Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βρέθηκαν τα πτώματα των δύο Ελλήνων του αλιευτικού "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".
- Εμμένουν στην απόφασή τους για κινητοποιήσεις οι αγρότες.
- Νέα μείωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο.
- Ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε Σέρρες, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.
- Κινητοποιήσεις γιατρών στο ΚΑΤ και το Λαϊκό.
- Με την υπόθεση του Μητροπολίτη Ζακύνθου ασχολήθηκε χθες η ΔΙΣ.
- Η ΠΟΥ έθεσε νέα όρια για τη μικρή και μεγάλη πίεση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου επί της αντίστοιχης του Βελγίου.
- Τον Σλοβάκο Φαμπούς,παρακολούθησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς,στην Ισπανία.
- Τους επτά νέους παίκτες που απέκτησε, παρουσίασε η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βρέθηκαν τα πτώματα των δύο Ελλήνων του αλιευτικού "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ".

Τραγικός επίλογος χθες για τους δύο Ελληνες του αλιευτικού "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ". Τα πτώμα του 37χρονου καπετάνιου, Λευτέρη Μεσολογγίτη και του 56χρονου μηχανικού,Παναγιώτη Αθανασάκου, ανασύρθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Κύθνου. Το "ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ" αγνοείτο απο τις 23 Ιανουαρίου. Τα ερωτηματικά για τη ναυτική αυτή τραγωδία είναι πολλά. Η επικρατέστερη άποψη είναι πώς το σκάφος εμβολίσθηκε από μεγάλο πλοίο, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της πειρατίας.

Εμμένουν στην απόφασή τους για κινητοποιήσεις οι αγρότες.

Συνεδριάζει στις 10 το πρωί η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτών για να καθορίσει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της. Η Πανθεσσαλική Επιτροπή χαρακτήρισε ως μη ικανοποιητικά τα μέτρα που αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο. Η Δευτέρα αναμένεται να βρει και πάλι τους αγρότες στην Εθνική Οδό. Ο υπουργός Γεωργίας, θα την ενημερώσει γραπτώς σήμερα για τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν κυβερνητικές συσκέψεις για την υπερχρέωση των αγροτών και το κόστος παραγωγής.

Νέα μείωση του πληθωρισμού τον Ιανουάριο.

Συνεχίστηκε και τον Ιανουάριο η πτώση του πληθωρισμού, ο οποίος υποχώρησε στο 3,7% από 3,9% του Δεκεμβρίου 1998. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, η πτωτική πορεία του πληθωρισμού θα συνεχισθεί και το Φεβρουάριο. Στο μεταξύ, τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία κατάθεσης των ενδεικτικών, μη δεσμευτικών, προσφορών για την αγορά του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας.

Ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει σε Σέρρες, Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

Τις Σέρρες, το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί διαδοχικά το επόμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 15 του μηνός, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, ενώ θα έχει συναντήσεις και με εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Κινητοποιήσεις γιατρών στο ΚΑΤ και το Λαϊκό.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ΚΑΤ ανακοίνωσαν ότι από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου δεν θα δέχονται ασθενείς ούτε τα επείγοντα περιστατικά, διαμαρτυρόμενοι για τις εφημερίες, οι οποίες, όπως είπαν, δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Στο μεταξύ, συνεχίζουν την αποχή από τις εφημερίες και οι γιατροί του "Λαϊκού" νοσοκομείου. Στη Θεσσαλονίκη, διατάχθηκε νέα προκαταρκτική εξέταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ύστερα απο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, για τις συνθήκες θανάτου μιας 33χρονης.

Με την υπόθεση του Μητροπολίτη Ζακύνθου ασχολήθηκε χθες η ΔΙΣ.

Για άλλη μια φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της ποινής που επεβληθη στο μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο, ο οποίος είχε ταχθεί σε συνέντευξή του σε τολμηρό περιοδικό υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων ως προϋπόθεση σύναψης επιτυχούς γάμου. Δυο μητροπολίτες επιμένουν στη διαμαρτυρία τους για την απόφαση της μομφής που επεβλήθη στον ιεράρχη, την οποία θεωρούν επιεικέστατη. Πρόκειται για τους μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο και Μαρωνείας Δαμασκηνό.

Η ΠΟΥ έθεσε νέα όρια για τη μικρή και μεγάλη πίεση.

Νέα όρια που θα καθορίζουν εάν κάποιος είναι υπερτασικός ή όχι πρότειναν οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Ενώ μέχρι σήμερα εθεωρείτο αποδεκτό το φυσιολογικό, 14 μεγάλη και 9 μικρή πίεση, τώρα τα όρια πέφτουν. Η ΠΟΥ θεωρεί ιδανική τη συστολική πίεση, δηλαδή τη μεγάλη, που δεν ξεπερνά το 12 και τη διαστολική, δηλαδή τη μικρή, που δεν ξεπερνά το 8. Φυσιολογική τη συστολική που είναι μικρότερη από 13 και διαστολική μικρότερη από 8,5. Και υψηλή -φυσιολογική τη συστολική 13 με 13,9 και διαστολική 8,5 με 8, 9.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της εθνικής ποδοσφαίρου επί της αντίστοιχης του Βελγίου.

Ενα γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Βέλγιο, έδωσε στην εθνική μας ομάδα τη νίκη με 1-0, αλλά και την πρώτη θέση στο τουρνουά ''Αργύρης Γαβαλάς'' που ολοκληρώθηκε στην Κύπρο. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα της Μεγαλονήσου που στο ``μικρό`` τελικό νίκησε 2-1 τη Φιλανδία στην παράταση.

Τον Σλοβάκο Φαμπούς,παρακολούθησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς,στην Ισπανία.

Εντυπωσιακός ήταν ο Σλοβάκος Φαμπούς, τον οποίο παρακολούθησε αγωνιζόμενο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στην Ισπανία. Ο Φαμπούς πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του, Τρέντσιμ, εναντίον της Μπόχουμ, ωστόσο ο ''Ντούσκο'' δεν θέλησε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τον παίκτη. Μετά την Ισπανία, επόμενος σταθμός για τον τεχνικό του Ολυμπιακού είναι το Τορίνο, όπου ο Μπάγεβιτς θα παρακολουθήσει τη Γιουβέντους, στο αυριανό ντέρμπι εναντίον της Πάρμα.

Τους επτά νέους παίκτες που απέκτησε, παρουσίασε η ΑΕΚ.

Τους επτά παίκτες που απέκτησε στη μεταγραφική σεζόν η ΑΕΚ, παρουσίασε,σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Πρόκειται για τους: των Κρίστοφερ Ρε, Αλμπέρτο Μέντες, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, Αλβιν Τσέκολι, Μιχάλη Καψή, Γιώργου Καβάζη και Θανάση Τριχιά,που τόνισαν με μια φωνή, ότι τους ενδιαφέρει πρώτα απ' όλα να κερδίσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα και να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,88 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,16, το γαλλικό φράγκο προς 49,84, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 204,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,00, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί, αλλά αργότερα θα γίνουν Βορειοδυτικοί ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια -1 με 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 16 και στο Αιγαίο 7 με 17 βαθμούς.Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις και πιθανόν το βράδυ να βρέξειπρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές μικρής διάρκειας, νοτιοδυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 2 με 10 βαθμούς, θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 February 1999 - 8:00:09 UTC