Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.
- Πληροφορίες φέρουν διατεθειμένο το υπ. Παιδείας για νέες αλλαγές.
- Εφ' όλης της ύλης δηλώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου.
- Συνέντευξη Βενιζέλου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.
- Επίθεση Τσοβόλα σε Αβραμόπουλο.
- "Γερασμένος Οργανισμός" η ΝΔ δηλώνει ο Στέφανος Μάνος.
- Νέες τουρκικές προκλήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Υπογράφεται σήμερα το συμβόλαιο του Πολίτη ως προπονητή της ΑΕΚ.
- Σοβαρά επεισόδια σε βάρος ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, σημειώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή.
- Ο Ολυμπιακός,νίκησε την Ξάνθη και βαδίζει ακάθεκτος προς τον τίτλο.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας.

Κρίσιμη και αυτή η εβδομάδα για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, όπου εκπαιδευτικοί, μαθητές και κυβέρνηση εμμένουν στις θέσεις τους. Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να τελούν υπο κατάληψη, ενω απο σήμερα επαναλαμβάνονται οι αποκλεισμοί οδικών αρτηριών σε μεγάλες πόλεις απο μαθητές. Αύριο και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα. Σήμερα η ΟΛΜΕ αποφασίζει εαν θα προχωρήσει σε απεργίες στις 21 και 27 του μηνός.

Πληροφορίες φέρουν διατεθειμένο το υπ. Παιδείας για νέες αλλαγές.

Στο υπουργείο Παιδείας και στην κυβέρνηση εξετάζονται με προσοχή όλες οι πτυχές του προβλήματος και πληροφορίες θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο αλλαγών, όπως για παράδειγμα στο εξεταστικό, τη λειτουργία των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων, να μην υπολογισθούν οι απουσίες κλπ. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος, χαρακτήρισε απαράδεκτο να βρίσκονται στους δρόμους τα παιδιά και όχι στα θρανία για να κάνουν μάθημα και επεσήμανε οτι κάποιοι παρακινούν τους μαθητές και δεν θέλουν να πάνε μπροστά τα παιδιά να μορφωθούν και προοδεύσουν.

Εφ' όλης της ύλης δηλώσεις του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Σε συνδυασμό με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2000 προβλέπει οτι θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, θεωρώντας λάθος να διεξαχθούν νωρίτερα. Σε δηλώσεις του απο τη Γερμανία, τονίζει οτι το προβάδισμα, που δίνουν στη ΝΔ οι δημοσκοπήσεις, είναι προσωρινό. Επαναλαμβάνει τη θέση του για συνέδριο ιδεολογικής και πολιτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και όχι ένα συνέδριο, όπου θα κριθούν οι ρόλοι και τα πρόσωπα, που ρυθμίστηκαν, όπως τονίζει, στο προηγούμενο.

Συνέντευξη Βενιζέλου στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

Προϋποθέσεις εκτόνωσης της έντασης στο χώρο της Παιδείας έχουν δημιουργηθεί με τις βελτιώσεις, που έχει επιφέρει τις τελευταίες εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας και την πρόθεσή του να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα, που θα εντοπιστούν κατά την εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στον "ΕΤ" ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο.

Επίθεση Τσοβόλα σε Αβραμόπουλο.

Το "κόμμα Αβραμόπουλου" είναι μια πραγματικότητα που "ελέγχεται και κατευθύνεται απο εξωθεσμικά κέντρα" για να παίξει ρόλο σε "ελεγχόμενες" απο αυτά κυβερνήσεις συνασπισμού, δεδομένου οτι στις επόμενες εκλογές κανένα κόμμα δεν θα σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μόνον αυτό το κόμμα θα μπορεί να συνεργαστεί και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας.

"Γερασμένος Οργανισμός" η ΝΔ δηλώνει ο Στέφανος Μάνος.

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανατροπή, επιμένει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο Στέφανος Μάνος και επισημαίνει οτι ήδη "κάνει καλό που αναταράχθηκε το σύστημα" με το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος απο τον κ. Αβραμόπουλο. Στο τέλος Απριλίου, αρχές Μαϊου, ο κ. Μάνος θα κάνει ανακοινώσεις για το δικό του κόμμα που όμως ετοιμάζει για τις εθνικές εκλογές και δεν είναι βέβαιον οτι θα μετάσχει στις ευρωεκλογές. Χαρακτηρίζει τη ΝΔ "γερασμένο Οργανισμό" και τονίζει οτι "η ΝΔ δεν συνιστά πειστική εναλλακτική πρόταση".

Νέες τουρκικές προκλήσεις.

Θέμα FIR Αθηνών, αλλά και βραχονησίδων θέτει η Αγκυρα διά στόματος του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Νετζατί Ουτκάν, ο οποίος για άλλη μία φορά έκανε λόγο για "διάλογο" στο θέμα των βραχονησίδων στο Αιγαίο. Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές σημείωναν οτι είναι ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκυρας να "παγιώσει" τη νέα αυτή τουρκική αμφισβήτηση, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης συνεχούς "διεύρυνσης" των διαφορών στο Αιγαίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπογράφεται σήμερα το συμβόλαιο του Πολίτη ως προπονητή της ΑΕΚ.

Ο Κώστας Πολίτης θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι τυπικού χαρακτήρα και ο παλιός ομοσπονδιακός προπονητής αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιό του με την ``Ενωση`` και μάλιστα, πιθανότατα να μεταβεί στην Γιουγκοσλαβία με την υπόλοιπη αποστολή, για τον αγώνα της Τρίτης με την Μπούντοτσνοστ, για το Κύπελλο Σαπόρτα. Παράλληλα, ο ισραηλινός προπονητής, Σβί Σέρφ συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αρη.

Σοβαρά επεισόδια σε βάρος ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, σημειώθηκαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή, που έληξε ισόπαλος 2-2.

Σοβαρά επεισόδια σε βάρος μερικών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, δημιούργησαν οπαδοί της ``Ενωσης`` μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή, που έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια και έληξε ισόπαλος 2-2.Εκατό και πλέον οπαδοί της ΑΕΚ προπηλάκισαν έξω από το γήπεδο τους Σέμπουε, Δώνη, Κωστένογλου και Μπαμπούνσκι, θεωρώντας τους υπαίτιους γιά την κακή εμφάνιση της ομάδας τους, ενώ ``τα άκουσε`` και ο παράγοντας της ΠΑΕ Νίκος Στράτος.Αντίθετα, χειροκροτήθηκαν οι Ατματσίδης, Γκρέταρσον και Μπατίστα.

Ο Ολυμπιακός,νίκησε την Ξάνθη και βαδίζει ακάθεκτος προς τον τίτλο.

Η βαθμολογική απώλεια της ΑΕΚ επέτρεψε στον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 3- 1 στο Αργος της Ξάνθης, να αυξήσει στους τέσσερις βαθμούς την διαφορά του από την ''Ενωση'' και έτσι βαδίζει ακάθεκτος προς τον τίτλο. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επικράτησε δύσκολα με 1-0 της Προοδευτικής και ακολουθεί έναν βαθμό πίσω από την ΑΕΚ και 5 από τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Πανιώνιος-Εθνικός Αστέρας 2-0, Ιωνικός-Πανηλειακός 1-1, Απόλλων-Εθνικός 4-0, Καβάλα-Βέροια 2-1 και Αρης-ΟΦΗ 3-1. Στην βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 37 βαθμούς και ακολουθούν η ΑΕΚ με 33, ο ΠΑΟΚ με 32, η Ξάνθη και ο Παναθηναϊκός, που έχει έναν αγώνα λιγότερο, με 28 και ο Αρης με 27.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή, στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής.

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική νίκη στην Θεσσαλονίκη από τον Ηρακλή με 78-76,σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 17η ημέρα τουπρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 65-65.Στην Πάτρα σημειώθηκε η έκπληξη, αφού ο τοπικός Απόλλωνας έχασε από την ``νεοφώτιστη`` Νήαρ Ηστ με 93-80, ενώ ο Ολυμπιακός νίκησε με 68-50 το Μαρούσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 469,19, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 565,88 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και τοπικές νεφώσεις, κυρίως στις ανατολικές ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας,όπου πιθανόν να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 9, στα δυτικά 1 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 3 μες 13 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού.Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 13 βαθμούς.Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις, με βορειοανατολικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 0 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 January 1999 - 8:00:11 UTC