Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές.
- Τα κάλαντα... των πολιτικών.
- Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
- Τραγικό δυστύχημα με θύμα 14χρονο σε αφύλακτη διάβαση της Πάτρας.
- Μπαράζ ληστειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
- Πρόγραμμα σίτισης για απόρους ετοίμασε ο Ερυθρός Σταυρός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε πλήρη εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η οποία όμως διεξάγεται μετ'εμποδίων λόγων των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα και στα δύο εθνικά δίκτυα. Πολλά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια που έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ λόγω των θυελλωδών ανέμων τα πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ μικροκαθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στις πτήσεις της Ολυμπιακής. Στο μεταξύ, τα τελευταία του ψώνια έσπευσε να κάνει το κοινό κατακλύζοντας τις κεντρικές αγορες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά. Οι φούρνοι διαθέτουν ψωμί για τέσσερις ημέρες, ενώ αύριο και το Σάββατο όλα τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά.

Τα κάλαντα... των πολιτικών.

Στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας έψαλαν τα κάλαντα μαθητές και σύλλογοι. Τον πρωθυπουργό επισκέφθηκαν καταληψίες - μαθητές, κάλαντα με κλαρίνα άκουσαν ο πρόεδρος της ΝΔ και η σύζυγός του, ενώ ανάλογη εορταστική ατμόσφαιρα έζησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς και ο δήμαρχος Αθηναίων, ενώ στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο η χορωδία της ΧΑΝ του επεφύλασε μία έκπληξη, ψάλλοντάς του τα κάλαντα της γενέτειράς του, Ξάνθης.

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την εγκατάσταση ή μη των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Μετά τις συνομιλίες της Αθήνας, θα συνεδριάσει εκ νέου στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις. Βαρύτατες ευθύνες στους χειρισμούς της στο θέμα των πυραύλων, επέρριψε στην ελληνική κυβέρνηση η ΝΔ.

Τραγικό δυστύχημα με θύμα 14χρονο σε αφύλακτη διάβαση της Πάτρας.

Σε τραγωδία κατέληξε μια βόλτα με το ποδήλατο για έναν 14χρονο μαθητή, στο Προάστειο της Πάτρας. Ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργάκης του Ευαγγέλου προσπάθησε να περάσει αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία τύπου ''Ιντερσίτυ''. Ανακρίσεις για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η τροχαία της Πάτρας.

Μπαράζ ληστειών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Μπαράζ ληστειών σημειώθηκε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Δύο ληστείες σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη ένας άγνωστος απέσπασε με καραμπίνα 32 εκατ. από δύο υπαλλήλους εταιρίας σεκιούριτι, ενώ στη δεύτερη δύο ένοπλοι άρπαξαν χρυσαφικά αξίας 2,5 εκατ. από κοσμηματοπωλείο. Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε στο Περιστέρι, με θύμα έναν 20χρονο υπάλληλο εταιρίας που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ σε περιοχή της Πάτρας δύο ένοπλοι άρπαξαν από υποκατάστημα της Εμπορικής 2.5 εκατ. δραχμές και εξαφανίσθηκαν.

Πρόγραμμα σίτισης για απόρους ετοίμασε ο Ερυθρός Σταυρός.

Πρόγραμμα σίτισης για απόρους έχει ετοιμάσει τις δύο αυτές ημέρες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Το συσκευασμένο φαγητό διανέμεται από τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 21, στην Αθήνα. Στο μεταξύ, από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η πρώτη κινητή μονάδα σίτησης αστέγων. Η μονάδα αυτή είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα μοιράζει δωρεάν φαγητό στους αστέγους των Αθηνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σίγουροι για τη μείωση της ποινής που τους επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή είναι οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, καθώς δεν πιστεύουν ότι οι τρεις και δύο αγωνιστικές που τους επιβλήθησαν για τα επεισόδια στο ντέρμπι θα διατηρηθούν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Μετά και από αυτά τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν με τον ΠΑΟΚ, για τον αγώνα του με τον Ολυμπιακό, δύσκολα θα διατηρηθεί τιμωρεία στο φετινό πρωτάθλημα...

Μετα τη δήλωση του προέδρου του Ολυμπιακού ότι δύσκολα θα γίνει μεταγραφή το Δεκέμβριο για την ενίσχυση της ομάδας, ο Κόκκαλης θέλει να κλήσει πρόωρα τους Γεωργάτο, Ανατολάκη, Γιαννακόπουλο, Πουρσανίδη και Γκόγκιτς με την υπογραφή νέων συμβολαίων. Αντίθετα, στην ΑΕΚ αν και θα γίνουν σίγουρα κάποιες μεταγραφές για την ενίσχυσή της, οι φίλοι της ομάδας θα πρέπει να ξεχάσουν τον Σαπουντζή, καθώς ο πρόεδρος του Πανιωνίου Λουκάς Σιότροπος, σε συνάντηση που είχε με τον Μελισσανίδη, σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε ένα δις δρχ!

Ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βακουφτσής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6,5 χρόνων (4,5 +2) με την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Φιορεντίνα, έναντι του αστρονομικού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Ο 19χρονος διεθνής με την ομάδα των Νέων, εντυπωσίασε τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος τον δοκίμασε στο δίτερμα και αμέσως εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του. Και αυτό ήταν εύκολο αφού ο Τρικαλινός επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν δεσμεύεται με επαγγελματικό συμβόλαιο με τους πράσινους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,76, λίρα Αγγλίας προς 478,91, ελβετικό φράγκο προς 208,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,43, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,20 δραχμές.

Το θετικό κλίμα διατηρήθηκε και σήμερα στο Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να αποκομίσουν και νέα σημαντικά κέρδη. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν κυρίως μετοχές των τραπεζών και των ασφαλειών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 2.655,46 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1, 90%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε μεγάλη άνοδο 6,27%. Με άνοδο 0,60% έκλεισε ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 200,8 δισ. δραχμές, εκ των οποίων τα 120 δισ. δρχ. αφορούν γυρίσματα πακέτων ενόψει του τέλους της χρονιάς. Αυξημένη εμπορευσιμότητα παρουσιάσαν οι μετοχές των εταιριών: ΣΙΔΕΝΟΡ διακινώντας 12.000.000 τεμάχια, ΒΙΟΣΩΛ (κ) με 974.000 τεμάχια, ΕΣΚΙΜΟ (κ) με 643.000 και ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (κ) με 623.000 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια αναμένονται αύριο στα δυτικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι πολύ ισχυροί, στο Αιγαίο θυελλώδεις και τοπικά έως πολύ θυελλώδεις αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -9 με 6 βαθμούς, στα δυτικά -2 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα -1 με 9 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί και το πρωί στα ανατολικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 3 με 9 βαθμούς Κελσίου, αλλά η θερμοκρασία στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Λίγες νεφώσεις μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία -4 με 6 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 24 December 1998 - 18:00:29 UTC