Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχωρεί η κακοκαιρία. Μεγάλες καταστροφές σε πολλούς νομούς.
- Συνάντηση Σημίτη - Αβραμόπουλου για αιτήματα ΟΤΑ.
- Αποφασισμένος δηλώνει ο Κλίντον για επίλυση του Κυπριακού.
- Οχι της Ελλάδας στο πάγωμα των κοινοτικών δαπανών.
- Υπογράφεται η σύμβαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης.
- Μεθαύριο στο ΣτΕ οι προσφυγές εκπαιδευτικών κατά διαγωνισμού ΑΣΕΠ.
- Σάρωσε ο Αγγελόπουλος τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παραμένει προπονητής στο εθνικό μας συγκρότημα ο Ιορντανέσκου.
- Αύριο οι αγώνες Ολυμπιακού- Πόρτο και Δυναμό Κιέβου - Παναθηναικού για το Τσάμπιονς Λίγκ.
- Αναβλήθηκε για μια εβδομάδα ο αγώνας ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Γαλατασαράι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχωρεί η κακοκαιρία. Μεγάλες καταστροφές σε πολλούς νομούς.

Εικόνα καταστροφής παρουσιάζουν πολλοί νομοί της χώρας απο τη χθεσινή καταιγίδα. Η κακοκαιρία, που απο το απόγευμα άρχισε να υποχωρεί, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές κυρίως στα νοτιοδυτικά προάστεια της Αττικής, στο Μαραθώνα, στην Αργολίδα, στην Κόρινθο και στη Φθιώτιδα. Προβλήματα απο τα χιόνια, που έχουν πέσει αντιμετωπίζουν και τα ορεινά χωριά των νομών Φλώρινας, Κοζάνης και Καστοριάς. Στο μεταξύ, εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη του Κυριαζή Καλιοτζίδη, λιπαντή του ρυμουλκού "Αγιος Γεώργιος", στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά χθες.

Συνάντηση Σημίτη - Αβραμόπουλου για αιτήματα ΟΤΑ.

Οι Δήμοι επιμένουν στο αίτημά τους να τους δοθούν 64 δισ. δρχ, που όπως υποστηρίζουν τους ανήκουν και τα παρακρατεί η κυβέρνηση. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι αποφασισμένοι να προβούν σε αυξήσεις δημοτικών τελών πάνω απο τον προβλεπόμενο πληθωρισμό. Το θέμα αυτό, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Αθηναίων και προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Αποφασισμένος δηλώνει ο Κλίντον για επίλυση του Κυπριακού.

Το ίδιο αποφασισμένος να βρεθεί λύση στο Κυπριακό, όπως είναι και στις περιπτώσεις της Μέσης Ανατολής και του Κοσυφοπεδίου, δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, σε επιστολή του προς την ομογενειακή οργάνωση "Εθνική Συντονιστική Προσπάθεια". Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνει την ομογένεια στις ΗΠΑ οτι έχει ήδη ζητήσει απο τον σύμβουλό του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Σάντι Μπέργκερ, να συναντηθεί σύντομα με ηγετικά στελέχη της για να "συζητήσουμε την πορεία εμπρός".

Οχι της Ελλάδας στο πάγωμα των κοινοτικών δαπανών.

Η Ελλάδα, οι υπόλοιπες χώρες της νότιας Ευρώπης και εν μέρει και η Ιρλανδία κατέστησαν σαφές χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Οικονομικών της ΕΕ, ότι δεν αποδέχονται την πρόταση παγώματος των δαπανών του κοινοτικού προυπολογισμού μέχρι το 2006. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε ότι "αν ορισμένοι πιστεύουν πως η επίτευξη της τελικής φάσης της ΟΝΕ θα πρέπει να γίνει στη βάση της απόκλισης και όχι της σύγκλισης των οικονομιών των κρατών μελών, πλανώνται πλάνην οικτράν".

Υπογράφεται η σύμβαση για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί απο τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η σύμβαση για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της εταιρίας, προκειμένου να δουν τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύμβασης. Πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας επεσήμαναν ότι αν η σύμβαση δεν έχει κυρωθεί από τη Βουλή έως το τέλος του χρόνου, τότε θα υπάρξουν προβλήματα στη χρηματοδότηση του έργου απο την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μεθαύριο στο ΣτΕ οι προσφυγές εκπαιδευτικών κατά διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Να απορριφθούν οι προσφυγές των εκπαιδευτικών, που στρέφονται κατά της κατάργησης της επετηρίδας και της καθιέρωσης διαγωνισμού, μέσω του ΑΣΕΠ, για το διορισμό των εκπαιδευτικών, προτείνουν οι εισηγητές του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα μεθαύριο Πέμπτη. Στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, σωματεία αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών από διάφορους νομούς και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

Σάρωσε ο Αγγελόπουλος τα βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Επτά βραβεία - και βέβαια το πρώτο μεγάλο της πρώτης διοργάνωσης απονομής κρατικών βραβείων κινηματογράφου - συγκέντρωσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος και η ήδη βραβευμένη, αλλά και υποψήφια για Οσκαρ ταινία του "Μια αιωνιότητα και μία μέρα". Το Β' Βραβείο ταινίας μυθοπλασίας δόθηκε στην ταινία "Από την άκρη του κόσμου" του Κ. Γιάνναρη. Το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου στον Γ. Αρμένη για την ερμηνεία του στην ταινία του Π. Βούλγαρη "Ολα είναι δρόμος". Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου στην Μ. Αλικάκη για την ερμηνεία της στην ταινία "Μπλακ άουτ".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραμένει προπονητής στο εθνικό μας συγκρότημα ο Ιορντανέσκου.

Οριστικά τέλος στο ``σίριαλ`` Ανγκελ Ιορντανέσκου γιά την ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου μετά από την ``κοινή ανακοίνωση`` που εξέδωσαν ο Ρουμάνος προπονητής με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον περίπτωση να αναλάβει ο ``Αγγελος`` την τεχνική ηγεσία της ``Ενωσης`` και στρέφεται πλέον στην αναζήτηση άλλου προπονητή. Ο κ.Μελισσανίδης, αποκάλυψε πάντως ότι ο Ιορντανέσκου είχε συμφωνήσει μαζί του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ,αλλά δέχθηκε τρομακτικές πιέσεις προκειμένου ν` αναθεωρήσει την απόφασή του.

Αύριο οι αγώνες Ολυμπιακού- Πόρτο και Δυναμό Κιέβου - Παναθηναικού για το Τσάμπιονς Λίγκ.

Χωρίς πολλά λόγια αλλά με την αποφασιστικότητα για νίκη της ομάδας τους, έφτασαν στην Αθήνα οι ποδοσφαιριστές της Πόρτο, η οποία αύριο Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό σε μία καθοριστική και για τις δύο ομάδες αναμέτρηση, στο πλαίσιο της 5ης ημέρας του Τσάμπιονς Λίγκ.Αλλά και η ομάδα του Παναθηναικού βρίσκεται στο παγωμένο Κίεβο, όπου αύριο δίνει κρίσιμο αγώνα με την δυναμό Κιέβου, στο πλάισιο του Τσάμπιονς Λίγκ.

Αναβλήθηκε για μια εβδομάδα ο αγώνας ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Γαλατασαράι.

Αναβλήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Γαλατασαράι γιά την 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λίγκ, που ήταν να διεξαχθεί την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη.Η συνάντηση προγραμματίστηκε γιά τις 2 Δεκεμβρίου στο ίδιο γήπεδο. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την ένταση που έχει προκληθεί στις σχέσεις Τουρκίας και Ιταλίας, λόγω της άρνησης των Ιταλών να εκδώσουν τον ηγέτη των Κούρδων,Οτσαλάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,44, γαλλικό φράγκο προς 50,82, λίρα Αγγλίας προς 480,17, ελβετικό φράγκο προς 206,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,39, τη λίρα Κύπρου προς 577,02 και την ECU προς 334,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στα βόρεια και ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στα ορεινά.Γρήγορα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αστατος καιρός προβλέπεται και στα δυτικά με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων αλλά και με διαστήματα ηλιοφάνειας.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 4 με 13, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 11 με 19 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα έχει στην Αττική, με νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 12 με 17 βαθμούς.Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουννοτιοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 7 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 24 November 1998 - 8:00:11 UTC