Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο υπουργός Παιδείας συναντάται σήμερα με τους καθηγητές.
- Κρίσιμη συνάντηση αγροτών - Υπουργού Γεωργίας.
- Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.
- Συνέντευξη Μάνου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Προτάσεις Γιώργου Παπανδρέου εν όψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
- Στάσεις εργασίας νοσοκομειακών γιατρών.
- Εκλογές στις οργανώσεις του ΣΥΝ για το ευρωψηφοδέλτιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της Ξάνθης επι της ΑΕΚ με 2-1.
- Διακόπηκε ο αγώνας μπάσκετ Πανιωνίου-ΑΕΚ.
- Εξι μέλη της ΔΟΕ θα παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής για δωροληψία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο υπουργός Παιδείας συναντάται σήμερα με τους καθηγητές.

Ιδιαίτερα κρίσιμη για τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, θεωρείται η σημερινή συνάντηση του υπουργού, Γεράσιμου Αρσένη, με τους καθηγητές. Το Σάββατο ο υπουργός συναντήθηκε με προέδρους σχολείων της Αττικής. Ανάλογες συναντήσεις προγραμματίζει αυτή την εβδομάδα και σε άλλες πόλεις. Εκπρόσωποι μαθητών σχολείων, που τελούν υπο κατάληψη, ανακοίνωσαν οτι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και προανήγγειλαν συγκέντρωση για την Πέμπτη. Σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία.

Κρίσιμη συνάντηση αγροτών - Υπουργού Γεωργίας.

Η έκβαση της σημερινής συνάντησης του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη, με την ηγεσία της Πανθεσσαλικής Επιτροπής των αγροτών θα κρίνει αν θα πραγματοποιήσουν τις κινητοποιήσεις, που έχουν προαναγγείλει για το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση οι αγρότες θα θέσουν εκ νέου τα αιτήματά τους και ο υπουργός θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης, στο πλαίσιο και της πολιτικής, που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Στο 24,8% έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και στο 34,4% του προέδρου της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της V.PRC που διενεργήθηκε στο λεκανοπέδιο και δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Απώλειες καταγράφονται και στη δημοτικότητα των άλλων πολιτικών αρχηγών. Του κ. Κωνσταντόπουλου υποχώρησε στο 44,4%, του κ. Τσοβόλα στο 36,4%, της Αλέκας Παπαρήγα στο 17,2% και του Αντώνη Σαμαρά στο 12,7%. Επίσης, καθόλου ικανοποιημένοι απο την κυβέρνηση δηλώνει το 56,7% και απο τη ΝΔ το 55, 3%.

Συνέντευξη Μάνου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Ετοιμος να συμμετάσχει στις εθνικές εκλογές, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ οτι θα είναι ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος το βράδυ σε εκδήλωση αναμένεται να δώσει το στίγμα των θέσεων του κόμματός του. Ο κ. Μάνος στη συνέντευξη τονίζει οτι στόχος της πολιτικής του κίνησης είναι η ανατροπή του συστήματος και η αντίσταση στα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Δηλώνει οτι ο στόχος του είναι μεγαλύτερος απο το 3%, που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Προτάσεις Γιώργου Παπανδρέου εν όψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Να μετεξελιχθεί σε θεσμικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ ζητεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Προτείνει δε τον εκδημοκρατισμό του ΠΑΣΟΚ, την καθολική ψηφοφορία για τον πρόεδρο και το ΕΓ, καθώς και τις προκριματικές εκλογές για υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημάρχους. Τονίζει οτι η απόφαση για τους S-300 ελήφθη με βασικό γνώμονα το συμφέρον του ελληνισμού. Υπογραμμίζει πως το επόμενο δίμηνο θα είναι δύσκολο για την Ελλάδα στην ΕΕ, όπου θα δώσει τη μεγάλη μάχη για την Ατζέντα 2000

Στάσεις εργασίας νοσοκομειακών γιατρών.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα νοσοκομεία Αθηνών και Πειραιώς, καθώς οι γιατροί έχουν προαναγγείλει 6ωρες στάσεις εργασίας απο τις 8 το πρωί. Ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων, καθώς και τη ρύθμιση των εφημεριών. Στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι γιατροί των νοσοκομείων της ανατολικής Μακεδονίας με τα ίδια αιτήματα.

Εκλογές στις οργανώσεις του ΣΥΝ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Κατά τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, ψηφίστηκε σχέδιο εκλογικής διακήρυξης για τις ευρωεκλογές. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές εκλογές στις 6, 7 και 8 Μαρτίου για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου. Ακόμη αποφασίστηκε η σύγκλιση του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο την έγκριση της εκλογικής διακήρυξης και την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της Ξάνθης επι της ΑΕΚ με 2-1.

Η Ξάνθη απέδειξε τις μεγάλες της δυνατότητες νικώντας με 2-1 την ΑΕΚ στο σημαντικότερο παιχνίδι της 16ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Η ήττα αυτή απομάκρυνε την ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας.Αναλυτικά σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:ΟΦΗ-Καβάλα 4-0, Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0, Εθνικός Αστέρας-ΠΑΟΚ 1-0, Προοδευτική- Ιωνικός 0- 0, Ηρακλής-Απόλλων 2-0, Πανηλειακός-Αρης 3-1, Βέροια- Παναθηναϊκός 0-1, Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1 και Εθνικός-Πανελευσινιακός 2-2. Ετσι προηγείται ο Ολυμπιακός με 40 βαθμούς, έναντι 34 του Παναθηναϊκού, 33 της ΑΕΚ, 32 του ΠΑΟΚ, 31 της Ξάνθης, 27 του Αρη και 26 του ΟΦΗ.

Διακόπηκε ο αγώνας μπάσκετ Πανιωνίου-ΑΕΚ.

Ο αγώνας Πανιωνίου-ΑΕΚ, για την 18η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, διακόπηκε 22 δευτερόλεπτα και 5 δέκατα πριν από τη λήξη και ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγούντο 60-59, επειδή οπαδοί επιτέθηκαν στον διαιτητή Ζαβλανό, ενώ παράλληλα, έβριζαν και τον διαιτητή Βορεάδη και χτύπησαν με ...καρέκλα μέλος της γραμματείας του αγώνα. Επεισόδια έγιναν, όμως και στον αγώνα Μαρούσι-Απόλλων Πατρών (67-60), μεταξύ παικτών και προπονητών των δύο ομάδων. Σε άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός-Παπάγου 77-57 Νήαρ Ηστ-Ηρακλής 68-57, Περιστέρι- Ηράκλειο 82-73 Αρης-ΠΑΟΚ 79-65 και Σπόρτιγκ-Ολυμπιακός 70-83. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με 34 βαθμούς, έναντι 32 του ΠΑΟΚ και 30 του Αρη.

Εξι μέλη της ΔΟΕ θα παραπεμφθούν με το ερώτημα της διαγραφής για δωροληψία.

Εξι μέλη της ΔΟΕ θα παραπεμφθούν στη γενική συνέλευση με το ερώτημα της διαγραφής γιά δωροληψία σε σχέση με το σκάνδαλο του Σόλτ Λέικ Σίτυ, όπως ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ. Ο πρόεδρος Χουάν-Αντόνιο Σάμαρανκ, τόνισε ότι παρά το σάλο δεν πρόκειται να ακυρωθούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με τις οποίες οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2000 θα γίνουν στο Σίδνεϊ και οι Χειμερινοί του 2002 στο Σόλτ Λέικ Σίτυ, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί. Με αφορμή το υπό εξέλιξη σκάνδαλο των δωροδοκιών μεταξύ μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η εφημερίδα ``Ιντεπέντεντ``, επαναφέρει και προωθεί την ιδέα της μόνιμης εγκατάστασης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, την οποία, όπως σημειώνει, υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,51, γαλλικό φράγκο προς 49,94, λίρα Αγγλίας προς 466,73, ελβετικό φράγκο προς 204,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 563,18 και το ευρώ προς 327,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τοπικά στα νότια και ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 16 και στα νησιά 6 με 15 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική,βόρειους μέτριους ανέμους και Θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 14 βαθμούς. Αίριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί -1 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 25 January 1999 - 8:00:07 UTC