύτερος παίκτης που τιμωρείται με αποκλεισμό λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Ο Στιβ Χένσον έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Χοσέ Πικουλίν Ορτίθ, ο οποίος τιμωρείται με αποκλεισμό, λόγω χρήσης απαγορευμένων ουσιών. Στον Αμερικανό πλέι μέικερ του Πανιωνίου, επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού ενός μηνός από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μετά την εξέταση και του 2ου δείγματος.

Σε Γκραν Πρι 2 προβιβάζεται το διεθνές μίτινγκ Τσικλητήρεια.

Σε Γκραν Πρι 2 προβιβάζεται από την IAAF το διεθνές μίτινγκ Τσικλητήρεια, τη διοργάνωση του οποίου έχει αναλάβει ο Πανελλήνιος. Την παραπάνω απόφαση πήρε η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασσικου Αθλητισμού στο Μονακό. Μάλιστα, τα μέλη του συμβουλίου ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της αναβάθμισης του ελληνικού μίτινγκ. Ο Πανελλήνιος θα προτείνει στην IAAF, τη διεξαγωγή του μίτινγκ μια ημέρα αργότερα απ' αυτή που είχε προταθεί, δηλαδή να γίνει 16 Ιουνίου, αντί τις 15 του ίδιου μήνα.

Μεγάλη νίκη της ομάδας υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης για το κύπελλο πρωταθλητριών,επί της Πεσκάρα.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών της Βουλιαγμένης στον ΟΑΚΑ, για το κύπελλο πρωταθλητριών, αφού επικράτησε 7-5 της κατόχου του τίτλου Πεσκάρα. Στον άλλο αγώνα του ομίλου η ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου έκανε την έκπληξη κερδίζοντας 9-6 την ισπανική Καταλούνια. Νίκη, όμως, πέτυχε και ο Ολυμπιακός στο Ανόβερο για το Κύπελλο Κυπελλούχων, αφού επεβλήθη με 8-7 της ρωσικής Σπαρτάκ Βόλγογκραντ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία αναμένεται στη Θράκη, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, με καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Θράκης, αλλά τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια έως ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 18 βαθμούς. Βροχή ή καταιγίδα θα έχει αρχικά στην Αττική,γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί, αλλά θα στραφούν σε βοριάδες και θα εξασθενήσουν, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 9 με 16 βαθμούς.Πρόσκαιρες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 4 με 9 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 21 November 1998 - 8:00:11 UTC