Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/11/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κατατέθηκε το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
- Απαιτούνται ακόμη 150 δισ. δρχ για αντιπλημμυρικά στην Αττική.
- Στάσεις εργασίας και σήμερα σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ.
- Συμφωνία υπ. Ανάπτυξης και επιχειρήσεων για συγκράτηση τιμών.
- Σε όλη τη χώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα.
- Ελεγχοι στα δημόσια έργα και πρόστιμα για κακοτεχνίες.
- Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά στα ΝΕΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την τρίτη της ήττα σε έξι αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο πλαίσιο του Α' προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ '99.
- Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Πόρτο με 2-1, στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λίγκ.
- Ενα ``μεγάλο`` παιχνίδι ανέδειξε η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κατατέθηκε το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Την αύξηση απο 12.000 δρχ που είναι σήμερα σε 18.000 του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και την παράταση της υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση πράσινης κάρτας σε οικονομικούς μετανάστες, προβλέπονται στο μίνι ασφαλιστικό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Επίσης, άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου αφορούν την υπαγωγή του επικουρικού ταμείου των τελωνειακών στο ενιαίο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων, την ασφάλιση στον ΟΓΑ απο τα 18 χρόνια και την ένταξη στο ΤΣΠΕΑΘ των δημοσιογράφων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Απαιτούνται ακόμη 150 δισ. δρχ για αντιπλημμυρικά στην Αττική.

Αν και έχουν διατεθεί 208 δισεκατομμύρια δραχμές τα τελευταία 4 χρόνια για την κατασκευή 216 έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στην Αττική, απαιτούνται ακόμη 150 δισ. δρχ για την πλήρη θωράκισή της. Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, επισημαίνοντας οτι απο τη δεκαετία του '50 έχουν μπαζωθεί εκτάσεις και ρέματα στην περιοχή Αττικής μήκους 550 χιλιομέτρων.

Στάσεις εργασίας και σήμερα σε ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ.

Συνεχίζουν και σήμερα τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ και τον ΗΣΑΠ. Στα τρόλεϊ πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας το πρωί, η οποία θα επαναληφθεί απο τις 12 μέχρι τις 3μμ και απο τις 10μμ μέχρι το τέλος της βάρδιας. Στάση εργασίας από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα θα κάνουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικόσιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, το οποίο ψηφίστηκε επι της αρχής του χθες στη Βουλή.

Συμφωνία υπ. Ανάπτυξης και επιχειρήσεων για συγκράτηση τιμών.

Σημαντική συμφωνία επιτεύχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες σημαντικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων και του υπουργείου Ανάπτυξης για πάγωμα και μειώσεις των τιμολογίων τους. Οπως δήλωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων και στην πτώση του πληθωρισμού, ενόψει μάλιστα και πορείας της χώρας προς την ΟΝΕ.

Σε όλη τη χώρα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σήμερα.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, σε αντίδραση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει τις καθημερινές του επισκέψεις σε σχολεία της Αττικής, όπου ενημερώνει μαθητές και καθηγητές για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, συζητείται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά του διαγωνισμού πρόσληψης, που διενήργησε το ΑΣΕΠ.

Ελεγχοι στα δημόσια έργα και πρόστιμα για κακοτεχνίες.

Είκοσι χιλιάδες δημόσια έργα είναι σε εξέλιξη ενισχύοντας τις υποδομές της χώρας, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και δίνοντας ώθηση στην οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε οτι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει προωθήσει και εφαρμόζει σημαντικές ρυθμίσεις, που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την ποιότητα των εκτελούμενων δημοσίων έργων και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πρόστιμα ύψους 7 δισ. δρχ σε τεχνικές εταιρίες, ενω 28 απο αυτές έχουν κηρυχθεί έκπτωτες.

Εφ'όλης της ύλης συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά στα ΝΕΑ.

Αυτόνομα θα κατέλθει η Πολιτική Ανοιξη στις ευρωεκλογές, δηλώνει ο πρόεδρός της, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Ο κ. Σαμαράς σχολιάζοντας δημοσιεύματα για ενδεχόμενη συνεργασία του με τη ΝΔ τονίζει οτι μια καθαρή πολιτική συνεργασία δε βλάπτει την αυτοτέλεια ενός κόμματος. Επίσης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την τρίτη της ήττα σε έξι αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο πλαίσιο του Α' προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ '99.

Την τρίτη της ήττα σε έξι αγώνες γνώρισε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο πλαίσιο του Α' προκριματικού ομίλου του Ευρωμπάσκετ '99. Η ελληνική ομάδα έχασε από τη Σλοβενία στο Μάριμπορ με 79-66 πραγματοποιώντας απαράδεκτη εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Ετσι, η Ελλάδα με 9 βαθμούς σε έξι αγώνες, βρίσκεται στην τρίτη θέση του Α' ομίλου, έχοντας δύο βαθμούς λιγότερους από τη Γερμανία και την Σλοβενία.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Πόρτο με 2-1, στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λίγκ.

Μεγάλη νίκη γιά τον Ολυμπιακό στην 5η ημέρα του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επεβλήθησαν με 2-1 της Πόρτο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και έκαναν ένα ακόμη βήμα προς την πρόκριση τους στα προημιτελικά. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α' Ομίλου μετά την ήττα-σόκ του Αγιαξ στο Αμστερνταμ από την Κροάσια Ζάγκρεμπ με 1-0. Αντίθερα, μειώθηκαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκου για πρόκριση στους ``8`` του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ``πράσινοι`` σε αγώνα για την πέμπτη ημέρα του Ε` ομίλου της διοργάνωσης, έχασαν στο Κίεβο από την Ντιναμό με 2-1.

Ενα ``μεγάλο`` παιχνίδι ανέδειξε η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ενα ``μεγάλο`` παιχνίδι ανέδειξε η κλήρωση για τον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Η κληρωτίδα της ΕΠΟ, λοιπόν, έφερε αντιμέτωπους τον Αρη και τον Ολυμπιακό, σ' ένα παιχνίδι που θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου στο γήπεδο Χαριλάου και ο νικητής του οποίου θα προκριθεί στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι τέσσερις συναντήσεις στις οποίες θα αναμετρηθούν ομάδες της Α` εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 289,27 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,31, γαλλικό φράγκο προς 50,79, λίρα Αγγλίας προς 481,11, ελβετικό φράγκο προς 206,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 239,33, τη λίρα Κύπρου προς 575,89 και την ECU προς 335,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται σ'όλη σχεδόν τη χώρα.Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νότια,ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί μέτριοι και στα νότια νοτιοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 13,στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή και πρόσκαιρη καταιγίδα προβλέπονται στην Αττική,με ανατολικούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 17 βαθμούς. Νεφώσεις που θα αυξηθούν και θα βρέξει προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 7 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 26 November 1998 - 8:00:07 UTC