Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
- Διαβουλεύσεις για αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία.
- Καθοριστικές οι ευρωεκλογές,δήλωσε ο κ. Σημίτης.
- Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση.
- Ρυμουλκήθηκε στη Σούδα το "ΡΑΛΙΑ".
- Μόνο έκτακτα περιστατικά στο Λαϊκό απο αύριο.
- Δύο τραυματισμοί σε συμπλοκή φιλάθλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που θα γίνει απόψε στο ΣΕΦ.
- Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης.
- Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα δημιουργήσουν προβλήματα στους αγώνες ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία,στις περισσότερες περιοχές της χώρας με χιονοπτώσεις,σποραδικές βροχές και καταιγίδες.Σύμφωνα με την ΕΜΥ,για την περιοχή της Αττικής,προβλέπονται νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο,κατά περιόδους και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των αυτοκινήτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μακεδονίας,της Θράκης,των Ιωαννίνων,Τρικάλων,Λάρισας και Φθιώτιδας,ενώ δεκάδες χωριά παραμένουν αποκλεισμένα.

Διαβουλεύσεις για αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία.

Συνεδριάζουν εκ νέου εντός της ημέρας τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ,για να αποφασίσουν, αν θα συναντηθούν με τον υπουργό Παιδείας και με ποια πρόταση σχετικά με την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΟΛΜΕ τα μέλη της δεν κατόρθωσαν να βρούν φόρμουλα κοινής αποδοχής.Οι καταληψίες μαθητές ζητούν διάλογο με τον υπουργό όχι για κατάργηση του νόμου αλλά για τις εξετάσεις της Β'Λυκείου.Η ΝΔ επανέλαβε την πρόταση για εθνικό διάλογο και κάλεσε τους μαθητές να γυρίσουν στα σχολεία.

Καθοριστικές οι ευρωεκλογές,δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Την άποψη οτι στις ευρωεκλογές του Ιουνίου η ψήφος δεν θα πρέπει να είναι χαλαρή γιατί στην Ελλάδα θα κριθούν από αυτή ορισμένα αποφασιστικά θέματα, διατύπωσε χθές απο τη Βιέννη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά το πέρας της διήμερης συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.Παράλληλα, τόνισε οτι αν συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας στην Ελλάδα θα υπάρξουν περισσότερες δυνατότητες για ανταπόκριση σε αιτήματα που έχουν τεθεί απο καιρό δηλαδή λιγότερη φορολογική επιβάρυνση απο το 2000 και μετά.

Επικρίσεις Καραμανλή προς την κυβέρνηση.

Σε συστράτευση κάλεσε τα στελέχη της Ν.Δ.ο πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής μιλώντας χθές στη Βόννη σε συγκέντρωση ομογενών στη Γερμανία, υποστηρίζοντας οτι η κυβέρνηση``κλείνει τον ιστορικό της κύκλο και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών". Προειδοποίησε οτι``οσοι βολεύονται απο τη σημερινή παρακμή θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν την Ν.Δ. να έλθει στην εξουσία. Δεν υπάρχει καμμιά δύναμη που θα σταματήσει την πορεία μας``,πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής.

Ρυμουλκήθηκε στη Σούδα το "ΡΑΛΙΑ".

Στο λιμάνι της Σούδας ρυμουλκήθηκε προσωρινά το υπο κυπριακή σημαία φορτηγό πλοίο "ΡΑΛΙΑ",αφού κατασβέστηκε η φωτιά που είχε ξεσπάσει χθές τα ξημερώματα στο μηχανοστάσιό του,ενώ έπλεε ανοιχτά της Γραμβούσας Κρήτης.Στο σκάφος παραμένουν οι 5 Ελληνες και τέσσερις αλλοδαποί ναυτικοί, ενώ τα υπόλοιπα 18 αλλοδαπά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν απο ελικόπτερο και πλωτά μέσα στην Κίσσαμο και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Μόνο έκτακτα περιστατικά στο Λαϊκό απο αύριο.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από αύριο Δευτέρα στο Λαϊκό Νοσοκομείο ύστερα από απόφαση των γιατρών του νοσοκομείου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών τους το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 1998.

Δύο τραυματισμοί σε συμπλοκή φιλάθλων.

Συμπλοκή έγινε αργά το βράδυ μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ έξω απο ξενοδοχείο στην Ομόνοια.Τραυματίστηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ,Ιωάννης Σκούρας 20 χρονών, ο οποίος δέχθηκε μία πέτρα στο κεφάλι και ο Νικόλαος Σιμόνης 25 χρόνων, ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι στο πόδι.Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο,όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που θα γίνει απόψε στο ΣΕΦ.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκαν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που θα γίνει απόψε (21.15) στο ΣΕΦ. Η ΑΕΚ, που προκρίθηκε για δεύτερη συνεχή φορά στον τελικό, νίκησε 63-59 τον Ηρακλή. Στον άλλο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον συμπολίτη του Αρη 83-50. Ετσι ο Ηρακλής και ο Αρης θα παίξουν νωρίτερα (18.15) για την τρίτη θέση του φάιναλ φορ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης.

Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο γήπεδο της Ν. Σμύρνης, νίκησε 1-0 τον πανιώνιο, με γκολ του Κρισμάρεβιτς στο 27ο λεπτό. Ετσι τώρα ο ΠΑΟΚ πέρασε στη 2η θέση της κατάταξης με 35 βαθμούς, ο Πανιώνιος παρέμεινε στην 13η με 20, ενώ προηγείται ο Ολυμπιακός με 40 ενώ έχει έναν αγώνα λιγότερο και στην τρίτη θέση είναι ο Παναθηναϊκός με 34 βαθμούς σε 16 αγώνες.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα δημιουργήσουν προβλήματα στους αγώνες ποδοσφαίρου.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα στους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Αρκετά γήπεδα είναι σκεπασμένα από χιόνι, ενώ οι υπεύθυνοι καταβάλλουν προσπάθειες για τον εκχιονισμό τους, ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της ΕλλάδΑς είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 285,69 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,67, το γαλλικό φράγκο προς 49,69, τη λίρα Αγγλίας προς 470,84, το ελβετικό φράγκο προς 201,96, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,63, τη λίρα Κύπρου προς 561,55 και το ευρώ προς 325,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιονόνερο ή χιόνι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην υπόλοιπη χώρα και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειοι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 3, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -3 με 11 και στα νησιά 3 με 14 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά, προβλέπονται στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 10 βαθμούς. Στα βόρεια πάντως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει πιθανότητα να χιονίσει κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -3 με 0 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 31 January 1999 - 9:00:13 UTC