Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 03/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναμένεται να προχωρήσει αύριο στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.
- Με άσχημες καιρικές συνθήκες, γίνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων.
- Στις διεθνείς χρηματαγορές απο αύριο το Ευρώ.
- Πυροβολισμοί μεταξύ αλλοδαπών, σημειώθηκαν χθες βράδυ σε καφετέρια στην Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας.
- Κατέβηκε τα ξημερώματα από έναν γερανό στη λεωφόρο Συγγρού, ο 40χρονος Σταύρος Αποστόλου, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει.
- Μετά από τρεις μήνες, διεξάγεται σήμερα στο νομό Ρεθύμνου ο δεύτερος γύρος των νομαρχιακών εκλογών.
- Αρχίζει απο αύριο το μέτρο της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα παρέχει το ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους έως 29 ετών.
- Ενας 37χρονος, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του ελληνικού, όταν προσπάθησε να περάσει ποσότητες κοκαίνης και ινδικής κάνναβις.
- Αρχίζει από αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα.
- Χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν απο αύριο στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναμένεται να προχωρήσει αύριο στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης.

Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, αναμένεται να προχωρήσει αύριο στη Λευκωσία, ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης, μετά την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η ΕΔΕΚ προέβη στην κίνηση αυτή μετά την απόφαση του κ. Κληρίδη για ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Η ΕΔΕΚ κατείχε τα υπουργεία Αμυνας και Παιδείας και επικρατέστεροι για τις θέσεις αυτές φέρονται οι Γιώργος Χαραλαμπίδης και Ουράνιος Ιωαννίδης.

Με άσχημες καιρικές συνθήκες, γίνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων.

Με άσχημες καιρικές συνθήκες, γίνεται σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων, που είχαν εγκαταλείψει τα αστικά κέντρα για το εορταστικό τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά και πολύ ισχυρούς ανέμους στα πελάγη. Η τροχαία θα θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση των οδηγών. Στο μεταξύ, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έως σήμερα το πρωί 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 124 τραυματίσθηκαν σε 95 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα.

Στις διεθνείς χρηματαγορές απο αύριο το Ευρώ.

Στις διεθνείς χρηματαγορές θα συναλλάσσεται απο αύριο το Ευρώ. Οι πρώτες συναλλαγές με το ευρωπαικό νόμισμα θα αρχίσουν αύριο τα ξημερώματα με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου στην Αυστραλία. Η νέα ισοτιμία της δραχμής έναντι του εκιού ορίστηκε στις 353,1 δρχ.

Πυροβολισμοί μεταξύ αλλοδαπών, σημειώθηκαν χθες βράδυ σε καφετέρια στην Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία τους πυροβολισμούς μεταξύ αλλοδαπών που σημειώθηκαν χθες βράδυ σε καφετέρια στην Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας. Από τους πυροβολισμούς των δύο συμμοριών τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκαν 13 κάλυκες και δύο πιστόλια. Οι δράστες και το θύμα εξαφανίστηκαν, ενώ η αστυνομία έκανε αρκετές προσαγωγές υπόπτων.

Κατέβηκε τα ξημερώματα από έναν γερανό στη λεωφόρο Συγγρού, ο 40χρονος Σταύρος Αποστόλου, ο οποίος απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Κατέβηκε τα ξημερώματα από σκάλα γερανού στη λεωφόρο Συγγρού ο 40χρονος Σταύρος Αποστόλου, ο οποίος απειλούσε να πέσει από ύψος 40 μέτρων. Ο Αποστόλου ζητούσε να επιστρέψει σπίτι του η σύζυγός του με το παιδί του που έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση στις 29 Δεκεμβρίου.

Μετά από τρεις μήνες, διεξάγεται σήμερα στο νομό Ρεθύμνου ο δεύτερος γύρος των νομαρχιακών εκλογών.

Μετά από τρεις μήνες, διεξάγεται σήμερα στο νομό Ρεθύμνου ο δεύτερος γύρος των νομαρχιακών εκλογών. Το δικαστήριο έκρινε ότι το αποτέλεσμα είχε αλλοιωθεί, καθώς οι κάτοικοι έξι χωριών δε ψήφισαν στον πρώτο γύρο. Ομως και σήμερα οι κάτοικοι των Ανωγείων κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να μετάσχουν στη σημερινή ψηφοφορία.

Αρχίζει απο αύριο το μέτρο της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που θα παρέχει το ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους έως 29 ετών.

Αρχίζει από αύριο το μέτρο της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που θα παρέχει το ΙΚΑ σε όλους τους άνεργους έως 29 ετών. Η διάρκεια της περίθαλψης θα είναι 6 μήνες και η ανανέωση θα γίνεται αφ' ότου ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει δικαιολογητικά από τον ΟΑΕΔ ότι παραμένει άνεργος.

Ενας 37χρονος, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του ελληνικού, όταν προσπάθησε να περάσει ποσότητες κοκαίνης και ινδικής κάνναβις.

Επτακόσια πενήντα γραμμάρια κοκαίνης και 48 γραμμάρια ινδικής κάνναβις προσπάθησε να περάσει από το αεροδρόμιο του Ελληνικού ο 37χρονος Ιωάννης Λαμπρόπουλος, με τη βοήθεια της αδελφής του Ζωής 31 χρόνων. Η αδελφή του, υπάλληλος της "Ολυμπιακής", προσπάθησε να τον βγάλει από την αίθουσα ελέγχου χωρίς να περάσει τη σχετική διαδικασία, αλλά συνελήφθη απο την αστυνομία.

Αρχίζει από αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα.

Αρχίζει από αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών για αγροτεμάχια και οικόπεδα. Στην αρχή θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Λάρισας και Αργολίδας και σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν απο αύριο στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά.

Χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν απο αύριο στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά. Οι εκπτώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα αρχίσουν την Πέμπτη. Πολλά καταστήματα πάντως έχουν ξεκινήσει τις εδικές προσφορές που φθάνουν και το 50%.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την ...πόρτα της εθνικής ομάδας μπάσκετ για τους ομογενείς, άνοιξε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Με μια όμως προυπόθεση. Οτι όσοι θελήσουν να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, θα πρέπει να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. ``Δεν έχουμε πρόβλημα. Οσοι παίκτες αισθάνονται Ελληνες και το αποδείξουν πηγαίνοντας στρατό, ν` αγωνιστούν στην εθνική ομάδα``, είπε χαρακτηριστικά ο ``ισχυρός`` άνδρας του ελληνικού μπάσκετ.

Στον αγωνιστικό τομέα, τώρα, ο Ολυμπιακός νίκησε με 87-64 εκτός έδρας τη Νήαρ Ηστ στο πλαίσιο της 15ης ημέρας και "φιγουράρει" μόνος στην κορυφή της Α1, έναν βαθμό μπροστά από τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 74-61 του Σπόρτιγκ στο Αλεξάνδρειο, σε μία συνάντηση η οποία έγινε χωρίς την παρουσία φιλάθλων, λόγω της τιμωρίας του "Δικεφάλου του Βορά. Εναν βαθμό πιό πίσω βρίσκονται ο Αρης, που συνετρίβη στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 90-77 και ο Παναθηναϊκός, που έχει έναν αγώνα λιγότερο.

``Ποδαρικό`` με νίκη έκανε στο νέο χρόνο ο Παναθηναϊκός, αφού σε φιλικό αγώνα που έγινε στην Παιανία, συνέτριψε με 5-0 τον Αθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι όπου πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο υπό δοκιμήν Λιθουανός επιθετικός Γκρασμπίνας Μικαλένας. Ο 25χρονος Λιθουανός, που αγωνίζεται στο πολωνικό πρωτάθλημα με την Πολόνια Βαρσοβίας, αγωνίστηκε και στα δύο ημίχρονα, πέτυχε ένα τέρμα γιά τον Παναθηναϊκό και ``άκουσε`` κολακευτικά σχόλια γιά τις δυνατότητές του από τον Βασίλη Δανιήλ. Δύο τέρματα γιά τους ``πράσινους`` πέτυχε ο Καραγκούνης, το ένα με πέναλτι, ενώ σκόραραν ακόμη ο Αλεξούδης, που είχε και ένα πέναλτι στο δοκάρι, ο νεαρός Σίμος και ο Μικαλένας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιόνια θα πέσουν στα Βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 15 και στο Αιγαίο 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί απο τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 3 January 1999 - 8:00:20 UTC