Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε το νέο κύμα κακοκαιρίας.
- Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος το γιό του.
- Στο χορό των 4,5 δισ. του Τζόκερ η χώρα.
- Μαθητές-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.
- Πέθανε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.
- Κύπρος-παραίτηση υπουργού Εσωτερικών.
- Στην Αθήνα το απόγευμα ο Κάρολος.
- Επίσκεψη Τούντζμαν στη χώρα μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον Ηρακλή, σε ματς για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας.
- Οι Ευρωπαίοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο φετινό Ολ Σταρ, επικράτησαν των Αμερικανών με 124-114.
- Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός με απόφαση του ΣΔΟ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα από το νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα. Ηδη, τα πρώτα φαινόμενα της κακοκαιρίας είναι αισθητά στη δυτική χώρα. Το νέο κύμα κακοκαιρίας συνοδεύεται με καταρρακτώδεις βροχές, ισχυρές καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους. Συνεργεία των δήμων και της ΕΥΔΑΠ, συνεχίζουν να καθαρίζουν ρέματα και φρεάτια στο λεκανοπέδιο.

Κυνηγός σκότωσε κατά λάθος το γιό του.

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες στη δασική περιοχή Θυμωνιά του Θεολόγου Θάσου, ο 18χρονος Γιάννης Παναγιώτου, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο του πατέρα του, Παναγιώτη, 44 χρονών, ενώ κυνηγούσαν λαγούς. Σε κάποιο δύσβατο σημείο, ο πατέρας του θύματος παραπάτησε με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει η καραμπίνα και τα σκάγια να βρουν στον πρόσωπο τον 18χρονο γιό του, που ακολουθούσε. Ο πατέρας, προσήχθη στον εισαγγελέα Καβάλας, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τον άφησε ελεύθερο.

Στο χορό των 4,5 δισ. του Τζόκερ η χώρα.

Το αστρονομικό των 4,5 δισεκατομμυρίων δραχμών διεκδικούν εκατομμύρια συμπατριώτες μας στο Τζόκερ. Η κλήρωση θα γίνει στις 9 απόψε, ενώ χθες τα πρακτορεία λόγω της αυξημένης κίνησης έμειναν ανοιχτά έως τα μεσάνυχτα.

Μαθητές-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν προγραμματίσει για σήμερα εκπρόσωποι των φοιτητικών συμβουλίων από τα σχολεία όλης της χώρας και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Γεράσιμο Αρσένη. Για την ερχόμενη Πέμπτη, οι μαθητές της Αθήνας, έχουν εξαγγείλει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Από αύριο ο κ.Αρσένης αρχίζει στα σχολεία εκστρατεία ενημέρωσης για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Πέθανε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.

Σε ηλικία 80 ετών πέθανε χθες έπειτα από μακρά ασθένεια, ο ποιητής του "Κατά Σαδδουκαίων" Μιχάλης Κατσαρός. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι από το Α`Νεκροταφείο. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα μετά τον Β`Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ εξέδωσε ποιητικές συλλογές, οι οποίες μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Ποιήματά του έχουν μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Κύπρος-παραίτηση υπουργού Εσωτερικών.

Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης δεν αποδέχθηκε την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, Ντίνου Μιχαηλίδη. Εναντίον του διατυπώθηκαν κατηγορίες από βουλευτή για αθέμιτο πλουτισμό.

Στην Αθήνα το απόγευμα ο Κάρολος.

Φθάνει το απόγευμα στην Αθήνα, ο πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος, προκειμένου να μετάσχει στις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Βρετανία -Ελλάδα" που οργανώνουν η Βρετανική πρεσβεία και το Βρετανικό συμβούλιο. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιθανόν να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό. Αύριο, θα επισκεφθεί το δημαρχείο Αθηνών, όπου θα τιμηθεί με το μετάλιο της πόλης.

Επίσκεψη Τούντζμαν στη χώρα μας.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει από αύριο ο πρόεδρος της Κροατίας, Φράνιο Τούντζμαν, προσκεκλημένος του προέδρου της Δημοκρατίας. Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων. Κατά τις συνομιλίες αυτές θα εξεταστούν η κατάσταση στη Βαλκανική και οι διμερείς σχέσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον Ηρακλή, σε ματς για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας.

Μετά από ένα αγώνα για γερά νεύρα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον Ηρακλή, σε ματς για την 10η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο ΟΑΚΑ.Σπουδαία νίκη όμως πέτυχε και ο Αρης επί του Ολυμπιακού με 1-0 στο Χαριλάου.Ετσι τώρα, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 25 βαθμούς, ο Ολυμπιακός είναι στην τρίτη θέση με 19, μαζί με την Ξάνθη που έχει ένα αγώνα λιγότερο.Σήμερα θα γίνουν οι αγώνες Εθνικού-Πανιωνίου,ΟΦΗ- Πανηλειακού, Βέροιας- Προοδευτικής,,Καβάλας-Ξάνθης, Πανελευσινιακού-Εθνικού Αστέρα, Απόλλωνα-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ιωνικού.

Οι Ευρωπαίοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, στο φετινό Ολ Σταρ, επικράτησαν των Αμερικανών με 124-114.

Οι Ευρωπαίοι παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, είχαν την τιμητική τους και στο φετινό Ολ Σταρ, που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αθήνας, αφού επικράτησαν των Αμερικανών με 124- 114. Πρώτος σκόρερ των νικητών, ο Αριαν Κόμαζετς που σημείωσε 20 πόντους με έξι εύστοχα σουτ τριών πόντων, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης, αφήνοντας δεύτερο στην σχετική ψηφοφορία τον Δημήτρη Παπανικολάου.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού εξασφάλισε την πρόκρισή της στους ``8`` του κυπέλλου κυπελλούχων, μετά από την εκτός έδρας νίκη της με 10-9 επί της Βάσπο Ανόβερο.``Αγκαλιά`` με την πρόκριση στις ``8`` του Τσάμπιονς καπ της υδατοσφαίρισης βρίσκεται και η Βουλιαγμένη, μετά από τη νίκη της με 8-7 επί της Δυναμό Βουκουρεστίου ενώ το ``εισιτήριο`` για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας εξασφάλισε η Πάτρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,80, λίρα Αγγλίας προς 477,53, ελβετικό φράγκο προς 206,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,52, τη λίρα Κύπρου προς 575,38 και την ECU προς 334,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει σήμερα τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα σύντομα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι πολύ ισχυροί, αλλά από τα δυτικά θα ενισχυθούν σε πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 1 με 9, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Βροχές και καταιγίδες,θα σημειωθούν στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 12 με 16 βαθμούς. Σποραδικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 5 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 22 November 1998 - 8:00:11 UTC