Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προτάσεις για αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία.
- Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για Οτσαλάν.
- Επιδοτείται απο τον ΟΑΕΔ η πρόσληψη 4.000 πτυχιούχων.
- Συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή.
- Καθησυχαστικές δηλώσεις για σεισμική δραστηριότητα στον Πατραϊκό.
- Δηλώσεις Ακη Τσοχατζόπουλου για S-300.
- Μειώθηκε η ένταση στο Αιγαίο εκτιμά ο διευθυντής της CIA.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τρείς νέοι διεθνείς στο σημερινό αγώνα της Εθνικής με την Φιλανδία.
- Μετά τον Αλμπέρτο Μέντεζ και ο Κρίστοφερ Ρέ, ανήκει στην ΑΕΚ.
- Στον ΠΑΟΚ έρχεται ο Αντόλφο Βαλέντσια και φεύγει ο Πάολο Κομίνχες.
- Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος λίμπερο,Χούλιο Σέζαρ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προτάσεις για αναπλήρωση των χαμένων ωρών στα σχολεία.

Οι διευθύνσεις των σχολείων σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους γονείς θα αποφασίσουν μέχρι την επόμενη Τετάρτη για τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών απο τις καταλήψεις, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο υπουργός υπογράμμισε οτι τα μέτρα, σύμφωνα με το νόμο Σουφλιά, μπορούν να αφορούν διδασκαλία τα Σάββατα και τις αργίες, περικοπές των διακοπών του Πάσχα και των εκδρομών. Αφησε να εννοηθεί ότι στα σχολεία, που συνεχίζονται οι καταλήψεις, ίσως χρειαστεί να γίνουν μαθήματα τον Ιούνιο και οι εξετάσεις το Φθινόπωρο

Δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου για Οτσαλάν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε και πάλι τις φήμες περί έλευσης του Κούρδου ηγέτη, Οτσαλάν, στη χώρα μας. Σε δηλώσεις του επανέλαβε οτι μια τέτοια εξέλιξη δεν ειναι σκόπιμη ούτε χρήσιμη για τους ίδιους τους Κούρδους, το δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζει η Ελλάδα. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" με τηλεγράφημά του απο τη Μόσχα, μετέδωσε το βράδυ οτι ο Οτσαλάν έφτασε στη Ρωσία.

Επιδοτείται απο τον ΟΑΕΔ η πρόσληψη 4.000 πτυχιούχων.

Ο ΟΑΕΔ θα επιδοτήσει την πρόσληψη 4.000 νέων άνεργων. Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 11 μηνών και οι απασχολούμενοι νέοι θα επιδοτούνται με 140.000 μηνιαίως. Το υπουργείο Εργασίας υπολογίζει ότι στο τέλος της διαδικασίας θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 1.400 νέες μόνιμες θέσεις απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, καλούνται να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την 1η Μαρτίου.

Συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή.

Οριστικές αποφάσεις για την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να λάβει η Κυβερνητική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Κατά πάσα πιθανότητα οι σχετικές συμβάσεις θα υπογραφούν την Παρασκευή.

Καθησυχαστικές δηλώσεις για σεισμική δραστηριότητα στον Πατραϊκό.

Συνήθης θεωρείται η σεισμική δραστηριότητα, η οποία τις τελευταίες δυο ημέρες καταγράφηκε στην περιοχή ανατολικά του Πατραϊκού Κόλπου, τονίζει ο διευθυντής του εργαστηρίου σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κώστας Μακρόπουλος. Οι δυο διαδοχικές δονήσεις των 4,4 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν αντίστοιχα την Κυριακή και χθες δείχνουν οτι μπορεί ενδεχομένως να υπάρχει μια ενεργοποίηση, αλλά τα δυο αυτά σεισμικά γεγονότα δεν σημαίνει οτι παραπέμπουν σε έναρξη σεισμικής δραστηριότητας.

Δηλώσεις Ακη Τσοχατζόπουλου για S-300.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης για την αγορά των S-300 ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Ωστόσο, τόνισε οτι έγιναν λάθος χειρισμοί, που οδήγησαν στη ματαίωση της εγκατάστασής τους. Ο υπουργός Αμυνας επανέλαβε οτι πρέπει να υπάρξει έμπρακτη και ουσιαστική ενδυνάμωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, σημειώνοντας οτι η μη εγκατάσταση των S-300 θα πρέπει να υποκατασταθεί με την προμήθεια συστημάτων άλλης εμβέλειας.

Μειώθηκε η ένταση στο Αιγαίο εκτιμά ο διευθυντής της CIA.

Την εκτίμηση ότι τον τελευταίο χρόνο έχει μειωθεί ο κίνδυνος ελληνοτουρκικής σύρραξης, εξέφρασε χθες ο διευθυντής της CIA, Τζορτζ Τένετ, καταθέτοντας σε επιτροπή της Γερουσίας. Σύμφωνα με τον Τένετ, οι προοπτικές διαγράφονται καλύτερες στο Αιγαίο, επισημαίνοντας όμως οτι παραμένει η ένταση, αλλά με μειωμένες τις πιθανότητες άμεσης ένοπλης σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρείς νέοι διεθνείς στο σημερινό αγώνα της Εθνικής με την Φιλανδία.

Τρείς νέοι διεθνείς θα κάνουν το ντεμπούτο τους με την εθνική μας ομάδα στον σημερινό αγώνα με την αντίστοιχη της Φιλανδίας, που θα διεξαχθεί στο νεόκτιστο γήπεδο ``ΓΣ Ζήνων`` της Λάρνακας. Ο Ανγκελ Ιορντανέσκου, στον πρώτο του διεθνή φιλικό αγώνα με την εθνική ομάδα, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους Γιάννη Γκούμα, Τάκη Φύσσα και Ακη Ζήκο. Το παιχνίδι στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά ``Αργύρη Γαβαλά``, θα αρχίσει στις 8.00 το βράδυ και θα μεταδοθεί από την ΕΤ1.

Μετά τον Αλμπέρτο Μέντεζ και ο Κρίστοφερ Ρέ, ανήκει στην ΑΕΚ.

Μετά τον Αλμπέρτο Μέντεζ και ο έτερος παίκτης της Αρσεναλ που συζητούσε με την ΑΕΚ, ο Κρίστοφερ Ρέ, ανήκει πλέον στην ``Ενωση``. Ο διεθνής επιθετικός από την Λιβερία υπέγραψε χθες συμβόλαιο 6 μηνών με τον ``Δικέφαλο``, ενώ εφ' όσον η ΑΕΚ θελήσει να τον κρατήσει, θα διαπραγματευεί εκ νέου μαζί του γιά το νέο του συμβόλαιο.

Στον ΠΑΟΚ έρχεται ο Αντόλφο Βαλέντσια και φεύγει ο Πάολο Κομίνχες.

Ξένοι πάνε κι έρχονται στον ΠΑΟΚ. Ο Κολομβιανός Αντόλφο Βαλέντσια υπέγραψε στην Αθήνα το καινούργιο του συμβόλαιο και σήμερα θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να ενσωματωθεί στον ΠΑΟΚ, ταυτόχρομα όμως φεύγει ο Περουβιανός Πάολο Κομίνχες (δόθηκε δανεικός στον ΟΦΗ για πέντε μήνες) αφού ο προπονητής του έκρινε πως στην παρούσα φάση δεν θα είχε να προσφέρει κάτι περισσότερο.

Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος λίμπερο,Χούλιο Σέζαρ.

Οριστικά στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του μέχρι το καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος διεθνής λίμπερο, Χούλιο Σέζαρ. Η Ντόρτμουντ θα εισπράξει 50 εκ δραχμές περίπου και ο 36χρονος ξένος παίκτης ενημέρωσε ότι θα έλθει σήμερα στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 287,89 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,49, το γαλλικό φράγκο προς 49,64, τη λίρα Αγγλίας προς 473,57, το ελβετικό φράγκο προς 203,16, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,81, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,17, τη λίρα Κύπρου προς 562,10 και το ευρώ προς 325,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση του καιρου αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, στις οποίες θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές μικρής διάρκειας και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Η ορατότητα το πρωι στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -12 με 5,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο - 3 με 12 και στο Αιγαίο 5 με 14 βαθμούς. Στην Αττική θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με βροχή μικρής διάρκειας, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 11 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη,οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί -1 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 3 February 1999 - 8:00:09 UTC