Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη για τους S-300.
- Ζημιές απο εκρήξεις σε δυο τράπεζες στον Πειραιά.
- Βαθμολογία Αρχαίων Ελληνικών της Β' Λυκείου.
- Θάνατος απο αναθυμιάσεις δύο νεαρών.
- Εγκλημα σε βάρος 72χρονης.
- Βελτιώνεται η υγεία της κόρης του Αλβανού πρωθυπουργού.
- Απογραφές κατοικιών και πληθυσμού το 2000 και το 2001.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το "τουρνουά Χριστουγέννων".
- Ο Δημήτρης Παπανικολάου κορυφαίος παίκτης της 14ης αγωνιστικής.
- Εγινε χθές η ετήσια " Γιορτή του ποδοσφαιριστή".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σύσκεψη Σημίτη - Κληρίδη για τους S-300.

Το ζήτημα της εγκατάστασης των S-300 αναμένεται να συζητηθεί στη σημερινή συνάντηση, του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, στην Αθήνα. Ο κ. Κληρίδης θα ενημερώσει την ελληνική πλευρά για τις θέσεις των κυπριακών κομμάτων στο θέμα αυτό, που είναι διαμετρικά αντίθετες. Αμέσως μετά ο πρόεδρος Κληρίδης θα επιστρέψει στην Λευκωσία, όπου το απόγευμα στις 5 θα συνεδριάσει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο Κύπρου και θα ληφθεί οριστική απόφαση για την έλευση των S-300 στη Μεγαλόνησο.

Ζημιές απο εκρήξεις σε δυο τράπεζες στον Πειραιά.

Σοβαρές ζημιές προκάλεσαν δύο εκρήξεις μηχανισμών, που είχαν τοποθετηθεί στα υποκαταστήματα της "Αμέρικαν Εξπρές" στην οδό Σκουζέ 13, απ' όπου η Τράπεζα έχει ήδη μετεγκατασταθεί και της "Μπάρκλεϊ Μπανκ", στη συμβολή ΙΙ Μεραρχίας και Πραξιτέλους, στο κέντρο του Πειραιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Νωρίτερα άγνωστος τηλεφώνησε σε απογευματινή εφημερίδα και ιδιωτικό ραδιοσταθμό και ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής ενέργειας για λογαριασμό της οργάνωσης "Επαναστατικοί Πυρήνες".

Βαθμολογία Αρχαίων Ελληνικών της Β' Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χθες τον τρόπο βαθμολόγησης στο μάθημα των αρχαίων Ελληνικών της Β' τάξης ενιαίου Λυκείου. Για τους μαθητές γενικής Παιδείας η μετάφραση του αρχαίου κειμένου βαθμολογείται με 30 μονάδες, ενω οι εφτά ερωτήσεις βαθμολογούνται με 10 η καθεμιά, σύνολο 70 μονάδες. Για τους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης το διδαγμένο κείμενο βαθμολογείται με 30 μονάδες, οι ερωτήσεις είναι πέντε και βαθμολογούνται με 10 η καθεμιά, ενω το άγνωστο κείμενο των αρχαίων Ελληνικών βαθμολογείται με 20 μονάδες.

Θάνατος απο αναθυμιάσεις δύο νεαρών.

Σε δηλητηρίαση απο αναθυμιάσεις οφείλεται σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του 20χρονου Σπύρου Ζαφειρίδη και του 19χρονου Κυριάκου Πασχαλίδη, που βρέθηκαν χθες νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο, στο γκαράζ του σπιτιού του πρώτου στην Φλώρινα. Προφανώς οι δύο φίλοι άναψαν τη μηχανή του αυτοκινήτου να ζεσταθούν και έκλεισαν την πόρτα του γκαράζ, με αποτέλεσμα από τα καυσαέρια να χάσουν τις αισθήσεις τους, χωρίς δυστυχώς να τις ξαναβρούν ποτέ.

Εγκλημα σε βάρος 72χρονης.

Τον 27χρονο εγγονό της Ουρανίας Πατσρίκα, 72 ετών, που βρέθηκε κατακρεουργημένη χθες στο διαμερισμά της στη Θεσσαλονίκη, θεωρεί η αστυνομία ώς ύποπτο της δολοφονίας της γερόντισας, τον οποίο και αναζητεί. Το θύμα είχε δεχθεί 30 μαχαιριές σε όλο της το σώμα και η μανία του δράστη ήταν τέτοια, που έσπασε το ένα μαχαίρι χτυπώντας το θύμα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε και δεύτερο.

Βελτιώνεται η υγεία της κόρης του Αλβανού πρωθυπουργού.

Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της κόρης του Αλβανού πρωθυπουργού, Παντελί Μάικο, η οποία γεννήθηκε πρόωρα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα το περασμένο Σάββατο από την Αλβανία στο μαιευτήριο "Ελενα" της Αθήνας. Το νεογέννητο θα παραμείνει στη θερμοκοιτίδα για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, όπως εκτιμούν οι γιατροί, προκειμένου να επιτευχθεί πλήρης αντιμετώπιση όλων των πιθανών επιπλοκών,ενω η μητέρα του θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες δυο ημέρες.

Απογραφές κατοικιών και πληθυσμού το 2000 και το 2001.

Γενική απογραφή κατοικιών και οικοτεχνιών θα διεξαχθεί το έτος 2000 και πληθυσμού το 2001 απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Τα παραπάνω περιλαμβάνει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία. Η δαπάνη για τη διεξαγωγή των γενικών απογραφών προβλέπεται να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με 18,5 δισ. δρχ. Σκοπός των απογραφών είναι η συγκέντρωση στοιχείων για τον οικοδομικό πλούτο της χώρας, το μέγεθος, την σύνθεση και τα δημογραφικά, οικονομικά, πολιτιστικά κλπ χαρακτηριστικά του πληθυσμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το "τουρνουά Χριστουγέννων".

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το ``Τουρνουά Χριστουγέννων`` με αγώνες 45 λεπτών, που διοργάνωσε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αφού στον δεύτερο αγώνα του επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ. Το μοναδικό τέρμα των ``πρασίνων`` πέτυχε ο Μπασινάς στο 20ο λεπτό με απ' ευθείας κτύπημα φάουλ. Στον πρώτο αγώνα του ο Παναθηναϊκός έχασε με 9-8 στα πέναλτι από την Μακάμπι Χάιφα (καν.αγ: 1-1), ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ νίκησε τους Ισραηλινούς με 4-3 στα πέναλτι (καν.αγ: 0-0).

Ο Δημήτρης Παπανικολάου κορυφαίος παίκτης της 14ης αγωνιστικής.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου ψηφίστηκε ως κορυφαίος παίκτης της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, συγκέντρωσε στην καθιερωμένη ψηφοφορία, όπου πήραν μέρος 27 ΜΜΕ, 50 βαθμούς, έναντι 32 του Αντώνη Φώτση του Παναθηναϊκού και 30 του Αλφόνσο Φορντ του Σπόρτιγκ.

Εγινε χθές η ετήσια ``Γιορτή του ποδοσφαιριστή``.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έγινε η ετήσια ``Γιορτή του ποδοσφαιριστή`` που διοργανώνει ο ΠΣΑΠ. Φέτος βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων οι Ντέμης Νικολαϊδης ως καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής, Κριστόφ Βαζέχα ως καλύτερος ξένος, Ηλίας Ατματσίδης ως καλύτερος τερματοφύλακας, Πάρης Αντζας, Γιώργος Καραγκούνης, Παντελής Κωνσταντινίδης ως καλύτεροι νέοι ποδοσφαιριστές, Ντούσαν Μπάγεβιτς ως κορυφαίος προπονητής και Μάλαμας Τεβεκέλης ως καλύτερος διαιτητής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,95 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,35, γαλλικό φράγκο προς 50,83, λίρα Αγγλίας προς 479,44, ελβετικό φράγκο προς 151,46, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,81, τη λίρα Κύπρου προς 576,52 και την ECU προς 334,41 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, που στα ανατολικά και νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ηπειρωτικά το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 13 και στα νησιά 4 με 14 βαθμούς. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 4 με 13 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Συννεφιά και στη Θεσσαλονίκη, όπου η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει - 3 με 6 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 29 December 1998 - 8:00:33 UTC