Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κλιμακώνεται η ένταση στο χώρο της παιδείας. Με αποκλεισμό της Ακρόπολης απειλούν σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ.
- Εως αύριο, αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών.
- Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, στον 9ο όροφο του πολυκαταστήματος "ΜΙΝΙΟΝ", στο κέντρο της Αθήνας.
- Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα στη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.
- Κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
- Με το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα συναντηθεί αύριο στη Βόννη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Το έντονο ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας.
- Τα χωριά Χαραυγή και Βύσανη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Σε μείωση των επιτοκίων παρέμβασης, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κλιμακώνεται η ένταση στο χώρο της παιδείας. Με αποκλεισμό της Ακρόπολης απειλούν σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ.

Κλιμακώνεται η ένταση στην παιδεία, με αφορμή την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Πολλά σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ την Τετάρτη οι μαθητές, θα πραγματοποιήσουν νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα, 24ωρη απεργία, έχουν εξαγγείλει και οι καθηγητές. Η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και αρχίζει εκστρατεία ενημέρωσης. Εξάλλου, με αποκλεισμό της Ακρόπολης απειλούν για σήμερα οι σπουδαστές των ΤΕΙ, οι οποίοι ζητούν την αναβάθμιση των πτυχίων τους και τη διακοπή των Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής.

Εως αύριο, αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών.

Εως αύριο, αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά καυσίμων, μετά την πολιτική επιστράτευση των τελωνειακών, που αποφάσισε την Παρασκευή η κυβέρνηση. Ηδη τα περισσότερα βενζινάδικα στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έχουν γεμίσει τις δεξαμενές τους, ενώ μικρές ελλείψεις παρατηρούνται ακόμη στην επαρχία, κυρίως στην αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πυρκαγιά, εκδηλώθηκε μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, στον 9ο όροφο του πολυκαταστήματος "ΜΙΝΙΟΝ", στο κέντρο της Αθήνας.

Πυρκαγιά, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, εκδηλώθηκε χθές βράδυ, στον 9ο όροφο του πολυκαταστήματος "ΜΙΝΙΟΝ", στην Αθήνα. Στον όροφο εκείνο στεγάζεται η καφετέρια του καταστήματος, ενώ απο τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο.

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα στη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

Κρίσιμη συνάντηση θα έχει σήμερα στη Λάρισα ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ενόψει νέων κινητοποιήσεων. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και τα μέλη της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα. Χθες ο κ. Ανωμερίτης κατά τη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους αγροτών, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι έως τις 18 του μηνός θα έχουν σταλεί στην Αγροτική τράπεζα όλες οι εντολές πληρωμής των αποζημιώσεων σε αγρότες, η παραγωγή των οποίων καταστράφηκε από θεομηνίες.

Κανονικά εκτελούνται όλα τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Κανονικά εκτελούνται από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας όλα τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, μετά την άρση της απαγόρευσης του απόπλου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών στα πελάγη. Πάντως οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν με πλοίο σήμερα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τοπικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για πιθανές τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Με το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα συναντηθεί αύριο στη Βόννη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Με το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ θα συναντηθεί αύριο στη Βόννη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα τεθούν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό, ενώ ο κ. Σημίτης αναμένεται να θέσει και το ζήτημα του γερμανικού αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

Το έντονο ενδιαφέρον του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ινδίας.

Εντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την ανάγκη για πολιτική λύση στο πρόβλημα, εξέφρασαν ο πρωθυπουργός της Ινδίας και οι ηγεσίες των κομμάτων της χώρας αυτής, κατά τις συναντήσεις που είχαν χθες στο Νέο Δελχί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. Στις συναντήσεις αυτές τονίστηκε η μακρά ιστορία των σχέσεων με την κυπριακή δημοκρατία στο πλαίσιο του κινήματος των αδεσμεύτων. Στις συνομιλίες του κ. Τσοχατζόπουλου με την ινδική ηγεσία εξετάστηκαν οι διμερείς σχέσεις και η διεθνής κατάσταση.

Τα χωριά Χαραυγή και Βύσανη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Τα χωριά Χαραυγή και Βύσανη κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να ενημερωθεί για την αυξημένη εγκληματικότητα στην περιοχή, εξαιτίας της δράσεως των Αλβανών λαθρομεταναστών.

Σε μείωση των επιτοκίων παρέμβασης, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στην εβδομάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος.

Εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας αναμένονται την προσεχή εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Τράπεζα της Ελλάδος θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων παρέμβασης, μετά την ιδιαίτερα θετική πορεία που σημείωσε ο πληθωρισμός το Νοέμβριο, ο οποίος έκλεισε στο 4,7%, ενάντι 4,9% στον Οκτώβριο. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε πλήρως το οικονομικό επιτελείο, που τώρα πλέον ελπίζει ότι στο τέλος του έτους ο πληθωρισμός μπορεί να πέσει και κάτω από το 4%.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε χθες τον Παναθηναϊκό με 4-2 σε αγώνα ποδοσφαίρου του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Κωνσταντινίδη και Βαζέχα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έφερε τα πάνω- κάτω και με δύο γκολ του Καραπιάλη, ένα του Ανατολάκη και ένα αυτογκόλ του Αλεξόπουλου επιβλήθηκε του αντιπάλου του. Πριν τον αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Μετά τη λήξη του παιχνιδιού οπαδοί του Παναθηναϊκού προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στα καθίσματα του Ολυμπιακού σταδίου, ενώ έβαλαν και φωτιές. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 28 βαθμούς και ακολουθούν η ΑΕΚ με 26, αλλά με έναν αγώνα λιγότερο και ο Πανθηναϊκός με 25 βαθμούς. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Ξάνθη με 23 βαθμούς αλλά με έναν αγώνα λιγότερο. Επίσης στο άλλο ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε χθες ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Βέροια με 2-1 την τοπική ομάδα.

Σε αγώνες του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας στο μπάσκετ ο Ηρακλής έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο ΟΑΚΑ κερδίζοντας την ΑΕΚ με 61-62. Στα άλλα παιχνίδια ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Αρη με 96-61. Επίσης στα άλλα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Παπάγου 80-66, Ηράκλειο- Απόλλων Πατρών 59-55, Σπόρτινγκ-Μαρούσι 81-72, Περιστέρι-Νήαρ Ηστ 82-80, ενώ ο αγώνας Πανιωνίου-Παναθηναϊκού θα γίνει σήμερα το βράδυ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,88 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,72, γαλλικό φράγκο προς 50,92, λίρα Αγγλίας προς 476,30, ελβετικό φράγκο προς 208,91, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 240,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 335,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα, ενώ σποραδικές βροχές και καταιγίδες, θα πέσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Απο το μεσημέρι ο καιρός, θα βελτιωθεί πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 14, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 14 με 20 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για αύριο, αυξημένες στα βορειοδυτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες, πάνω απο τις θαλλάσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 6 December 1998 - 8:00:17 UTC