Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχώρηση των φαινομένων της κακοκαιρίας προβλέπει η ΕΜΥ.
- Διαψεύδουν Αθήνα και Αγκυρα περί άφιξης Οτσαλάν στην Ελλάδα.
- Μειώθηκαν σημαντικά τα υπό κατάληψη σχολεία.
- Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει και σήμερα.
- Ο Βαν ντεν Μπρούκ επικρίνει την Τουρκία για το Κυπριακό.
- Πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΝ για το ευρωψηφοδέλτιο.
- Θανατηφόρο τροχαίο στα Σπάτα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η μεταγραφή του Χούλιο Σέζαρ στον Παναθηναϊκό, είναι πλέον γεγονός.
- Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο αγώνας Αρη- Προοδευτικής λόγω καιρού.
- Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι οριστικά ο Κολομβιανός Αντόλφο Βαλέντσια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχώρηση των φαινομένων της κακοκαιρίας προβλέπει η ΕΜΥ.

Υφεση της κακοκαιρίας αναμένει απο σήμερα η ΕΜΥ. Ωστόσο, δεκάδες χωριά είναι αποκλεισμένα σε όλη την περιοχή της Μακεδονίας, στην Ηπειρο, στη Λάρισα και τη Λαμία. Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο σύνολο σχεδόν του επαρχιακού οδικού δικτύου. Δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη λόγω των προβλημάτων, που έχουν προκληθεί απο τις χιονοπτώσεις.

Διαψεύδουν Αθήνα και Αγκυρα περί άφιξης Οτσαλάν στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετσεβίτ, διέψευσε τις πληροφορίες περί άφιξης του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στην Αθήνα. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί χρήσιμη και σκόπιμη την έλευση του Οτσαλάν στην Ελλάδα. Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν, υποστήριξε οτι οι χώρες που αρνούνται να παράσχουν καταφύγιο στον Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, θα πρέπει να συμβάλουν στις προσπάθειες της Τουρκίας για την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Μειώθηκαν σημαντικά τα υπό κατάληψη σχολεία.

Μειώθηκαν σημαντικά τα σχολεία, που τελούν υπο κατάληψη, ενω μόνο δύο μπλόκα μαθητών στήθηκαν χθες στην Αττική. Με εντολή του εισαγγελέα πρωτοδικών θα παραπέμπονται στο αυτόφωρο αμέσως όσοι παρακωλύουν την κυκλοφορία. Επίσης, ο εισαγγελέας Πειραιά, ζήτησε απο την αστυνομία τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης για τα σχολεία, που έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία εναντίον καταληψιών. Επίσης, σε όσα σχολεία υπάρχουν φθορές, οι οποίες σύμφωνα με μαθητές προκλήθηκαν από εξωσχολικούς, θα παραπέμπονται και οι παρόντες μαθητές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει και σήμερα.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα, που θα λάβει για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για διάλογο των ενδιαφερομένων πλευρών με το υπουργείο Παιδείας. Η πλειοψηφία των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, τάσσεται πλέον κατά των καταλήψεων. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα για να αποφασίσει αν θα ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, καθώς και την τελική στάση τους.

Ο Βαν ντεν Μπρούκ επικρίνει την Τουρκία για το Κυπριακό.

Ευθύνες επέρριψε έμμεσα στην τουρκική πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού ο επίτροπος εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, μετά τη συνάντηση που είχε χθές στις Βρυξέλλες με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, καλώντας παράλληλα την Τουρκία να σταματήσει να θέτει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου. Επίσης, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση της ΕΕ για την μη εγκατάσταση των S-300.

Πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΝ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Στις 13, 14 και 15 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι πανελλαδικές εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΝ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος. Επίσης, στις 6 και 7 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα συγκλιθεί το "Διαρκές Συνέδριο" του ΣΥΝ, με αντικείμενο την έγκριση της Εκλογικής Διακήρυξης και την έναρξη της πανελλαδικής καμπάνιας του ΣΥΝ για τις ευρωεκλογές.

Θανατηφόρο τροχαίο στα Σπάτα.

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου με λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη λεωφόρο Βασιλέως Παύλου 45, στα Σπάτα. Νεκροί είναι ο οδηγός του ΙΧ, Γιώργος Καβαδίας, 22 ετών και ο συνεπιβάτης του, Κώστας Βελέντζας, 24 ετών. Τραυματίστηκαν επίσης οι συνεπιβαίνοντες, Γιώργος Καβαδίας, 15 και Δημήτρης Τσέπας, 22 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μεταγραφή του Χούλιο Σέζαρ στον Παναθηναϊκό, είναι πλέον γεγονός.

Η μεταγραφή του Χούλιο Σέζαρ στον Παναθηναϊκό, είναι πλέον γεγονός. Η απόκτηση του Βραζιλιάνου άσου από τους ``πράσινους`` επιβεβαιώθηκε από την ΕΠΑΕ, η οποία έκανε γνωστό ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατέθεσε το συμβόλαιο του 35χρονου αμυντικού, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα ντεμπουτάρει στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανηλειακό, που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά ο αγώνας Αρη- Προοδευτικής λόγω καιρού.

Μόνο χιονοπόλεμο μπορούσαν να παίξουν στο γήπεδο Καρδίτσας οι ποδοσφαιριστές Αρη και Προοδευτικής και έτσι αναβλήθηκε, εκ νέου ο αγώνας τους, για την 17η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Τώρα πλέον θα ορίσει η ΕΠΑΕ τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του εντός 15 ημερών.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι οριστικά ο Κολομβιανός Αντόλφο Βαλέντσια.

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι οριστικά ο Κολομβιανός Αντόλφο Βαλέντσια. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις που έγιναν στην Αθήνα, ΠΑΟΚ και Ιντεπεντιέντε συμφώνησαν για τη μεταγραφή του διεθνή επιθετικού, ο οποίος για τους επόμενους 5 μήνες θα φορά τη φανέλλα του ``Δικεφάλου του Βορρά``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 286,47 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,68, το γαλλικό φράγκο προς 49,69, τη λίρα Αγγλίας προς 470,96, το ελβετικό φράγκο προς 202,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,83, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,28, τη λίρα Κύπρου προς 563,20 και το ευρώ προς 326,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και θα συνεχιστούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -10 μέχρι 3 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -4 με 11 και στο Αιγαίο 3 με 16 βαθμούς. Στην Αττική προβλέπονται τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 10 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί -2 με 2 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 2 February 1999 - 8:00:10 UTC