Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 01/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς από τα μεσάνυχτα ισχύει στις 11 χώρες μέλη της Κοινότητας, το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα το Ευρώ.
- Με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, που οργάνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας, υποδέχθηκαν το 1999 οι Αθηναίοι.
- Φαγητό σε άπορους και άστεγους θα διανέμει και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα.
- Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 που γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ.
- Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε αποθήκη ξύλου, στη λεωφόρο Σπάτων και Υπαπαντής στη Λούτσα.
- Περισσότερα από 2 εκατ.δρχ. σε ένα πακέτο, βρήκε χθές το απόγευμα στο Γαλάτσι στην Αθήνα, μία 10χρονη μαθήτρια.
- Ο αριθμός 17438 της 80ης σειράς του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου, είναι ο χρυσός αριθμός που κερδίζει 1 δισ.δρχ
- Τακτική αναδίπλωσης του Ελληνισμού συνιστά η τοποθέτηση των πυραύλων Ες- 300 στην Κρήτη, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα, προξένησε τα ξημερώματα ομάδα νεαρών στην Αθήνα.
- Μόνο για ψήσιμο φαγητών θα είναι ανοιχτοί για σήμερα οι φούρνοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς από τα μεσάνυχτα ισχύει στις 11 χώρες μέλη της Κοινότητας, το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα το Ευρώ.

Ιστορική μέρα για την Ευρώπη, καθώς από τα μεσάνυχτα ισχύει στις 11 χώρες μέλη της Κοινότητας, πλην της Ελλάδος, της Δανίας της Βρετανίας και της Σουηδίας, το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα το Ευρώ. Για πρώτη φορά από την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, τα 290 εκατομμύρια κάτοικοι στις 11 χώρες, θα μπορούν πλέον να κάνουν τις συναλλαγές τους με το κοινό νόμισμα. Τα εθνικά νομίσματά τους, δεν καταργούνται προς το παρόν, αλλά θα αποτελούν απλώς τις υποδιαιρέσεις του Ευρώ, τα πρώτα χαρτονομίσματα και κέρματα του οποίου, θα κυκλοφορήσουν το 2002. Η ισοτιμία της δραχμής έναντι του Ευρώ ορίστηκε στις 353,109 δραχμές. Από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για συμμετοχή της χώρας μας στο Ευρώ το 2001.

Με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, που οργάνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας, υποδέχθηκαν το 1999 οι Αθηναίοι.

Με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος, που οργάνωσε ο δήμος της πρωτεύουσας, υποδέχθηκαν το 1999 οι Αθηναίοι. Ανάλογη εκδήλωση έγινε και στην πλατεία Κουμουνδούρου για τους Κούρδους πρόσφυγες η οποία διοργανώθηκε από τις πολιτικές παρατάξεις του Συνασπισμού και του ΑΚΟΑ.

Φαγητό σε άπορους και άστεγους θα διανέμει και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα.

Φαγητό σε άπορους και άστεγους θα διανέμει και σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από τις 11 το πρωί εως τις 2 το μεσημέρι στο κτίριό του επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 21 στην Αθήνα. Γεύματα αγάπης θα παραθέσουν επίσης ο δήμος Αθηναίων, δήμοι άλλων περιοχών της χώρας, καθώς και η Εκκλησία.

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 που γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ.

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 που γεννήθηκε στο ΙΑΣΩ στις 12.01 ακριβώς με φυσιολογικό τοκετό από την κ.Αθηνά Πέτρου Μαξούρη. Το νεογέννητο γεννήθηκε 2.880 γραμμάρια. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στα πρώτα παιδιά που γεννήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την είσοδο του νέου χρόνου θα προσφερθεί δωρεάν από ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Υπο έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε αποθήκη ξύλου, στη λεωφόρο Σπάτων και Υπαπαντής στη Λούτσα.

Το πρώτο τηλεφώνημα με την είσοδο του νέου χρόνου που δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Αθήνας ήταν για μια φωτιά που σημειώθηκε σε τέντα πολυκατοικίας στα Κάτω Πετράλωνα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά οφείλεται σε βεγγαλικό που ρίχθηκε στην περιοχή. Στο μεταξύ πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα σε αποθήκη ξύλου στη λεωφόρο Σπάτων και Υπαπαντής στη Λούτσα. Η φωτιά η οποία τέθηκε υπο έλεγχο προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στο κτίριο της αποθήκης.

Περισσότερα από 2 εκατ.δρχ. σε ένα πακέτο, βρήκε χθές το απόγευμα στο Γαλάτσι στην Αθήνα, μία 10χρονη μαθήτρια.

Περισσότερα από 2 εκατ.δραχμές σε ένα πακέτο, βρήκε χθές το απόγευμα σε δρόμο στο Γαλάτσι, η 10χρονη μαθήτρια Μαρία-Ευθυμία Τσώμη. Η μικρή παρέδωσε τα χρήματα στο αστυνομικό τμήμα Ανω Πατησίων και σύμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες ανήκουν πιθανότατα στο σούπερ μάρκετ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ που βρίσκεται στην περιοχή επειδή το περιτύλιγμα έφερε σφραγίδα της επιχείρησης.

Ο αριθμός 17438 της 80ης σειράς του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου, είναι ο χρυσός αριθμός που κερδίζει 1 δισ.δρχ

Ο αριθμός 17438 της 80ης σειράς του Πρωτοχρονιάτικου Κρατικού Λαχείου κοινωνικής αντίληψης, είναι ο χρυσός αριθμός που κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δραχμές. Επίσης οι αριθμοί 17441 και 17435 στην ίδια σειρά κερδίζουν από 250 εκατ. δρχ. ο καθένας.

Τακτική αναδίπλωσης του Ελληνισμού συνιστά η τοποθέτηση των πυραύλων Ες- 300 στην Κρήτη, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι η τοποθέτηση των πυραύλων Ες-300 στην Κρήτη εντάσσεται στο κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας- Κύπρου και συνιστά τακτική αναδίπλωσης του Ελληνισμού. Αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές ο κ.Τσοχατζόπουλος τις χαρακτήρισε ως ανιστόρητες και ανευ αντικειμένου, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει σημαντικά εσωτερικά προβλήματα.

Φθορές σε ΙΧ αυτοκίνητα, προξένησε τα ξημερώματα ομάδα νεαρών στην Αθήνα.

Ομάδα νεαρών τα ξημερώματα, προξένησε φθορές με πέτρες και ξύλα σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα επί της οδού Στουρνάρη 27, στην Αθήνα, ενώ σε άλλα δύο έβαλαν φωτιά.

Μόνο για ψήσιμο φαγητών θα είναι ανοιχτοί για σήμερα οι φούρνοι.

Μόνο για ψήσιμο φαγητών θα είναι ανοιχτοί για σήμερα οι φούρνοι, ενώ κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, αποφάσισε να μειώσει τις ποινές αποκλεισμού που είχαν επιβληθεί στις έδρες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, γιά επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στον μεταξύ τους αγώνα. Ετσι, η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού μειώθηκε από τρείς σε δύο αγωνιστικές και του Ολυμπιακού από δύο σε μία, ενώ εξαλείφθηκε και το πρόστιμο των δύο εκατομμυρίων που είχε επιβληθεί στις δύο ΠΑΕ.

Για ενάμισι ακόμη χρόνο θα φοράει τη φανέλα του Ηρακλή ο Ηλίας Σαπάνης. Οι δύο πλευρές ήλθαν σήμερα το πρωί σε συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους και ο ικανός επιθετικός θα πάρει για αυτό το διάστημα 35 εκατομμύρια δραχμές.

Η Νανσί θα είναι η πρώτη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την νέα χρονιά, σε φιλικό που θα γίνει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Το ματς αυτό είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να χρησιμοποιήσει όσους περισσότερους ποδοσφαιριστές έχει στην διάθεση του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, προβλέπονται σήμερα σε όλη τη χώρα. Αργότερα στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ πιθανόν να βρέξει και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 8 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 0 με 13 και στα νησιά 4 με 14 βαθμούς Κελσίου. Αραιές νεφώσεις, προβλέπονται για αύριο στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που απο το βράδυ θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 1 January 1999 - 8:00:29 UTC